11 mai 2007

LIT 4 - King-ul nostru e nitel mai tanar...

Chipul din cenuşă
Victor Dragomir

Cînd în viaţa lui Thomas Potter, un autor de romane de mîna a doua din Carolina de Nord, apare pe neaşteptate un străin cu o cerere neobişnuită, o nouă problemă se adaugă la existenţa deja complicată a romancierului care tocmai şi-a părăsit soţia. Pus în faţa unei grave ameninţări şi bîntuit de fantasmele unui trecut sumbru, scriitorul e împins într-o cursă nebunească, a cărei miză este o viaţă de om şi şansa răscumpărării unei vechi greşeli.
Uneori, preţul izbăvirii e un fir de cenuşă…

Victor Dragomir s-a născut la 12 noiembrie 1984 în Ploieşti. Este student în anul IV la Facultatea de Psihologie şi Sociologie a Universităţii Spiru Haret din Bucureşti.
Chipul din cenuşă este romanul lui de debut.
(Comunicat Tritonic / Mike Haulica)

Comentariul meu
Victor e un tip serios. Pare timid, dar e ferm. Greu l-a convins Mike sa schimbe pe ici, pe colo. Doar cu argumente. Romanul e un pic a la americaine (cu doi n?), un pic horror, mai mult thriller psihologic. E o carte vie si solida. Asa a inceput si King? Cred ca lui i-a fost mai greu. Victor a negociat cu Mike vreo cateva luni si cand a semnat, a facut-o pentru 3 volume - asteptam astfel cate un nou roman in 2008 si in 2009... Mie mi-a placut, citind-o pe fuga pe foi cu note si corecturi. Se citeste usor si nu are o mie de pagini! Incercati! Asta-i...

4 comentarii:

Spadez spunea...

descrierea imi pare foarte apropiata de Fereastra Secreta a lui King

Mircea Pricăjan spunea...

cam prea apropiata. dar sa vedem, sa citim...

Anonim spunea...

nasol. aveam de gind sa scoatem un roman despre o nava spatiala care... dar stiu eu? sa-l mai scoatem? daca au mai scris si altii asa ceva?
vorba lui mircea: sa vedem, sa citim... (sper ca, intre timp, cele patru carti sa fi luat drumul revistei Familia).

Mircea Pricăjan spunea...

da, confirm si aici: au luat drumul, l-au parcurs si-au ajuns la destinatie. multumiri. citim cu mare placere. apoi ne spunem si parerea.