24 octombrie 2007

Breaking news - DUNE 3 Casa Corrino

Vino miercuri, 21 noiembrie 2007, incepand cu orele 16:00 la standul Tritonic de la "Gaudeamus" si poti cumpara volumul Dune - Casa Corrino la doar 20 de lei.

Oferta* este valabila numai in ziua de 21 noiembrie intre orele 16:00-19:00 doar pentru cei care se vor inscrie pe site. In restul zilelor de targ cartea va avea pretul de 32 de lei.

*Nota pentru cei din provincie: Persoanele din provincie care nu se pot prezenta la stand vor primi cartea prin posta in intervalul 19-25 noiembrie.

Nu ratati! Asta-i...

22 de comentarii:

Anonim spunea...

Nu inteleg, venim cu buletinu' ca sa dovedim ca datele din el corespund cu cele de pe site? :P

Anonim spunea...

Eu nu inteleg altceva. De ce puneti un pret de 40 de lei ca apoi sa il reduceti la 32 si apoi la 20 de lei ? De ce nu puneti direct un pret de 20 de lei ?

Anonim spunea...

E vb de scopurile pt. care se fac astfel de promotii: mai multe vanzari, atragerea altor categorii de cititori, publicitate facuta editurii/seriei/cartii etc.

Eu ma intreb daca preturile reduse afisate pe siteu' Tritonic sunt competitive dpdv al profitabilitatii. Daca nu, pierderea unor sume de bani poa' fi justificata prin enumerarea de mai sus. Daca da, atunci...

Anonim spunea...

A. Este ca la butik ? Crestem preturile ca sa putem sa le micsoram ?

Jen spunea...

nu 'creste' nimeni preturile. pretul (care se obtine din costuri + ceva ca sa aiba si omu' profit) este de 40 ron. la oferta se scade pretul ala in functie de ce vrea vanzatorul - de exemplu, face produsul mai ieftin ca sa creasca vanzarile si sa obtina mai multa notorietate. daca functioneaza sau nu... ramane de vazut in fiecare caz. uneori ies mai multi bani vanzand multe carti ieftine decat din putine carti scumpe.

dar nu trebuie sa faci cursuri de marketing ca sa intelegi conceptul de reducere... tu nu mergi in magazine? mancarea ta se materializeaza in frigider?

(poate am fost cam dura, dar m-am saturat de anonimi care nu inteleg cum functioneaza economia de piata [sau se fac ca nu] si inventeaza tot felul de teorii ale conspiratiei prin care editorii rai vor sa isi faca vile in malibu pe banii lor.)

Anonim spunea...

Ai inteles gresit nu este deloc ca la butic, aceste reduceri de pret sunt doar la targ doar la targuri editurile au posibilitatea de a face reduceri intre 20-40%.Dupa cum ai citit pretul de 20 lei este doar pt ziua de 21 oct.(probabil prima zi de aparitie a carti, care coincide cu prima zi de targ)in restul de 4 zile de targ cartea se va gasi la pretul de 32 lei.Iar dupa targ vei gasi cartea in librari la pretul de 40 lei sper ca am fost destul de explicit si daca am gresit...sa ma corecteze cei care stiu mai bine...

Michael Haulică spunea...

a luat cineva in calcul (sau anonimii stiu macar ca exista?) comisionul de librarie? la tirguri acesta nu exista. asa se explica reducerile pe care toate editurile le practica.

Anonim spunea...

si poate-ar trebui sa stie cititorii si ca, la ora actuala, majoritatea librariilor practica un comision intre 50% si 60% din pretul de raft al cartii. altfel spus, jumatate din banii platiti pe-o carte merg in buzunarul distribuitorului, nu al editorului.

Anonim spunea...

librariile jecmanesc editurile si cititorii,Diverta vinde in Deva peste pretul afisat in alte librarii,asa ca sa va bucurati ca o editura reduce preturile si nu analizati in o suta de moduri de ce o face!

Anonim spunea...

Mai anonimi prosti, (cei care nu intelegeti cum sta treaba cu pretul & reducerile!) puneti mana pe o carte de marketing si cititi-o!!! unii oameni s-ar bucura de vestea asta - ca in loc de 40 RON dau doar 20. Dar voi sunteti prea idioti ca sa realizati asta. In Anglia sau America, daca preturile s-ar reduce la jumatate, cititorii ar cumpara repede cartea, nu ar sta la analizat pretul. Pe tine te intereseaza de ce e redusa? Sau te intereseaza cartea?

Bogdan Hrib spunea...

va rog sa nu folositi cuvinte dure: prosti, jecmaniti, etc...
Cateva cifre: discountul librariilor (adica pret de librarie - ce incasam noi!) minim 30% la librariile mici, 40-45% retele medii, 50% la Diverta. adica cei 20 ron se duc la ei! Nu la noi!
Apoi participarea la targ implica plata standului - vreo 3500 eur, 8 oameni, materiale promotionale, protocol, etc. - in total vreo 300 milioane bani vechi. Si noi avem un stand mic! ma rog, trei standuri mici! Iar ideea cu precomanda la 20 ron pt Dune o vom repeta si la alte titluri din seria DUNE sau Chalion sau AMBER (la anu') sau... vom vedea! Daca avem succes... Asta-i...

Anonim spunea...

Shauki, Jen este mai inteligenta decat tine.

Bogdan Hrib spunea...

Fratilor, pastrati decenta, va rog! Multumesc,asta-i...

Anonim spunea...

Uite ce e bai anonimule, eu sunt o fire calma si ma enervez greu. Dar tu , prin toate replicile tale de cand citesc eu blogul asta, m-ai enervat la culme. Nu vorbim aici de inteligenta. Vorbim depre carti si despre cum percep unii marketing-ul. Macar eu nu stau in anonimat si postez numai critici la adresa blogului si a editurii.

Anonim spunea...

Poate sunt prost, asa cum zici tu! Poate sunt idiot... dar macar RESPECT lumea.

Anonim spunea...

Ce face o carte SF din om :). Sunt curios daca si restul cartilor publicate de Tritonic, in Publicistica sau Crime scene, starnesc atatea discutii... un lucru bun, cred pentru editura, si foarte amuzant pentru mine.

Am o intrebare. Volumul care costa 20 de RON este complet sau este doar un teaser cum a fost "Dune: Casa Atreides", lansat acum ceva vreme tot la un targ dar doar pe jumatate?

Bogdan Hrib spunea...

Pacat! Nu, celelalte colectii nu sstarnesc atata manie proletara!
Sorin: Am crezut ca e clar: daca reducem pretul de la 40 la 20 ron inseamna ca produsul de 40 e INTREGUL volum. Cel numit de tine teaser a fost realizat e Horia inainte de asocierea cu Tritonic. Din acel motiv a existat. Ne cerem scuze daca am enervat atunci pe cineva. Eu speram ca acel incident sa fie inchis...
Dupa cite stiu eu, Shauki citeste si alte genuri de carti. Nu te mai enerva, anonimi sunt intotdeauna! Cati sunt nu stim... Treaba lor! Daca cineva nu intelege exact un lucru, sa intrebe! Nu vom incerca sa raspundem. Multumim. Asta-i...

Anonim spunea...

Dar cum se face inscrierea? ca se pare ca link-ul nu merge

Bogdan Hrib spunea...

Functioneaza. Va rog sa mai incercati o data. Multumesc. Asta-i...

Anonim spunea...

pagina in site functioneaza, dar linkul de aici nu merge.

Anonim spunea...

O citi Shauki, nu zic ba. Dar inca nu a citit "Codul bunelor maniere". Nicaieri nu spune ca trebuie sa gratulezi un "anonim" cu apelative de genul mai anonimi prosti ...sunteti prea idioti. Si dupa ce se comporta ca Gigi Becali, tot el vine si plange cu lacrimi de crocodil, ca a fost jignit.

Domnule "Shauki" (retine ca eu nu te apelez cu "bai", cum probabil esti obisnuit si fara indoiala ca meriti) incearca sa nu mai jignesti oameni pe care nu ii cunosti. Asta pentru ca tot te bati cu tastatura in piept strigand "Eu RESPECT lumea".

PS: Nu stiu de cand citesti blogul acesta, dar ar trebui sa iti dai seama ca posturile anonime sunt postate de mai multi anonimi si nu de unul singur. Poate au fost pe aici o mie de anonimi de cand e blogul acesta online.

Si Iisus ne iubeste pe toti (asta ca sa te bag in ceata si mai rau).

Anonim spunea...

Eu ii respect pe aia care merita!!

Pai de ce nu te semnezi cu numele tau sau cu un nickname? Nu crezi ca ar fi mai bine?