30 martie 2007

Spionul lui Dumnezeu - tradus in 40 de limbi apare la Tritonic

Roma, 2 aprilie 2005.
Papa Ioan Paul al II lea se stingea, iar Piaţa San Pedro se umple de credincioşii veniţi să-i aducă un ultim omagiu... Acel Papă murise având faima unui sfânt şi deja circulau pe stradă voluntari care adunau semnături pentru a fi declarat sfânt.
În 2007 va fi, cel mai probabil, canonizat.
Dar tocmai când se reuneau cei mai înalţi prelaţi la Vatican pentru a alege un nou Papă, un preot, pedofil şi asasin în serie, începe să lichideze cardinalii care puteau fi aleşi.
Atunci intervine Spionul lui Dumnezeu...

Aproape toate personajele cărţii au fost inspirate de persoane reale.
Acest roman este de ficţiune, dar foarte aproape de realitate în ce priveşte modul de funcţionare intern al Vaticanului şi Institutului Sfântul Matei, un loc real (deşi având alt nume) a cărui simplă existenţă provoacă groază şi despre care nu se ştie nimic în Spania.
Totuşi, lucrul cel mai alarmant din aceast roman nu sunt intamplarile povestite, ci faptul că ar putea fi adevărate (n.a.).

Bestseller spaniol cu intrigă papală, care a stârnit deja interesul producătorilor de la Hollywood. „Nu urmez reţeta Codului lui DaVinci. Spun adevăruri patentate.” – declară autorul de numai 29 de ani. Tema a început să îl preocupe din 2003, când, cel puţin în SUA, au izbucnit mai multe scandaluri despre abuzurile sexuale ale unor preoţi. „Am investigat. Am fost la Roma, la New York... În doi ani am cheltuit 24.000 de euro călătorind.”
Maica Lopez, 20 Minutos, 1 martie 2006

Juan Gómez-Jurado s-a născut în 1977 la Madrid. Scriitor şi jurnalist, a lucrat în redacţiile Radio España, Canal+, ABC, Cadena COPE şi 40 principales.
Apoi a fost director de marketing într-o firmă de tehnologie.
A primit numeroase premii literare pentru povestirile sale.
Spionul lui Dumnezeu este în curs de apariţie în 39 de ţări până la ora de faţă. În urma succesului internaţional pe care l-a avut acest prim roman al său publicat, a ajuns să-şi împlinească visul şi să se dedice exclusiv scrisului. Acum trăieşte pentru a-şi povesti istoriile!

Juan se bucură cel mai tare de cărţi, filme şi compania soţiei şi a fiicei lui. Ca un adevărat săgetător, vorbeşte în continuu... Nu iese niciodată din casă fără o carte sub braţ. S-a lăsat de fumat în 2006, aşa că... să nu-i oferiţi o ţigară!
Trăieşte în Spania, împreună cu familia.
(comunicat PR / Tritonic / Mireille Radoi)
(foto copyright Jacobo Gayo, prin amabilitatea lui Juan Gomez-Jurado)

Intre timp a mai semnat o tara si sunt 40 - mi-a scris Juan, din Milano, acum vreo 10 minute. Speram sa fie un super succes asa ca stati cu ochii pe noi. Juan e pregatit sa dea interviuri pentru jurnalistii romani si noi suntem pregatiti sa vindem... Hasta luego!
Asta-i... sau cum ar zice el: Eso es todo...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bogdane asta pare sa fie o carte interesanta si precis nu e tradusa la noi,cum pot sa ajung la ea? Cind apare la voi? Musai sa ma inveti sa cumpar pe blog altfel ...
ma rog,mai vedem noi ce-ti fac.

Bogdan Hrib spunea...

Jane, se poate comanda in romana de la noi: distributie@tritonic.ro. Va apare la sfarsitul lunii mai. Nu stiu cand apare in Tara Sfanta. O sa-l intreb pe autor...Asta-i...