14 martie 2007

Cultul personalitatii: BH la NYC

Bogdan Hrib – primul editor roman la BookExpo America ?

Marti, 13 martie

Intre 31 mai si 3 iunie 2007 va avea loc in New York, conventia BookExpo America, unde va participa si Bogdan Hrib, presedinte Tritonic – grup editorial

BookExpo America este cel mai mare eveniment din industria editoriala de limba engleza, reuneste peste 2000 de companii expozante, editori, librari din toata lumea, dar si reprezentanti ai celor mai mari edituri din Statele Unite ale Americii. Aceasta conventie are ca scop mai buna armonizare a politicilor curente si a practicilor de afaceri care influenteaza profund tendintele in editarea si vanzarea de carte, pe plan mondial.

Bogdan Hrib, fondator al Grupului editorial Tritonic in 1993, este singurul editor din Europa de Est care beneficiaza de o bursa la BookExpo America 2007. Ca urmare a participarii la Programul Frankfurt Fellows, promotia 2006 a fost selectat in delegatia ce va reprezenta Targul de Carte de la Frankfurt, alcatuita din 14 editori din Argentina, Brazilia, Danemarca, Franta, Grecia, India, Israel, Coreea, Mexic si Olanda.

Ca o continuare a programului Frankfurt Fellows a fost creat Fellowship Intermediate in New York, in cadrul BookExpo America, care ofera sansa participantilor de a-si face noi si valoroase contacte, de a urmari cum evolueaza mari case de editura si care sunt tendintele pe piata mondiala de carte.

(comunicat PR Tritonic / Cristina Furdui)

4 comentarii:

Anonim spunea...

felicitari...si sa te'ntorci cu sacosa plina de carti bune...

Bogdan Hrib spunea...

Sper sa nu fie prea greu avionul, cu atatea carti... Multumesc mult.

Anonim spunea...

Way to go, partner! :)

Bogdan Hrib spunea...

Gracias, compadre!