02 noiembrie 2007

ASEDIU - un thriller politic

Într-o Americă stăpînită de paranoia atacurilor teroriste de după 11 septembrie, hăţişul organizaţiilor guvernamentale ori secrete s-a îndesit tot mai mult, pe măsură ce fiecare nou departament sau consiliu îşi face propriile reguli în războiul împotriva ameninţărilor din afară.
Cu toate măsurile de precauţie luate, un grup bine antrenat de luptători ai Islamului reuşeşte totuşi să pună în aplicare un atac perfect asupra Manhattan-ului, aruncînd în aer toate podurile şi tunelurile de metrou care leagă insula de restul New York-ului, iar asta chiar în ziua de 4 iulie, cînd ţara sărbătoreşte.
Scot Harvath, fost infanterist marin, acum agent al Departamentului pentru Securitate Naţională, devine, fără să vrea, singura speranță a guvernului în masacrul din New York.
Fentînd birocraţia unui sistem împiedicat în propriile şireturi, omul aflat mereu în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit se vede obligat să pună pe picioare o echipă de foști profesioniști şi să coboare în străzile oraşului, unde teroriştii lovesc ţinte strategice ultrasecrete, care îi poartă încet, dar sigur, spre cel mai influent om al lumii arabe, ţinut prizonier în mod ilegal de guvernul Statelor Unite.
Ceea ce urmează este o cursă drept prin inima jocului de putere şi interese din administraţia americană şi, totodată, prin rămăşiţele atentatelor care se succed în Manhattan-ul complet izolat.
Brad Thor – un super-writer
S-a născut și a crescut la Chicago.
A studiat creative writing la University of Southtern California cu celebrul autor T.C. Boyle.
Membru al Analitic Red Cell Program al Homeland Security.
Invitat ca expert în securitate națională în emisiuni de televiziune la FOX, CNN, ABC, CBS și altele.
Un călător neobosit, a locuit perioade lungi de timp în Franța (unde a studiat la Sorbona), Austria și în Grecia, în insula Paros. Vorbește fluent franceza și are aptitudini deosebite pentru limbi străine.
A fost realizator de televiziune, scenarist și producător.
Este autorul a șase romane.
Își petrece viața între Chicago și insula grecească AntiParos.
Site: http://www.bradthor.com/

Niciun comentariu: