10 februarie 2008

O idee de coperta...

No comment!

8 comentarii:

Anonim spunea...

Interesanta. Sper macar sa fie tiparita in conditii bune. In ultima vreme nu va prea reuseste chestia asta.

Am luat zilele trecute Steaua Pandorei, cele doua volume; diferenta foarte mare intre ele. Daca primul este tiparit in conditii ok, al doilea mi se pare destul de jalnic (lipituri, cotor cu incretituri, etc). Nu au nici macar aceeasi dimensiune (Lxl).

Altul - Dune: Casa Corrino, ultima editie:
- sigla Millennium tiparita cu alb. Pe Casa Atreides/Harkonnen tiparita cu negru. Inconsistenta.
- imi pare tiparita intr-alt loc decat Casa Atreides/Harkonnen; lipituri mai proaste, coperta parca ceva mai tare - dar macar nu face incretituri asa usor ca la primele doua. 49 lei la Diverta.

Bakker - La inceput a fost intunericul: asta cred ca-i cea mai slaba tiparitura a voastra. Prost lipita, cotor cu denivelari, diverse urme, etc. Pina si exemplarul luat direct de la voi (Gaudeamus) nu arata mai bine, ba chiar are si coperta un pic "jupuita", la un colt. Asta e, primit direct in punga. O sa fiu mai atent alta data.

Cum aveti si aparitii reusite (adica normale, asa cum ar fi normal sa fie), dpdv al calitatii, zic eu - ex. Veniss Underground, Retetarium, Orasul gravat - inseamna ca se poate, atunci cand se vrea. Nu stiu de ce suferiti la capitolul asta, chiar as fi curios sa citesc niste explicatii.

Rao va bate fara discutie, Nemira la fel.

Anonim spunea...

Ne pare rau. Vom verifica. Sper ca nu ati fost ghinionist... Va rog, daca mai apar probleme, sa refuzati volumele si sa cereti altele. Comparatiile ne onoreaza, desi nu suntem la acel nivel. Inca nu putem tipari in Ungaria sau Italia. Speram ca in curand.

Anonim spunea...

Pretul de 49 ron este marit arbitrar de cei de la Diverta! Mai bine comandati pe site cu... 36 ron!

Anonim spunea...

N-as zice ca am fost ghinionist, chiar si ce am vazut in librarii - Bakker - aratau la fel de prost. In rest, stau si imi aleg exemplarele mai reusite. Probabil un fel de inceput/manifestare de sindrom obsesiv-compulsiv. :)

Faptul ca nu aveti o calitate constanta - dar si placerea de a trece printr-o librarie - ma face sa nu le comand direct de pe site.

Sa inteleg ca in Romania nu exista tipografii bune? Cartile voastre de la inceput - ma refer la Mieville/Noul Crobuzon, Gaiman/Zei Americani - aveau parca mai putine imperfectiuni.

Silmarillion, Povesti neterminate/Tolkien/RAO - tiparite la Monitorul Oficial - si astea mi se par peste Niffenegger/Sotia calatorului in timp. Atreides/Harkonnen am vazut ca tot la Monitorul Oficial s-au tiparit - li s-au stricat masinile intre timp si nu mai reusesc sa taie cotorul la linie? Sau doar cele legate le ies bine?

Dimensiunile diferite ale celor doua volume de la Steaua Pandorei ce explicatie au?

Anonim spunea...

pe când? detalii carte?

Anonim spunea...

ix are dreptate. O imbunatatire calitativa atat a prezentarii, cat si a redactarii ar fi benefica.
De asemenea, copertile ar putea fi ceva mai diversificate. Mi se par prea asemanatoare copertile anumitor volume intre ele, sau cel putin urmeaza cam aceeasi linie. Ma refer la Bakker si McMaster Bujold, iar acum Erikson. Puteti incerca chiar unele concursuri pentru tineri desenatori.

Anonim spunea...

De acord - vom anunta curand un concurs pentru coperte. probabil ca pe site... Multumim de idee!

alexei spunea...

Mie nu imi place fortul din spatele cavalerului si nici traznetele nu prea le inteleg.
Mihai are dreptate, copertele se confunda foarte usor iar fascinatia asta pentru cavaleri in armura imi aduce aminte de filmele cu buget redus unde aceiasi oameni apar in diferite roluri sub alte masti, armuri, cagule etc...
Mi-ar fi placut o coperta neagra, pastrata luna cu tot cu efecte, lungit fontul titlului si marit desenul cu ghirlande.