02 octombrie 2007

Breaking news - stiri amestecate!

Am pe masa CRIMA ZEN a lui Oliver Bottini (nr. 4 in CRIME SCENE). Nr. 3 este FILIERA GRECEASCA a mea, dar care va apare in 10 zile (sper!...). Pe 16 octombrie intentionam sa o lansam intr-un loc nou si simpatic... vom reveni.

Ieri a aparut in librarii PEACE PR a Adrianei Tarus / colectia Comunicare & Media. Se pregatesc NEW MEDIA / Dorina Gutu (in tipar) si, proaspat sosita azi pe email, JURNALISM DE STIINTA autor Catalin Mosoia (il auziti la Radio EuropaFM!)

A sosit si ELANTRIS de la tradus. Am trimis-o la redactare, etc....

Cineva (Andreea si Zully, cred) au resit sa-mi pastreze o baclava (mint! erau 2!) facuta de mama autoarei Strugurilor special pentru lansare. Atunci nu am prins niciuna. (Nici macar nu le-am vazut!) Sublime baclavale!

Cam astea-s noutatile. Adica: asta-i...

15 comentarii:

Anonim spunea...

Buna seara ! Ceva noutati mai precise pentru cei ce asteapta -cu sufletul la gura, ca mine ;)- volumele 4 si 5 din seria Amber ? Felicitari pentru tot ce faceti pentru cititorii avizi din Romania ! Numai bine ! Alcora

Jen spunea...

volumul 4 e pe vine. corwin si random tocmai stau la un pahar de vorba si examineaza modelul ala distrus... in cateva zile gata redactarea.

Anonim spunea...

Multumesc pt vestea buna, adevarul e ca am cazut in cap...direct in Amber ! :))Momentan ma delectez cu versiunea engleza a volumului 5, dar imi lipsesc detaliile subtile pe care numai un traducator profesionist le poate surprinde. Are in plan editura continuarea seriei, urmarindu-l pe Merlin ? Numai bine ! Alcora

Anonim spunea...

volumul 5 este aproape gata si el (traducerea), asa ca il vom avea la tirg in noiembrie. iar in 2008 celelalte 5 carti.

Anonim spunea...

Cat mai dureaza promotiile de pe www.tritonic.ro? Sa stiu daca sa cumpar zilele astea cartile care ma intereseaza sau sa astept si dupa Sotia calatorului in timp, sa nu va aglomerez cu doua pachete.

Si daca e sa mai astept, cat ar tre' sa fie intervalu' de timp dintre lansarea cartii de mai sus si a urmatoarelor carti de Zelany, Herbert, Bakker, Bujold?

Apropo:
1. La Nemira apare luna asta A Game of Thrones.
2. A murit Robert Jordan luna trecuta (n-am vazut scris niciunde pe site-urile de la noi)
3. Daca Nemira ne va desfata cu George R.R. Martin, astept de la Tritonic un Steven Erikson sau un Eric Van Lustbader macar ca sa va "razbunati" ;) Nu ca mi-ar fi rusine cu Bujold sau Bakker :D

Imi place ca lucrurile incep sa se miste si in Romania in domeniu' literaturii fantasy (vb de traduceri).

Succes in continuare.

Anonim spunea...

Erikson e la tradus (Gardens of the Moon). Sper sa fie o veste buna. Si tocmai a venit traducerea la Elantris de Brandon Sanderson.

Bogdan Hrib spunea...

Merci de ajutor Jen si Mike.
Pt Killer, pardon Assassin (era o gluma! hihihi!, promotiile ACTUALE inceteaza la 15 octombrie. Si, evident, apar altele. Sfatul meu este de tipul: "Ce-i in mana, nu-i minciuna!" Daca poti si ai cu ce, cumpara-le! Asta-i...

Anonim spunea...

Elantris are un punctaj bun pe Amazon; astept Amber, Chalion si politistele;
@assassin - ma intreb cum va influenta vanzarile faptul ca Roata Timpului ramane neterminata

Anonim spunea...

Am inteles ca Robert Jordan a expus apropiatilor sai ideile principale din ultima carte a seriei cu putin timp inainte sa moara.

Anonim spunea...

Din cate stiu eu sotia lui Jordan va termina ultima carte.

Jen spunea...

cu siguranta cineva o s-o termine. daca nu, ii linseaza fanii. plus ca sunt niste bani (multi) in joc...

(eu personal n-am reusit sa trec de jumatea primul volum...)

Anonim spunea...

Robert Jordan a declarat intr-un interviu ca a realizat niste notite pt ultimul volum pe care i le-a inmanat sotiei in caz ca ceva i s-ar putea intampla. Oricum am inteles ca mare parte din roman a fost scris, iar pe baza notitelor sa va face un sfarsit. Oricum volumul la care scria era ultimul...

Anonim spunea...

Alte noutati:

1. A aparut primul volum al seriei Terramare (Earthsea): Un vrăjitor din Terramare (A Wizard of Earthsea) de Ursula K. Le Guin.
http://www.edituraalexandria.ro/ea/
Tot ei pregatesc sa scoata si primu' volum din Long Sun a lui Gene Wolfe
http://www.edituraalexandria.ro/ea/index.php?option=com_content&task=view&id=6&Itemid=4

2. Se pare ca a aparut Sabia Shannara la Editura Minerva. In ritmu' asta, o sa incaruntesc pana le traduc pe toate.


PS: Daca se considera reclama, nu voi mai posta astfel de mesaje. Am vrut doar sa informez fanii SF/fantasy de ce se mai intampla in domeniu pe la editurile noastre.

Anonim spunea...

in fine apar si cronici la genul nostru de carti:

http://www.hotnews.ro/articol_85961-Neil-Gaiman-o-reteta-de-creative-writing-de-Catalin-Sturza.htm

alexei spunea...

Pacat de spoilerul de la American Gods si de faptul ca nu m-ar convinge sa cumpar nici o carte.