23 mai 2007

Ce se cumpara...

Din vanzarile de la Diverta clasamentul e cam asa:
1. Dune - Casa Harkonnen
2. Dune - Casa Atreides
3. Armele din Avalon
4. Frida
5. Noua printi din Amber
6. Confesiunile unei neveste lenese
7. Blestemul Chalionului
8. Zei Americani
9. Pulbere de stele
10. Confesiunile unei mame lenese
Straniu, nu-i asa?! Sau nu.
Nu stim la ceilalti. Dar vom afla. Asta-i...

7 comentarii:

Aspoiu spunea...

Este interesant ca din top ten sapte sint SF&F, iar primele trei locuri sint ocupate tot de SF&F.
Mai e ceva intersant: nici unul din titlurile si autorii cu care ati "riscat" (asa cum scriati intr-un post anterior) nu se ragasesc in top ten. Cred ca se pot trage niste concluzii (chiat daca DUNE se vinde inca din cauza valului initial).

Anonim spunea...

Nu ar fi interesant un top ten al cartilor care nu se cumpara ? nu ar fi...

Anonim spunea...

Poate pentru unii ar fi? Dar ce folos? La urma urmei, tu citesti ce vrei, ce iti place! nU neaparat trebuie sa vezi un top si daca o carte care iti face cu ochiu e intr-un top BAD, atunci sa nu o cumperi. merita sa incerci!

Aspoiu spunea...

Nu toate cartile care se vand sint bune, si nu toate cartile care se vand greu sint proaste. Insa eu nu inteleg logica riscului la acest moment. Intr-o piata saturata trebuie sa risti, insa in situatia de la noi, cu lipsuri si nevoi atat de evidente...
Daca tot vreti sa riscati, de ce nu cu un Charles Stross, Neal Stephenson sau Jack McDevitt ?
Pe de alta parte, daca Tritonic este o afacere (ma gandesc ca nu o faceti numai din pasiune) ar trebui sa publicati ce se vinde si se premiaza, nu scriitorii simpatici, "de comitet" si pritenosi.

Bogdan Hrib spunea...

O sa apara si un top al nereusitelor. Sunt atat de multe SF&F pentru ca nu am avut altfel de carti, cele academice intra la alt clasament (alta categorie).
Va veni curand si un Charles Stross. Promitem... Asta-i...

Anonim spunea...

Aflam ca unii scriitori sint prietenosi DUPA ce semnam contractele, eventual cind se discuta cu ei in faza de traducere/redactare, cind se aranjeaza interviuri sau vizite in RO. Pina la contract discutiile se poarta doar cu agentii.
Cit despre numele pomenite aici sau in alte posturi... vor aparea. La Tritonic, al altii... dar vor aparea. Pacat insa ca numarul fanilor F&SF etse muuuult mai mic decit un tiraj decent.

Aspoiu spunea...

Incep sa observ o fixatie pentru autori britanici, sau care locuiesc in Marea Britanie cel putin...