26 august 2006

Rondul de dimineata

La Bucuresti ploua. O ploaie plictisita. O dimineata albastra. Tunete si fulgere departe in vest. Lume putina pe strada. Imi fac rondul de dimineata. Rondul de inspiratie, respiratie si, un pic, de transpiratie. Trei caini vagabonzi, patru vanzatoare dotate cu maturi in fata unor magazine de cartier. Un cartier din sud, din 3, unde printre blocuri a mai ramas cate un pom sau o tufa, unde un primar cu mare entuziasm a reusit dupa 20 de ani sa asfalteze niste stradute si alei uitate de lume, dar nu si de copii sau pensionari.
Cam patetic, nu-i asa.
De fapt un desert inversat.
Si nu spun (scriu) asta intamplator. Azi noapte m-am luptat (cu placere) cu primele zeci de pagini din Orasul gravat al lui KJ Bishop - un univers desertic, o calatorie initiatica, de la Mieville la Saint-Exupery sau, intr-un registru mai usor, de la "Casablanca" la "Indiana Jones".
Va apare la inceput de septembrie si nu pot sa nu pomenesc de Mihai Samoila in rolul "Traducatorului Universal" - cel care rezolva multe din situatiile limita de tipul alt traducator nu a reusit sa respecte un termen sau ne trezim cu un autor intr-o vizita neplanificata si trebuie sa urgentam un volum. Multumim, Mihai!
Asta-i! Pe curand.

Un comentariu:

Jen spunea...

Acum am descoperit si eu blogul, in lista cu referrers de pe google analytics... de ce nu-i faci mai multa reclama, sa stie lumea? Merita... Pana una alta, link la mine si in curand si-o mentiune intr-un post.