31 iulie 2007

I'm back!

M-am intors, ce sa fac...
Ar fi multe de spus / scris si nu stiu de unde sa incep.

Cu bulgarii e cam ciudata chestiunea.
La Nisipurile de Aur - LTI Berlin Golgen Beach Hotel auzi vorbindu-se numai germana, rusa si din ce in ce mai multa romana. cei mai multi sunt nemti - evident!
Mancarea e la liber dar nu e prea variata, sa nu sperati la peste sau icre sau vinete... Niste garnituri lesinate de conopida, orez, cartofi prajiti, porumb sau piure, carne de vita, porc sau pui preparata in tot felul de feluri - tocana, ghiveci, snitel etc. Branza, mezeluri, rosii, castraveti, dulciuri cu creme de culori artificiale - roz si verde prazuliu... Comestibil dar nu savuros! Un fel de mancare de sindicalisti germani.
Totusi nu mancarea era problema ci servirea - ba nu e chelnerul, ba nu e gheata, ba s-a stricat computerul... M-am simtit cam ca acasa... Greu cu intratul in UE fara forta de munca super calificata.
Marea avea alge si valuri mari. In schimb piscinele super!
Statiunea este super galagioasa in centru - restaurante cu muzica LIFE unul langa celalalt de nu se intelege om cu om! Si super batraneasca pe la nord unde totul se inchidea la ora 23. Cel mai simpatic e ca se inchideau inclusiv sambata seara! Comunistii?!
Merita o data de incercat!
Dupa aceea ori conduci 100 km in nord si te duci in Vama, ori alegi vreo 900 km sud-vest si te opresti pe o plaja in Grecia... Despre tarile exotice nu ma pot pronunta ca nu am fost.
Asta-i... vom reveni!

PS Aseara in Vama Veche mare concert mare cu Mircea Baniciu (cu ocazia zilei de nastere - La multi ani, maestre!) si Vali Cnejevici, in carciuma PAPA LA SONI. Evident vanzare buna in LIBRARIA TRITONIC din... incinta restaurantului.

Niciun comentariu: