21 octombrie 2007

Tripla lansare: Episodul 1 - Bucuresti

FILIERA GRECEASCA Joi 18 octombrie ora 17.30
Cercul Militar National, Galeria Artelor / targul Polemos.
Lume nu foarte multa - parintii mei, televiziunea, dar multi prieteni buni (sper sa nu uit pe cineva): Seba, prof Bortun, Ana F., Zully, Andrei Rosca & BookBlog (Raluca si inca o tanara), Anca P. (tvr) si prietenele ei de la radio, Nick Baboi, Mireille si Coco, Mihai "Mioritics", echipa Tritonic... si altii pe care sigur i-am uitat... Un domn in varsta - fan al meu ?! (socant, nu-i asa!) ce doreste un autograf pe un carnetul unde ar poza mea decupata din Romania Libera!)
Adi Pandea, gazda si sef la Editura Militara face introducerea si se intreaba daca autorii de romane politiste scriu din experienta. (Nu a trecut mai mult de o luna de cand l-au arestat pe acel scriitor polonez pentru ca descrisese intr-un roman anumite amanunte legate de uciderea sotiei sale cunoscute doar de politie?! Si binenteles la proces s-a dovedit ca el era ucigasul!)
Mike vorbeste despre colectie si despre Laurell K Hamilton, Placeri interzise si Cadavrul care rade, un fel de Crime novels cu vampiri, apoi despre Obiecte ascutite, aparent thriller dar cu premii acordate de Asociatia Britanica a Scriitorilor de Crime. Gaseste o emblema superba pentru FILIERA GRECEASCA - roman mitraliera ! Zice el: "Se vede ca a fost fotograf sau cu spune el, fotojurnalist, arunca vorbele ca si cand ar fotografia. Secvente scurte si rapide!" Multam, Mike!
Liviu Visan (invitat sa vorbeasca, chiar de ziua lui. Scuze, Liviu! - autor al poemelor LICENTIOASE) ma lauda-critica si el.
Exact cand incep cu fraza ce apare si pe coperta 4 "Am crescut citind Agatha Christie, Haralamb Zinca, Raymond Chandler sau George Arion..." apare... George Arion. Asta da, surpriza! (A propos in Jurnalul National de azi un articol despre Filiera greceasca aici!)
Fara emotii prea mari, totusi placut sentiment e cel de a fi autor si nu (numai) editor. Il savurez din plin - vorbind chiar (cred) prea mult. Apoi cateva autografe si un miniinterviu catre Radu Bilbiie (autor Tritonic, om de radio, profesor si prieten)
Aventuri cu lacatul si lantul din parcarea Cercului Militar, cafea cu Radu B, snitele cu MR, Coco si dom' profesor DD, apoi revedere cu Andreea si Raluca.... Lunga zi...
Asta-i...

Niciun comentariu: