02 februarie 2008

Si un pic de... istorie


„Ori de câte ori evocăm cruciadele, o facem prin prisma faptelor şi relatărilor cruciaţilor. Dar mai există şi cei care au fost invadaţi de cruciaţi şi care erau locuitorii acelor teritorii. Este salutar că Amin Maalouf publică la Jean-Claude Lattès Cruciadele văzute de arabi. Iată şi cealaltă faţă a medaliei ! Avem astfel ocazia să constatăm că versiunile orientale şi cele occidentale nu coincid mai deloc. Noi ne-am scris propria versiune; în acelaşi timp, ei şi-au scris-o pe a lor. Iată de ce această nouă istorie a cruciadelor nu seamănă cu nimic din ce s-a scris până acum.”
Alain Decaux
De la Academia franceză
France Inter

„O operă remarcabilă care mai mult o completează în loc s-o contrazică pe cea a lui René Grousset.”
Eugène Mannoni
Le Point

„Amin Maalouf a scris o istorie captivantă, care se citeşte cu plăcere şi care constituie imaginea inversată a acelor basme prin care vedem noi cruciadele.”
The New Yorker

Cruciadele văzute de arabi ne oferă o perspectivă neobişnuită asupra confruntării dintre Europa occidentală creştină şi Orientul Mijlociu musulman.”
The Economist

Colectia Biblioteca de istorie, 256 pagini, format 13 x 20 cm
Editat in parteneriat cu Casa editoriala PROIECT
parte a grupului TRITONIC
Din 20 februarie in librarii

2 comentarii:

Anonim spunea...

foarte tare! abia astept cartea asta! maalouf e printre preferatii mei si credeam ca poliromii l-au acaparat cu totul. congrats, partner!

Anonim spunea...

Achizitionata direct de la francezi. Cu un pic de noroc...