Misterul... Pandorei
Acesta e afisul care va pleca in librarii. Este deja tiparit. Ce credeti: vom edita doar volumul 1 sau va apare si 2? Si inca o precizare: din motive de dimensiune a manuscrisului am ales varianta in 2 volume, fiecare avand 640 de pagini. Tehnic ar fi fost foarte dificil (evident ca si la lectura!) de realizat un volum de aproape 1300 pagini. Ca sa nu mai vorbim despre pret! Asta-i...
13 comentarii:
Tiii, ce bine arata! Cred ca e cea mai misto pereche de coperte din fiction.ro si cel mai de impact afis! La mai multe!
Bravo! Dar intrebarea cred ca este o greseala. :) Siiiigur e o greseala. Cum sa nu apara si vol.2?!
Coperta e frumoasa, nimic de zis, insa cine e Hamilton asta si ce vrea ???
Fara gluma, nu stiu cum l-ati nimerit tocmai pe EL, cand sunt atati autori si volume, premiate si raspremiate (din care ati publicat si voi de altfel), pe care cititorii romani le asteapta ...se pare, fara speranta.
Ideea de a tipari o carte de 1300 pg in 2 volume e super OK, insa apariatia lor separata, la distanta de luni de zile, cred ca e o aberatie "made in Ro". In aceste conditii, neaparitia volumului 2 poate deveni realitate, motiv de injuraturi pentru naivii cumparatori ai volumului 1 (daca in timpul lecturii nu s-au plictisit, Hamilton fiind cunoscut mai ales pentru "labartzeala" scrierilor sale, si renunta voluntar la vol.2).
Sper ca dupa un 2006 glorios nu revenim la tipicul perioadei de "prabusire" a editarii de SF de la sfarsitul anilor '90, cand la un volum bun, apareau trei de umplutura, dar "bune" ca se putea pune eticheta SF pe ele. Tzeapa.
Nu ma dau critic, sint doar cititor de SF (care de altfel a fost foarte multumit de ce ati publicat pina acum, in proportie de ~ 85%; atentie insa, acel 15% nasol e in crestere).
1. cele doua volume nu vor aparea la distanta de luni de zile, ci de saptamini (2-3). pina veti citi primul volum o sa apara si al doilea.
2. poti da niste exemple de autori si volume pe care cititorul roman le asteapta?
Pandora's Star e una din cartile bune ale lui Hamilton. Iar ceea ce scrie el e space opera de cea mai buna calitate. Daca "aspoiu" n-a auzit de el nu inseamna ca nu e valoros.
Am spus ca nu am auzit de el, nu ca nu e valoros...exact asa. Pandora's Star poate e buna, unii sint in extaz, altii cred ca e pacat de copacii din care s-a facut hartia respectiva. Sint foarte curios in ce bani reusiti sa o scoateti (cel mai scump hardcover este 27$), sau poate asta e adevaratul motiv pentru care volumele apar la distanta de un salariu...Oricum o sa numar zilele, asa, de placerea demonstratiei.
Punctul 2 - Eu astep : Dan Simmons, David Brin, Vernor Vinge, Connie Willis, Greg Bear, Robert Sawyer, Octavia Butler si "prietenii" lor.
Felicitari pentru Bujold si la cat mai multe! Eu le astept (mai ales pe Miles Vorkosigan).
Pentru HNU - Multumesc din suflet pentru Slow River. Dupa mai mult de o saptamana de torturi "postale" a ajuns in stare buna.
PS. despre "Pandora's Star" numai de bine, citez:
Most Idiotic Review
"Hamilton's exhilarating new opus proves that 'intelligent space opera' isn't an oxymoron."
--Publisher's Weekly
Most Accurate Review
"This is the type of book that publicists call "epic" that others might less charitably describe as 'bloated....' An editorial pruning might have put this prospective doorstop on more people's "to read" lists."
--David Soyka, scifi.com
Felicitati, sper sa apara si celalalte carti din universul Commonwealth.
In general, editurile romane au prostu' obicei de a scoate doar un volum dintr-o saga si de a ne lasa apoi cu ochii in soare. Urasc la culme chestia asta.
Stimate Assasin (sau era mai bine Killer!?) nu generalizati, va rog. Singurele edituri ca au inceput o saga sunt Nemira, Tritonic, Rao, Amalteea si cam atat... si nu prea au... obosit. Poate Nemira pe vremuri. Acum toti par seriosi! Asta-i...
Hehehe, singura "saga" lansata (ba chiar in mai multe editii) a fost Dune la Nemira. In rest, numa' bucatele. Editura Minerva cu "Primul rege Shannara", Rao cu "Roata Timpului" si... Tritonic, bineinteles ;) Pe mine ma enerveaza ca tre' sa astept luni sau chiar ani pana cand sa am in biblioteca cele 3-5-7 volume dintr-o anumita saga. E de-a dreptu' frustrant sa iti parlesti ochii prin rafturile de acasa in diverse serii incomplete.
Sunt de acord ca atunci cand o editura lanseaza pe piata toate cele cinci volume dintr-o anumita serie, exista un risc mai mare ca sa iasa in pierdere daca acele carti nu se vand. E mult mai sigur sa lansezi primu' volum, daca nu se cumpara, stop, daca da, apare al doilea volum si tot asa.
Pe de alta parte insa, multi se feresc ca drq sa cumpere primu' sau primele doua titluri dintr-o serie, tocmai ca sa nu fie pusi in situatia de a regreta banii cheltuiti (si implicarea emotionala - foarte importanta si asta), asteptand (la nesfarsit) aparitia urmatoarelor sau ultimelor carti din respectiva serie.
Plus ca unii asteapta pana la "sfarsit", tocmai pentru a cumpara toata seria la un pret redus.
PS: Sper sa va intalnesc cam peste doi ani, prilej cu care sa va ofer o surpriza foarte placuta ;)
Stimate Assasin, sunteti nedrept fata de editori si toti cei care lucreaza in jurul lor. Redactori, agenti, traducatori.
Nu se pot lansa 5 sau 10 volume simultan din motive evidente: ritmul traducatorilor si al redactorilor, achitarea treptata a drepturilor de autor, costurile de traducere, editare, tiparire si promovare...
In plus este ineficient (as fi vreu sa spun INTERZIS de o lege nescrisa!) sa lansezi mai mult de 2 volume dintr-o serie. Se canibalizeaza... Voi reveni! asta-i...
Eu n-am zis ca n-ar fi nedrept fata de cealalta "parte". Eu vb dpdv al unui cititor care din 1990 incoace a vazut ca majoritatea unor asemenea initiative n-a trecut de stadiu' de tentative (din diverse motive, nu e cazu' sa le enumar acu', le stim sau le putem deduce cu totii).
La urma urmei, n-am nimic impotriva ca titlurile unei serii sa apara la un interval de cateva luni, cu conditia sa apara dom'le toata seria.
Ca tot vb de Rao si de Roata Timpului. Pai primu' volum a aparut in toamna, al doilea acu' 2 zile (cre'ca am fost printre primii care l-au cumparat). Sunt 11 volume aparute - in ritmu' asta, in 7 ani le citesc pe toate in limba romana...
Pe de alta parte, ar durea si mai tare sa raman cu ochii in soare dupa al doilea volum...
Concluzia e ca un cititor (pasionat de seria respectiva, lato sensu, de genu' respectiv) ar putea astepta totusi ceva mai mult, daca ar avea garantia ca editura respectiva nu da faliment, ca nu apar diverse piedici care sa impiedice publicarea intregii serii etc.
Steaua Pandorei a fost una dintre cele mai vindute carti la Bookfest (carti Tritonic, evident).
Trimiteți un comentariu