30 mai 2007

Driving in America...

N-o sa ma credeti, dar chiar am condus in America.
Un Subaru Forester (imi aduc aminte cu tristete de al meu...) din vremurile Razboiului rece, dar cu o cutie de viteze manuala. Evident doar cu un permis romanesc si, cel mai grav, cu 3 colegi nebuni - pe post de copiloti aghesmuiti cu beri. Am incercat sa ajungem din Ledig House - adica dintre colinele impadurite si insorite in cel mai apropiat oras, numit Hudson, la vreo 15 mile si prin vreo 5 intersectii. Am condus cu ochii la vitezometru (speed limit 35 sau 45 sau 55 miles)destul de stresat de colegii mei din Franta, Portugalia si India (adica JB, Alex si Sid) care zbierau ca pe Route 66.
Am gasit Hudson-ul - un orasel tipic de provincie american semi-mort si resuscitat de new-yorkezii de weekend care au cumparat aici proprietati (repet: la 2 ore nord de NY) - adica un fel de Campina pentru bucuresteni (fara suparare!).
Poze cu drapele fluturand si case coloniale. Vizitat o minilibrarie care vinde nu numai cafea cu si bere la halba. Cu mare satisfactie gasit Joe Hill - Cutia in forma de inima si, atentiune: Mieville cu un hard cover nou UN LUN DUN! Socant - tocmai intr-un fund de America...
La intoarcere ne-am ratacit si am ajuns cu intarziere si usor stresati - de fapt numai eu, ceilalti erau dupa o bere rece! Eu n-am vrut sa risc sa ma intalnesc cu vreun policeman!
In rest toata dimineata si acum pe seara discutii despre promovare si distributie, editorial si comercial pe multe piete: Portugalia, Coreea, Brazilia, Argentina, Olanda, Danemarca, Mexic, Germania, samd... Am aratat tuturor cu multa mandrie Obiectele ascutite!
Maine plecam back to NY si prima escala va fi la Random House! Abia astept! Random House Tower e chiar pe Broadway!
See you soon!
Live from Ledig House, Omi, Columbia District, NY. Adica aici: http://www.artomi.org/
That's it...

Un comentariu:

Anonim spunea...

random house :X:X:X as da tot ca sa ajung si eu sa vad editura asta!!

da cu ce treburi esti pe acolo bogdane?