15 februarie 2007

Negocierea cu... Atwood !



"Există patru moduri de a combina valoarea literară şi banii: cărţile de valoare care produc bani; cărţile fără valoare care produc bani; cărţile de valoare care nu produc bani; cărţile fără valoare care nu produc bani. Acestea sunt singurele variante. Toate sunt posibile."
Margaret Atwood

Margaret Atwood (n. 1939, Ottawa) a absolvit Colegiul Victoria al Universităţii din Toronto şi Colegiul Radcliffe. În cei 30 de ani de activitate, Margaret Atwood a primit numeroase premii şi distincţii. Este autoarea a peste 25 volume de non-ficţiune, dar şi poezie şi proză. Este, probabil, cea mai cunoscută pentru romanele The Edible Woman (1969), Surfacing (1972), The Handmaid’s Tale (1985), Cat’s Eye (1988), The Robber Bride (1993) şi Alias Grace (1996). Cel mai recent, The Blind Assassin, a fost distins în anul 2000 cu Booker Prize pentru ficţiune. Opera ei a fost publicată în peste 35 limbi, inclusiv în japoneză, turcă, finlandeză, coreeană, islandeză şi estoniană.

"A fost, de asemenea, o decizie care i-a înspăimântat pe părinţii mei: toleranţa lor pentru omide şi albine, precum şi pentru alte forme de viaţă, nu includea însă artiştii. Ca de obicei, au decis să aştepte în speranţa că această hotărâre a mea era doar o etapă, făcându-mi însă sugestia cu privire la necesitatea de a avea un serviciu din care să câştig bani. Una dintre prietenele mamei a fost însă mai optimistă. Este frumos, draga mea, a spus ea, întrucât vei putea cel puţin să lucrezi acasă. (Ea a considerat, probabil ca majoritatea femeilor înţelepte, că voi avea un cămin. Nu era la curent cu calomniile referitoare la femeile scriitor şi nu ştia că se comenta că aceste creaturi sterpe şi dedicate îşi neglijau îndatoririle cotidiene în favoarea unei denaturări a virginităţii sau a suicidului – suferind de una sau de cealaltă.)"
Margaret Atwood

Negocierea cu moartea / un scriitor despre scriitura / colectia comunicare-media / seria tehnici creative / 13 x 20 cm / 176 pag. / 18 ron (sau 20 ron)

2 comentarii:

Prenume din 5 litere ce incepe cu I si se termina in A spunea...

Am cautat cartea aceasta prin tot Bucurestiul si n-am gasit-o nicaieri. Trebuie neaparat sa o citesc...

Bogdan Hrib spunea...

Se gaseste peste tot. o mai ascund librarii. Daca nu la sediul nostru cu un telefon inainte. Multumim. Asta-i..