Aseara la TVR Cultural
Marius Chivu e un tip care intelege fenomenul. M-am bucurat sa-l cunosc. Despre faptul ca nu avem decat 6 autori romani (de fapt 7, am gresit eu!) si Poliromu' are duzini, nu pot decat sa spun ca ne dorim si le dorim cat mai multi...
Poate voi reveni pe larg. Nu stiu cine a vazut emisiunea aia. Merci celor ca au fost in jurul televizoarelor. Asta-i...
Poate voi reveni pe larg. Nu stiu cine a vazut emisiunea aia. Merci celor ca au fost in jurul televizoarelor. Asta-i...
4 comentarii:
Eu am vazut-o la o partida de Rummy. Din cate am vazut "Se vorbeste despre..." cartea dupa Bookfest. Lasa-ma sa-ti zic ca s-a deviat de la subiectul bookfest si s-a ajuns in alte parti!
Iar tanti aia nu mi-a facut impresie buna (parerea mea!)
Scuze, dar nu ma pot abtine: "Si l-a ce mi-a folosit." Sterge, rogu-te, cratima din "l-a". Nu se face.
Am văzut emisiunea, şi cred că a fost destul de amară... Da, imaginea mea despre ce am văzut la tîrg a fost destul de palidă, dar nu credeam că detaliile interne au fost chiar aşa de sumbre. Altfel, mi s-a părut o luptă cu 'the big guys' din care nu ai ieşit şifonat, ba din contră.
Felicitări pentru prestaţie! :)
Interesante discutiile, usor faramitzate; mi-a atras atentia subiectul "librari/ librarii"; poate si pentru ca mi s-a tot intamplat sa imi sucesc gatul si sa-mi mijesc ochii ca sa pot citi un titlu, acu' prefer sa imi iau cartzi de pe net.
Cred ca subiectul "librari/ librarii" ii intereseaza pe editori si pe cititori deopotriva, ca sa nu mai vorbim de librari.
Mai cred ca deocamdata, cel putin pt mine, subiectul are foarte multe necunoscute: care sunt actorii de pe piatza (in afara de "hulita" Diverta, de Compania de Librarii Bucuresti, de Carturesti si inca vreo doua-trei), cum e structurata piatza, etc.
In afara de asta, sa nu uitam un lucru: ca inainte de '89, librarii aveau un statut special, ei aveau acces la o resursa rara, cartea aia buna care scapa de ochii cenzurii si care se dadea ca painea calda, pe sub tejghea. Ei au pierdut acest statut dupa Rev(olutie) si daca editorii au reusit pana acum sa isi contureze o identitate profesionala, sa-i zicem "business cultural", librarii par - in perceptia mea - sa nu isi fi gasit inca acest (sau un alt) statut. Chestia asta cu identitatea profesionala cred ca e un motor foarte important pentru dinamica pitezei de carte.
Poate punem de-un Colocviu la Gaudeamus, unde sa strangem editori, librari si cititori, sa vedem ce iese. Cam asta-i...
Trimiteți un comentariu