10 mai 2007

LIT 3 - Actrita contraataca...

Rondo capriccioso
Lorena Lupu

O tînără actriţă are ocazia sa lucreze la un spectacol cu cea care îi este model, o actriţă celebră. Între cele două se dezvoltă o relaţie complexă, care se dezvoltă pagină cu pagină, pînă la sfîrşitul romanului.
Arta se face cu iubire, dar iubirea are mai multe feţe…

Lorena Lupu s-a născut în 1978 la Sfîntu Gheorghe, jud. Covasna. A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti, Secţia Actorie, în 2004. În prezent este actriţă, colaboratoare a Teatrului Mic din Bucureşti.
Rondo capriccioso este romanul ei de debut.
(comunicat Tritonic / Mike Haulica)

Comentariul meu
Lorena Lupu e o figura. Sper sa nu se supere pe mine ca ii zic asa. Doar e sagetatoare, ca si mine. Exuberanta, chiar exploziva, o femeie frumoasa cu rasfaturi de copil... O actrita care merita mai mult decat controversatul rol din "Razboi cu Troia...", o scriitoare tanara care promite (scuze, e cam ofilita exprimarea asta! Da', vorba lu' Caragiu, n-am avut alta rima...). Un roman straniu si senzual... Brr, incercati si voi, nu simtiti fiorul pe sira spinarii? Asta-i...

4 comentarii:

Spadez spunea...

defapt aia era vorba lui mircea diaconu, "n-am avut alta rima"...foarte draugta piesea ;))

Bogdan Hrib spunea...

Corect! Caragiu era dom' director... Frumoase texte si super actori! Merci... Asta-i...

Anonim spunea...

Romanul este sublim, de la acea dedicatie gratioasa, pana la nobletea cu care sunt prezentate chiar si momentele de limbaj colorat.

In schimb fundu' cartii este oribil. Nu stiu cine si de ce a simtit nevoia sa puna acea reclama oripilanta, fix o nuca-n perete, si sa mai faca si acea descriere.. jalnica. Bucatica aia de prezentare de pe spatele copertii ar trebui sa fie un rezumat in 3 idei ce chiar descrie cartea. Din pacate, in cazul de fata sunt 3 idei de 3 lei [vechi].

Romanul surprinde trairile, visele, sperantele, iluziile si iar trairile autoarei, toate legate strans de cea care-i este model, toate exprimand o tragica iubire pe care ea, Lorena, o pretuieste enorm. Si care nici lui M. nu-i este indiferenta. Acel umor negru, acele vulgaritati comice, fiecare clipa marturisita prin stilul unic al autoarei, duc la ideea principala a romanului: o iubire reala, eleganta, jucata ireprosabil.

Mai bine se folosea ca descriere Comentariul meu al lui B.Hrib. Si nu se folosea reclama aia absurda.

Bogdan Hrib spunea...

Multumesc pentru aprecieri Zuluphu, dar fundu' carti are si el rolul sau. De exemplu acea reclama ne-a adus nicste parfumuri care au plecat spre cateva doamne care au un cuvant de spus prin zona. Mai multe nu spun. Cat despre fraze - incercam si noi sa fim cat mai buni, nu reusim intotdeauna sa multumim pe toata lumea. dar incercam in continuare. Merci si pe curand. Asta-i...