01 noiembrie 2007

Medgidia la... firul ierbii !

LANSARE LA CALD

Nu pot sa ma arunc in pat inainte de a scrie cateva lucruri despre aventura de azi de la Medgidia.

1. Orasul cu numele mai sus amintit era doar un loc pe langa care treceam in drumul spre mare. Apoi l-am descoperit in romanul lui Zully. Azi l-am vazut - cu partea de nord (sunt despartite de un pod lung, modern...) plina de blocuri si cu IMUM (uzina?!) si cu partea de sud impanzita de casute mici cochete, un hotel, casa de cultura, biblioteca etc... Am aflat ca are 50.000 de locuitori.

2. O sala plina jumate-jumate maturi si copii de scoala generala. 100 de oameni. Flori pentru Zully. Multe. Foarte multe! Autografe Zully (stat la coada vreo ora!) si cateva pentru Mike si pentru mine. Autografe pe volumele Strugurii si pe cele pentru copii, dar si pe foi, afise... Oameni amabili, draguri calzi (desi sala de festivitati a bibliotecii orasenesti avea ceva probleme cu incalzirea!) Profesorul Abdulea (sper ca am scris corect numele!) a elogiat-o pe Zully dand citate din carte si din clasici... Aplauze. Un mare succes!

3. La umbra caisului - este numele exact al terasei LA CAIS din carte... Suberek si ghiudem de la mama autoarei. Delicioase. Insotite de carstraveciori murati. Un suc/bere/cola si cafele si la drum printr-o ploaie mocaneasca...

Ma culc. Ma ustura ochii. Noapte buna. Bravo, Zully. Merci, Andreea si Mike. Asta-i...

Niciun comentariu: