23 septembrie 2007

Careu de toamna in LIT

Doua au sosit. Urmeaza Mary Modern si Strada Plantelor. Vom reveni. Asta-i...

15 comentarii:

Anonim spunea...

Imi place coperta de la Strada Plantelor!!

Anonim spunea...

colectie (lit) slaba in continuare. pacat ca ati lasat balta fiction.ro.
a-ti promis atatea si a-ti facut asa putine. si mai plimbati si autorii prin colectii dupa cum bate vantul. pacat.

alex spunea...

anonim
"a-ti promis atatea si a-ti facut asa putine"...
revizuiti pls gramatica inainte sa facetzi pe criticul.

Anonim spunea...

scuze. neatentia si graba. si nu fac pe criticul. doar ca sunt dezamagit. asteptam mult mai multe de la fiction.ro. in plus, anumite carti sunt asa prost scoase incat nici nu potzi sa le citesti (de ex vol 1 din pandora, si din pacate din aceasta cauza nici nu am cumparat aceasta carte). si faza cu gaiman care a trecut in colectia lit (mai are si o coperta urata). explicatiile editorului sunt slabe. cand am vazut pliantul tritonic scos parca anul trecut la gaudeamus cu aparitiile din fiction ptr prima jumatate a anului in curs am zis:in sfarsit o colectie f&sf buna cu o linie editoriala la zi. in schimb editura nu a reusit sa scoata in 9 luni ceea ce promises ptr 6 luni.pacat.
asta e. le citim direct in engleza

Anonim spunea...

ce legatura are colectia cu cartea? cumperi in functie de autor; nici coperta n-as zice ca are cine stie ce importanta in cazul unui autor cunoscut; eu as cumpara "Mana lui Oberon" si daca ar arata la fel ca la "arhitecturi paralele si distribuite de calcul" (o materie cumplita); in alta ordine de idei: inteleg ca toamna asta-i putin probabil, dar macar in decembrie sunt sanse sa apara traducerea la "Judas unchained"?

Anonim spunea...

Nu am sa cumpar si nu am sa citesc Mana lui Oberon. Cum nu am sa le cumpar pe urmatoarele, cand vor aparea. Nu am nici un chef sa cumpar si sa citesc o carte in 5 ani sau 7 ani. Ca asta este pana la urma. O singura carte, in 2 volume daca vreti(cand se schimba personajul principal).

Ca aduce bani daca sunt tiparite in brosurici, asta e fara indoiala.

Trage Corwin un partz, puf, este descris in volum separat. Se scarpina in nas, apare si volumul 25. Si tot asa.

Ar trebui sa schimbati titlul din" Cronicile din Amber" in "Tineri si nelinistiti in Amber"

Anonim spunea...

Si ca sa nu fiu inteles gresit in postul de mai sus vreau sa spun ca mi-au placut teribil cartile Amber si sunt teribil de frustrat ca trebuie sa astept sa apara una dupa alta in nu stiu cati ani. Si tot asa ...mi-au placut la nebunie cartile lui Gaiman si Mieville si ma enerveaza ca va axati pe colectia LIT (care nu se va vinde in veci) in loc sa mergeti pe Fiction (care s-ar fi vandut in draci). Asta-i...frustrari de cititor.

Anonim spunea...

Nu inteleg care-i diferenta. la urma urmei, cartea conteaza, nu colectia. Daca scria pe ea fiction.ro in loc de LIT Tritonic erai multumit? MI SE PARE O PROSTIE SA SPUI ASA CEVA!! Un adevarat cititor se uita la text. Cauta textul. Nu colectia sau coperta!!

Anonim spunea...

Primul volum al "Cronicilor din Amber" - "Noua printi din Amber" a aparut in anul 1970, iar cel din urma - "Printul haosului", in 1991. Asa le-a "mosit" tatal lor, Roger Zelazny. Ma intreb de unde atita "nerabdare" pe asa-zisii fani ai seriei in conditiile in care cel tirziu in toamna anului viitor, toate cele zece volume se vor afla si in rafturile librariilor de la noi. Vorbim, asadar, de o durata de un an si jumatate, in comparatie cu cei douazeci si unu care i-au tinut "in priza" pe ceilalti fani, din vest, mai... "ingaduitori". In aceste conditii, e greu de priceput frustrarea fanului roman.

Cit despre colectia LIT, care nu se va vinde nicicind (si acum, odata cu aparitia lui Gaiman in ea, as zice eu si nicaieri...), as fi curios sa stiu doua lucruri:

1. De unde au anonimii acces la datele despre vinzari ale editurii.
2. Cite carti din respectiva colectie au citit aceiasi anonimi pentru a concluziona ca e, scuzati-mi expresia, un stift.

In rest, shauki are dreptate si se exprima cu mai multa finete.

alexei spunea...

Unu e frustrat, altu e nervos... plictisitor.
Felicitari Tritonic pentru Mary Modern;mergea si in Fiction dar vad ca incercati sa dezlipiti eticheta Sf/F de pe carti ceea ce sper sa va aduca cititori noi.

Cauta textul cititorule si nu te indoi!
AnoniM are de data asta dreptate: Amber cere niste bice.Atata timp cat exista 2 omnibusuri in engleza iar cartile exista de ceva timp, ar trebui grabita usor aparitia lor.

Bogdan Hrib spunea...

Stimati prieteni cititori, comentatori si alti tovarasi, ma tot abtin sa scriu o intrebare ce ma rascoleste de vreo cateva luni: ce ce oare fanii fiction.ro sunt usor nepoliticosi, fanatici si intoleranti? Din fericire nu toti! Multumesc Shauki - intotdeauna calm si echilibrat. Tin sa va reamintesc - o editura trebuie sa produca, adica sa vanda! Titlurile au o cadenta determinata de vreo 8 - 10 factori: autorul, agentul literar, contractul, traducerea, redactarea, vanzarea precedentului titlu, targuri, vacante, formate, tiraje etc... Va rog sa ne credeti chiar facem analize serioase sau macar incercam sa fie serioase. MA mir ca nu atacati colectia Comunicare / Media care are tiraje anuale comparabile cu fiction.ro. In privinta vanzarilor n-as fi atat de categoric. LIT a avut vanzari (pe acelasi interval de timp) comparabile cu Fiction.ro, ba chiar in cazul lui Victor Dragomir (Atentie: autor roman!) mai mari! Sondajul realizat de noi dovedeste ca stampila SF&F ingusteaza target-ul! Ca sa nu mai vorbim ca in US/UK nu exista etichete de NICI UN FEL de volume ca Zei Americani, Mary Modern, Nicaieri, etc... Va multumim pentru idei si pareri. Politica Tritonicului se va modela si in functie de dorintele cititorilor, dar nu toti sunt barbati iubitori de hardSF sau fantasy. Mai exista si un public feminim care citeste literatura buna (Raftul Denisei), Ego Proza sau romane roz...Asta-i...

alexei spunea...

Sa inteleg din ultimul comentariu ca Fiction.ro merge cel mai bine?

Bogdan Hrib spunea...

Nu! Din nefericire! Cel mai bine - constanta si valoare - vinde Comunicare/Media un ultimii 4/5 ani. Penultimul colectie noua - PREMIUM merge foarte bine. Super bine in comparatie cu celelalte. Carti mari si scumpe in tiraje de min 2000 ex si maxim 5000 ex... Frida lansata in martie a depasit 3500 de exemplare vandute la 45/50 ron/buc. acum redusa la 30 ron/buc vinde in continuare si speram sa pregatim in 2008 un paperback. Primul experiment paperback va fi insa

Bogdan Hrib spunea...

(continuare) cel cu OBIECTE ASCUTITE... Veti vedea. Asta-i...

Bogdan Hrib spunea...

A propos, scuze raspunsul catre Valer:
- coperta ESTE un criteriu important, mai ales pentru un autor nou si necunoscut in spatiul respectiv. Zelazny nu e nou...
- Judas va apare tot in 2 volume ca si Pandora - cred ca la book fest (mai 2008)...