10 iulie 2007

Sex si cafea... Twice, please!

SEXUL VINDE:
aventura mass-media de la reprimare la obsesie


Vă era dor de locul unde se exersează arta conversaţiei? Doriţi să vă insuşiţi arta de a asculta cu bucurie idei bine formulate de alţii? Vreţi să fiţi specialişti în arta de a rămâne relaxat şi colocvial în polemici? Vă invităm la o cafea. La Cafeneaua Erotică Twice.

Editura Tritonic şi Cafeneaua Erotică vă invită pe terasa Clubului Twice joi, 12 iulie 2007, ora 19:00, la dezbaterea „SEXUL VINDE – aventura mass-media de la reprimare la obsesie”. Cărţile asupa cărora se va axa discuţia sunt: „Aşteptând-o pe Sara" de Michael Haulică, "Sexul vinde" de Rodger Streitmatter, şi “Jurnalul Ozanei” de Carola Arbel.

La dezbaterea moderată de scriitorul Octavian Soviany vor participa din partea Grupului Editorial Tritonic: Bogdan Hrib, editor, Michael Haulică, redactor-şef şi coordonator al colecţiilor Fiction.ro şi LIT.
Invitat Mihail Gălăţanu, redactor-şef al revistei Flacăra.

Momenul artistic din partea a doua a serii va fi susţinut de actorii Lorena Lupu şi Ionel Barac, care vor citi fragmente din cartea “Aşteptând-o pe Sara” de Michael Haulică.


Despre romanul lui Michael Haulică, scriitorul Bogdan Suceavă afirmă:
Cronică a unei obsesii, Aşteptând-o pe Sara ne surprinde cu resurse neaşteptate de poezie, dar totodată şi de luciditate. Mixajul ne intrigă, povestea ne atrage, ajungem să citim din curiozitate. La început pare a fi joc şi nebunie. N-am vrea să schimbăm locul cu personaje din acest roman, pentru că simţim tensiunea. Ficţiunea îşi pierde frontierele, iar de acolo începe provocarea.

"Sexul vinde" de Rodger Streitmatter urmăreşte mutaţia de la reprimare la obsesie, arătînd felul în care moravurile sexuale s-au schimbat în ultima jumătate de secol. Nu numai că autorul explorează mijloacele de comunicare în masă care au pus în evidenţă schimbarea, dar arată, de asemenea, cum mass-media a jucat un rol esenţial în propagarea Revoluţiei Sexuale. Straitmatter demonstrează că o mare parte din conţinutul sexual prezent în mass-media este pozitiv deoarece oferă părinţilor şi educatorilor o cale de a aborda subiecte dificile precum SIDA, identitatea sexuală şi comportamentul sexual adecvat al tinerilor.

“Jurnalul Ozanei”, volumul Carolei Arbel (israeliancă născută în Moldova) e şocant, presărat cu detalii picante, cu drogaţi, cu terorişti mai mult sau mai puţin sinucigaşi, cu servicii secrete, cu cadavre de tot soiul, cu atmosfera poliţiei din Ţara Sfântă, care se dovedeşte a fi plină de păcătoşi.
După ce-a făcut armata şi medicina, Ozanei nu i s-a potrivit nimic mai bine cu istoria personală, cu firea cinică şi mintea brici decât... spionajul. Până la urmă ajunge să lucreze în poliţie, la infracţiuni grave, cu Svisa şi Burstein, doi grei plini de elan, gata oricând să demonstreze cu şuturi şi pumni cam cât de democratică e democraţia într-un stat aflat veşnic sub presiunea arabă. Complot de proporţii pentru lichidarea lui Sharon şi a lui Arafat. Explozii şi agenţi dubli, călătorii prin Argentina, premoniţii la Buzău, întorsături de condei şi de situaţie – toate stau frumuşel laolaltă pe un fundal nu agitat, ci dement, sufocant de-a dreptul.


Despre Cafeneaua Erotică Twice
Cafeneaua Erotică Twice este un club de discuţii libere despre sex şi erotism în cultură: artă vs. mentalităţi sociale, aproximări individuale de zi cu zi. Pentru că erosul ne preocupă pe toţi. Oricum practicăm şi avem păreri în neştire. Ce-ar fi să ni le socializăm?! Până unde se/nu se confundă sexualitatea cu erotismul?
Lansarea acestui concept a avut loc în 2006, având ca temă redescoperirea trupului uman prin desen, fotografie, montaje video, literatură, film, dans şi teatru. Au avut loc seri de expresie erotică: dezinhibare sexuală şi emancipare prin artă. Lucrările de artă produse pe terasa/atelier a CAFENELEI EROTICE au fost expuse în Galeria de artă erotică a CLUBULUI TWICE. Au avut loc licitaţii periodice a lucrărilor expuse si s-au putut face si achiziţii din Galeria Virtuală a Cafenelei Erotice.

Contact:
Ioana Dumitrescu
Coordonator PR - Club Twice
mobil: 0751.53.23.14
ioana@cluba.ro
www.twice.ro

(Comunicat PR / Tritonic - Andreea Manea)

Niciun comentariu: