09 mai 2007

LIT 2 - Dusa cu capu'

Dusă cu capu’
Mathilde Monaque

Nume: Mathilde.
Vîrsta: 14 ani.
Diagnostic: depresie.
Adolescenţa, perioada marilor schimbări, nu a iertat-o pe Mathilde. Aflată în căutarea sinelui, Mathilde uită de ea şi încearcă să devină ceea ce crede că vor ceilalţi să vadă. De la obsesia de a fi plăcută de cei din jur, de la dorinţa de a iubi şi de a fi iubită, Mathilde ajunge să fie o persoană anorexică, ba mai mult, devine depresivă. Iar pentru că situaţia pare a scăpa de sub control, internarea ei într-un spital de boli nervoase pare a fi singura soluţie.
La un an după ieşirea din spital, complet vindecată, Mathilde se hotărăşte să scrie despre experienţa prin care a trecut.

Mathilde Monaque s-a născut în 1990. Ceea ce a fost mai important în viaţa ei de pînă acum este scris în această carte.

Comentariul meu
N-am cunoscut autoarea. Doar pe editor. De fapt colegul de bursa francfurteza Jean-Bastiste, zis JB (se citeste Jei-Bi!). Tot de la el am aflat ca autoarea, intre timp a crescut si este studenta in anul I la medicina. Acum are sesiune deci nu ne poate raspunde la intrebari. Drama unui copil prea destept pentru vremea lui, drama unui copil prea matur pentru varsta lui? Nu stiu, o carte interesanta si foarte actuala. Am citit fragmente, o voi savura intr-un week end (nu are multe pagini!) si imi voi dori sa o cunosc pe autoare. Asta-i...

4 comentarii:

Anonim spunea...

Pe cand o aparitie noua in colectia fiction.ro?

Bogdan Hrib spunea...

Ufff, cum sa raspund? Daca as fi de la distributie as zice: Dupa ce mai vindem din cele pe care le avem! Daca as fi de la editorial as zice: Dupa ce mai platim niste copyright-uri si traducatori! Dar eu va raspund: Curand!

Spadez spunea...

wow,scriitoare de 16 ani

Bogdan Hrib spunea...

ca-n Jules Verne - capitan la 16 ani?!