23 august 2006

Ce va fi dupa 1 ianuarie 2007?

Chiar? Ce va fi?
Am aflat ca se vor scumpi alimentele, hainele sau benzina. Despre carti sau biletele la teatru nu a spus nimeni nimic! Poate ca nu se vor scumpi. Ma indoiesc... Doar vrem sa ne aliniem.
In Grecia pretul mediu al unei carti este de 15 euro. la noi 6-7. Greu de crezut ca piata va accepta o dublare. Dar oare este necesara?
In Polonia, Cehia sau Ungaria investitiile straine in industria cartii sunt minore. Nici la noi nu au motive sa fie mai mari.
Deci va fi la fel...?
Vom putea sa vindem cu ISBN romanesc prin orice librarie din Europa sau din lume. Romanii de pretutindeni ar putea gasi carti in limba lor materna in orice retea mare (sa visam la un FNAC sau un BARNES & NOBLE ?). Si totusi librariile occidentale vor fi interesate sau va parea prea complicat?
Vor creste tirajele?
Numarul de cititori?
Sau va fi la fel?
Poate cineva sa raspunda?
Multumesc.

Un comentariu:

Horia Nicola Ursu spunea...

Va mai trece o vreme pina cind B&N va solicita titluri de autori romani. Tirajele nu vor creste, nici numarul de cititori. Preturile poate, dar nu exagerat de mult (doar cit sa acopere cresterile de pret in procesul de producere efectiva a cartilor si in transporturi).
Ce sper sa se schimbe e mentalitatea agentilor literari si a difuzorilor de carte... :)