29 august 2007

Sex si Media...

MASS MEDIA DESPRE SEXE

Va era dor de locul unde se exerseaza arta conversatiei? Doriti sa va insusiti arta de a asculta cu bucurie idei bine formulate de altii? Vreti sa fiti specialisti in arta de a ramane relaxat si colocvial in polemici? Va invitam la o cafea. La Cafeneaua Erotica Twice.

Editura Tritonic si Cafeneaua Erotica va invita pe terasa Clubului Twice joi, 30 august 2007, ora 19:00, la dezbaterea MASS MEDIA DESPRE SEXE.
Aspecte privind stereotipurile de gen in mass media din Romania. Invitatii nostri din aceasta saptamana sunt Laura Grunberg (Societatea de analize feministe Ana), Bogdan Hrib (editor Tritonic), Horea Badau (Asociatia Consumatorilor de Media), Ana Maria Nistor (redactor sef-adjunct revista Time Out Bucuresti), prof. univ. Daniela Roventa Frumusani (Facultatea de Jurnalism).

La dezbaterea despre feminism moderata de Miruna Vlada vor fi prezentate concluziile studiului publicat in 2005 la Editura Tritonic in circuit inchis. Puteti afla in premiera problemele dezbatute de volumul elaborat de Societatea de Analize Feministe ANA in colaborare cu Centrul de Studii Media si Noi Tehnologii de Comunicare in cadrul proiectului "An integrated approach to gender balanced political empowerement and participation". Analiza publicata in aceasta carte este probabil cea mai complexa analiza realizata in Romania privind stereotipurile de gen din mass media si publicitate. Ea face parte dintr-un proiect al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare.
Vom aborda si subiectul predilect al dezbaterilor noastre de fiecare joi - erotismul si felul in care femeile sunt folosite in mass media pentru transmiterea unor mesaje explicite.

(comunicat PR / Tritonic si Twice)

PS Chestiunea aia cu circuit inchis de fapt inseamna ca a fost distribuit gratuit presei si organizatiilor care au produs si finantat acest studiu. Pe scurt, nu s-a vandut in librarii. Asta-i...

Niciun comentariu: