13 februarie 2008

Stiri si o coperta...

Mai multe chestiuni:

1. Maine 14 februarie, ora 18, lansare NOPTI ORIENTALE / Zully Mustafa / Cafeneaua Ideea, Bd Decebal, langa sediul ANL (in dreapta!)

2. Au aparut: ELANTRIS si CRUCIADELE VAZUTE DE ARABI !

3. O propunere de coperta pentru la vara...

14 comentarii:

Anonim spunea...

Yessss !!!!! :D

Coperta nu-mi prea place, dar ma bucura teribil vestea aparitiei. Am aruncat un ochi numai pe original si pare sa fie o combinatie a ceea ce au mai bun fiecare :)

Multumesc mult, Tritonic !

Unknown spunea...

Important este continutul. Daca traducerea este de calitate nu conteaza ambalajul.Au fost destule carti cu "gardul vopsit" si inauntru ...leopardul.

Anonim spunea...

Ba conteaza si ambalajul, cel putin pentru mine. O carte buna merita si un ambalaj bun. Chiar semne bune :)

Anonim spunea...

şi cam pe când vor fi în librării Elantris şi Cruciadele? (în provincie, nu în Bucureşti)

Anonim spunea...

am mai vazut coperti nereusite la viata mea, dar asta le intrece pe toate. Parca e almanahul Flacara. de fapt nici editzia de la corgi nu arata prea grozav, cred ca aia americana e singura cu copertzi ok. critica constructiva, desigur. cartea in sine e cea mai exploziva combinatie de stiluri, abia astept s-o vaz si la noi. tradusa decent.

Mickey spunea...

Doamne...ce coperta...cum sa zic...ORIBILA!mai proasta ca asta nu e decat coperta la Elantris...si or mai fi si altele dar asta e de departe pe primul loc!

Bun...pacat ca e un titlu foarte bun dar din pacate cei care citesc acest gen apreciaza si o coperta cel putin decenta!si asta e departe de decenta!

Anonim spunea...

Mie-mi place coperta asta :)

Anonim spunea...

Sper ca glumiti cu coperta asta

Anonim spunea...

"Nu judeca o carte dupa coperti" zicea Ray Bradbury intr-o vreme in care marketing-ul editorial nu dadea asa sprinten din coate si oamenii bagau mai degraba nasul intre file decat sa roteasca un ochi critic inspre "haine". Dar vremurile alea au apus si acum ne atrag in librarii copertile "frumoase", abia apoi eventualul synopsis de pe coperta patru, si foarte rar primele fraze care dau tonul cartii. Umila mea parere e ca editorul trebuie neaparat sa se lupte sa puna in raft carti cat mai fericit ilustrate, pentru ca - ne place sau nu -, informatia vizuala e prima care ne parvine, iar asta cu atat mai mult acum, cand anumite librarii au optat pentru nefericita aranjare (an)alfabetica a tomurilor, distrugand ideea nu intru totul rea a "colectiei" si facand uneori imposibila sau macar exasperanta gasirea unui anumit autor sau a unei anumite carti. Coperta de fata nu e neaparat rea, din punctul meu de vedere, avand un oarecare farmec in nota de schita prin care a fost abordata ilustratia, vag dezordonat, dar nu face parte nici din categoria celor irezistibile, sa le spunem. A doua varianta (recent postata) e mai fericita prin aceea ca lasa deoparte ideea de desen neglijent si merge catre acel gen de ilustratie "simbolica", mai abstracta si cu o cromatica mai serioasa. E tipul de desen care face, spre exemplu, din "Jonathan Strange & Mr. Norrell" o bijuterie a minimalismului grafic. In cazul Tritonicului, aceeasi abordare a mers bine pentru "Obiectele ascutite". Nu a fost acolo nevoie de un desen amplu, la fel cum pesemne ca nu e nevoie nici aici. A doua varianta de coperta pentru duetul Gaiman - Pratchett imi pare, in consecinta, mai interesanta.

Anonim spunea...

Ca o paranteza, nici eu nu inteleg dc un anumit lant de librarii s-a hotarat sa aranjeze cartile in ordine alfabetica, si nu pe edituri/colectii, asa cum e mai intuitiv pentru cine le viziteaza librariile respective. Cel care a venit cu ideea si cel care a aprobat-o sunt imbecili. De atunci, am dat tot mai rar prin respectivele locatii, prefer sa ma informez din alte surse despre noile aparitii, sau cel putin despre cartile aparute fara sa stiu.

Anonim spunea...

Ideea a fost aceea de a prelua modelul occidental de catalogare. In afara, cartile sunt aranjate alfabetic dupa autor, adevarat, dar si pe genuri literare, lucru care face mult mai lesne orientarea intr-un spatiu mare, unde pot fi gazduite sute de volume. De la idee la implementare, insa, e cale lunga pe meleagurile autohtone. Totusi, noul lant de depozite de carte - Libri - care a patruns recent pe piata de la noi, poate avea pe viitor un cuvant de spus in arena actualmente monopolizata a pietei de distributie. Cat despre a cauta un titlu in librariile care folosesc aranjarea alfabetica... ei bine, asta e pentru cei cu rabdare si ingaduinta. In ultima vreme prefer cumparaturile online si vizitarea librariilor mai vechi, cochete, care si-au pastrat metodele si au un aranjament ireprosabil in unele cazuri - libraria Mihail Sadoveanu de pe Magheru fiind unul dintre ele. Altfel, exceptand cazul celor care pun pasul ceva mai des prin locurile acestea stranii unde se aduna cartile, pot spune cu mana pe inima ca mi-a fost dat sa vad situatii de-a dreptul hilare cu oameni care intrasera pesemne pentru intaia data intr-o librarie si nu stiau de unde sa inceapa. Singura masuta spre care se indreptau era cea cu aparitii recente. Apoi renuntau, avansand la sectiunea de filme sau reviste. Pana la urma, de ce sa fie gasitul cartilor o treaba usoara, nu?

The Jestress spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
The Jestress spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

DA, intrati pe www.tritonic.ro pe pagina de contact si trimiteti un email va rog - acest blog a fost inchis si avem unul nou! merci, tri