10 mai 2007

Lansare LIT 1, 2, 3, 4...


11 comentarii:

Anonim spunea...

detalii despre celelalte doua?

Anonim spunea...

va tin pumnii, dar mie teama ca o sa o dati in bara cu aceasta colectie. autorii sunt niste necunoscuti.
mai bine va axati doar pe fiction si pe premium. daca cu acesti autori incercati sa atrageti cititorii care cumpara biblioteca polirom si raftul denisei nu prea cred ca o sa reusiti.
va urez succes.

Horia Nicola Ursu spunea...

asa, laolalta, arata mai bine. si-mi place selectia titlurilor. mai ales cartea lorenei astept s-o citesc.

Spadez spunea...

cum merge treaba cu linkul?

Spadez spunea...

multumesc.
si totusi, voi mi-ati pus linkul de pe imaginastore catre "Pulbere de Stele"?
oricum ar fi,ma bucur ca v-a placut

Anonim spunea...

@anonim 2: Doar nu vrei sa spui ca toti autorii din colectiile mentionate sunt cunoscuti? :) Si ce e rau daca venim pe piata cu niste "necunoscuti"? Cum altcumva putem sa-i promovam, sa-i facem cunoscuti publicului? Cineva trebuie sa riste, nu? :P

Ps.: Ai refuza sa citesti cartea unui "necunoscut", chiar daca e o carte buna?

Anonim spunea...

Exact acelasi lucru pe care-l afirma amicul anonim s-a afirmat la inceput si despre Mieville, Gaiman sau alti autori aparuti in fiction.ro; ca-s necunoscuti, ca de ce nu s-a inceput cu altii de care sa fi auzit si romanu' de rind, ca Tritonicu' o sa capoteze dupa primele 3-5-x carti SF de autori "necunoscuti" etc.
Si totusi, dupa un an si jumatate si doua duzini bune de aparitii, fiction.ro prospera, Mieville si-a epuizat aproape in intregime tirajele (maricele), Gaiman vine tare din urma... iar Tritonic e editura cea mai tare din parcare in domeniul F&SF. Cine nu risca nu cistiga.

Anonim spunea...

hnu: scuze dar comparatia este total exagerata.
mieville, gaiman sunt foarte cunoscuti ceea ce nu se poate spune espre autorii din colectia lit.
e de ajuns sa cautam doar pe amazon.
mi se pare normal ca fiind colectia editurii la ca care colaborati sa sariti in aparare.
eu vorbesc dpdv al unui potential cititor, cumparator.
idem ionuca si in plus ma astept ca atunci cand incepi o colectia sa iesi cu ceva cat de cat cunoscut (cel putin afara) si sa-ti fie mai usor sa-l promovezi in romania.
cred ca ma veti injura in continuare, dar veti vedea ca ceea ce v-am spus se va reflecta in vanzarile acestor 4 titluri. oricum, eu va urez succes.

Anonim spunea...

si da. tritonic este cea mai tare din parcare in domeniul f&sf. si era bine daca ramanea, momentan, pe felia asta.

Anonim spunea...

mon cher anonim, nu te-a injurat nimeni. daca matale (sau eu) stiam cu ce se maninca gaiman si mieville, nu acelasi lucru se poate spune, din pacate, despre cititorul de rind, ala care n-are inca internet acasa sau nu-l foloseste. si, din pacate, acelasi lucru e valabil si in cazul majoritatii difuzorilor. prin urmare, riscul a fost la fel de mare. sa speram ca n-o sa ai dreptate.

Anonim spunea...

Eu cred ca editorul trebuie sa mearga pe doua directii: sa traduca scriitori care merita cunoscuti de cititorul roman si sa sprijine scriitorii romani. Daca nu investim in debutanti, riscam - noi, ca literatura - sa murim peste 20-30 de ani o data cu disparitia lui Cartarescu si a celorlalti ca el. Evident nu vom face avere cu volumele celor doi autori romani. Dar poate cu al treilea roman al lor... cine stie? Sa fii mare editor dar sa-ti intemeiezi faima doar pe celebritati de-aiurea... nu mi se pare cine stie ce.
In privinta autorilor straini. Multi dintre cei bine vinduti la noi au fost, la vremea aparitiei, niste ilustri necunoscuti. Unii bine vinduti afara, altii asa si-asa. Eu recunosc ca nu stiu ce vrea cititorul roman. Nu reusesc sa aflu ce-l multumeste. Dar cautam.
Sper ca urmatoarele aparitii dincolectia LIT sa stirneasca din ce in ce mai mult interes si, poate, sa intoarca cititorii si spre aceste titluri cu care incepem.