07 septembrie 2007

Surprizele toamnei - Strugurii copti si Zully...

Strugurii s-a copt în lipsa ei
Zully Mustafa

O poveste autentică despre doi tineri care se iubesc în contratimp, iar pentru că nu sunt în stare să-și acordeze sentimentele, distanța pare să le fie potrivnică.
Un roman de dragoste ale cărui nevroze par să se întindă peste orașul în care se petrec atât de puține lucruri.
Un oraș-capcană din care puțini reușesc să scape și să-și urmeze dorurile de ducă. Tineri debusolați care încearcă să-și croiască un drum în viață, fără să-și anuleze devenirea spirituală.
Un roman sudat din nevroze și căutări interioare, care se construiește din praf și ură, dar care se transformă treptat în lumină și poftă de viață.
Este de asemenea și povestea unei mari prietenii, de altfel liantul cel mai puternic al cărții, încât nu-ți poți da seama ce anume contează mai mult, această prietenie, reală și ea, sau iubirea care este disecată la rece ca de bisturiul unui chirurg?
Scrisă cu migală și răbdare, chiar în momentul derulării acțiunilor, autoarea și-a conceput capitolele cărții pe măsura ce povestea se dezvolta în realitate. Strugurii s-au copt în lipsa ei e mărturia vie a unei istorii de amor care a început într-un oraș de provincie din România și și-a găsit finalul în lumea arabă.
Dacă este unul fericit sau nu, asta numai personajele reale ne-o pot spune...
(prezentare coperta 4)

PS N-am citit nimic. Inca. Astept sa vad volumul tiparit. Pana atunci mananc struguri. Astept... Asta-i...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Suna interesant!

Bogdan Hrib spunea...

Este! Asta-i...