27 aprilie 2007

Spionul lui Dumnezeu - peste 500.000 ex.

Cât de dur aţi fost criticat de către Biserica Catolică după publicarea acestui roman?

Reacţiile la subiectul cărţii au fost diferite de la ţară la ţară. Evident, în multe locuri s-au iscat mari controverse dar vreau să împărtăşesc cu voi, cititorii, o anecdotă: eram într-o sesiune de autografe în Spania, când mi-am dat seama că între cei care aşteptau la rând era şi un preot. Mă pregăteam să fiu criticat. Când preotul a ajuns în faţă, a scos un exemplar al cărţii şi mi-a spus:
Domnule Gómez-Jurado, ştiu despre acest subiect şi... nu vreau să ştiu mai multe, nici să se afle mai multe… Dar trebuie să mărturisesc că nu am putut lăsa romanul din mână.
Apoi i-am semnat cartea. Cred că acesta este cel mai uimitor şi mai neaşteptat compliment pe care l-am primit.
(interviu in curs de aparitie in Flacara)


Alte vesti: 39 de tari editeaza volumul lui Gomez-Jurado, vanzarile au atins deja 500.000 exemplare, dar se asteapta raportarile din SUA si Marea Britanie. In SUA volumul a fost lansat pe 7 aprilie.
Micile mari secrete: Al doilea roman care il va avea pe Father Fowler ca personaj principal se pregateste de tipar. Intrebandu-l pe Juan daca Dicanti (frumoasa italianca, inspector si profiler ) va avea parte in acest volum de a true love story cu... spionul lui Dumnezeu, mi-a raspuns:
"Nu, asteapta al treilea volum..."

Asta-i...


26 aprilie 2007

Crime la Club A...

Peste 2 ore (la 6 adica!) vom fi la Club A vorbind despre Crime & Mystery & Thriller. Cateva poze de la Londra, cateva carti dintr-ale noastre, d-ale lor si un autor la debut: Victor Dragomir - Chipul din cenusa - in curs de aparitie la Tritonic LIT (noua colectie de care va ziceam deunazi!) Vor mai fi acolo Mireille, Mike, Mihail Galatanu (fugind de la Premiile Uniunii S!) si eu, cu voia dvs. Gazda de onoare si moderator Razvan Tupa.
Daca iesiti in oras ne gasiti pe acolo luptand din greu pana pe la ora 20... Veniti peste noi... Asta-i...

SF pe la... englezi

Ilustrata de la Londra pentru fanii de SF - asa arata o alveola cu volumele de Sf & F la o livrarie Waterstone's din buricul Londrei. Nu neaparat cea mai mare. Oricum sunt multe... Asta-i...

25 aprilie 2007

Carti la reducere in librariile Humanitas

REDUCERE 30% mai si iunie
Orasul gravat
Aer
Cadavrul care ride
Vanatorii de fulgere
Confesiunile unei mame lenese
Confesiunile unei neveste lenese
Gen si personalitate
Sexul vinde
Viriconium
Secretele lui Colin Powell
Cicatricea
Consiliul de fier
Statia pierzaniei
Zei americani
(comunicat distributie Tritonic)

London 007 - takes two

O alta dimineata frumoasa in Bucuresti. Devreme la job (m-am smecherit scriu si vorbesc numai in romglish!), asa ca pun mana sa mai zic una-alta.

Aseara am fost invitat de un prieten vechi (tot tata de fata!) sa particip la lansarea unei masini. Nu mai facusem asta pana acum. Am scapat cu bine si am ajuns fan... Quashqai! N-o sa credeti dar e o masina Nissan desi numele (sustin constructorii) este al unui trib din estul sau sudul sau vestul Iranului (stau nasol cu memoria si geografia!) Simpatica masina... o sa apara curand pe strazi. Mi-as dori si eu una... Poate...


Despre Londra:

CE NU AM VAZUT:

- caini vagabonzi si cersetori, gunoaie in centru, ploaie (in cele 5 zile), oameni certandu-se, cetateni beti, pisici sau sobolani, librarii inchise (sunt deschise si sambata si duminica);

- nu am vazut / vizitat nici un muzeu, galerie de arta etc. Data viitoare...


CE AM VAZUT (prea mult)

- autobuze rosii si taxiuri negre (doar cateva roz?!);

- oameni plimbandu-se pe strazi si tolanindu-se pe gazonul dintre cladiri si din parcuri;

- veverite cenusii (zice legenda ca cele cenusii le-am mancat pe cele maro care erau mai mici si mai neajutorate si de aceea au disparut maroniile...) si rate

- cladiri vechi imperiale (victoriene as putea zice!)

- casute individuale identice si la fel pe cate o strada intreaga - adica un fel de cartiere de blocuri in miniatura;

- carti, carti, carti si iar carti...

- librarii cu mii de oferte si ofertele care de care mai tentante (reduceri de 3 sau 5 pounds, platesti 2, primesti 3 si cate si mai cate)


Asta-i pentru azi... Am obosit si fug la treaba!

23 aprilie 2007

London 007 - part one

Sambata 14 aprilie la Londra.
Nu stiu cu ce sa incep.
Probabil ca ar fi trebui sa scriu intai despre vineri 13 - ziua in care am reusit sa prindem un avion de la Bucuresti - Otopeni la Milano - Malpensa. Apoi un autobuz (1h si 10 min - 70 km) pana la celalalt aeroport. Un nou avion de la Milano - Linate la Londra - Heathrow. Si apoi... atentiune un taxi pana la hotel. Nu ma intrebati cat a costat acel taxi. Dar eram dupa aproape 12 ore de la plecarea din 5th., Coacazelor st. asa ca ne-am tarat pana la un autovehicul ghebos cum numai taxiurile londoneze sunt - inca 45 km. - care ne-a dus la Queens Hotel.
Urmarea in episodul viitor.
Legenda fotografiilor:
1. Mike la doi pasi de Parlamentul britanic cerandu-i lui Tony sa urgenteze predarea manuscrisului memoriilor sale secrete.
2. Cabina de telefon goala, dupa ce o echipa formata din 007, 008, 009 si mai ales 010 l-au invitat la o plimbare la Home Office.

Asta-i...
PS. Nu va speriati nu a fost chiar asa. (Adica ne-am plimbat singuri...)

Printre... DUNE


În urmă cu mai bine de patru decenii, Frank Herbert începea publicarea celui mai important ciclu din istoria literaturii SF, DUNE. Mai mult decît povestea în sine, implicaţiile acesteia au fost cele care au atras milioane de cititori, astfel încît romanul original şi urmările sale n-au încetat nici o clipă să fie reeditate.
Moartea lui Frank Herbert în februarie 1986 a îndoliat o mulţime de fani, convinşi că n-aveau să cunoască niciodată sfîrşitul poveştii. În 1999 însă, fiul lui Herbert, Brian, ajutat de talentatul romancier Kevin J. Anderson, a început publicarea unei serii intitulată Preludiul Dunei, scrisă pe baza detaliilor aflate din însemnările inedite ale maestrului. CASA ATREIDES, primul volum al ciclului, a cunoscut un succes extraordinar. Personajul central al cărţii e Leto Atreides, tatăl lui Paul Muad’Dib. În miezul intrigilor imperiale, acesta luptă ca să îşi păstreze verticalitatea morală, într-un vîrtej de întîmplări tragice.

Continuînd povestea începută în CASA ATREIDES, Brian Herbert şi Kevin J. Anderson dezvăluie pe mai departe, în CASA HARKONNEN, originile istoriei din seria originală a lui Frank Herbert. În vreme ce tînărul duce Leto Atreides încearcă din răsputeri să se dovedească un demn urmaş al răposatului său tată, rivalii săi pun la cale căderea Casei Atreides. Comploturile urzite de infamul baron Harkonnen şi intrigile ordinului Bene Gesserit menite să contracareze acţiunile acestuia se întretaie cu intenţiile trădătoare ale enigmaticului Bene Tleilax, sporind tensiunile dintre facţiunile unui imperiu galactic aflat în echilibru fragil. Deşi în aparenţă puterea absolută a împăratului şi a armatelor sale de elită nu poate fi pusă la îndoială, soarta a mii de lumi depinde de cele întîmplate pe Arrakis, planeta-deşert pe care locuitorii săi o numesc Dune. Personaje credibile, o intrigă captivantă şi o deosebită atenţie pentru detalii conferă acestui al doilea volum al trilogiei PRELUDIUL DUNEI o forţă de evocare similară celei din romanele seriei clasice. E o lectură de neocolit pentru toţi cei pasionaţi de literatura science fiction.

CASA HARKONNEN va fi urmată în curînd de deznodămîntul din CASA CORRINO. Dar universul Dunei mai ascunde încă destule secrete. Într-o altă serie de trei romane, Legendele Dunei (2002-2004 – Jihadul Butlerian, Cruciada Maşinilor şi Bătălia Finală), Herbert şi Anderson şi-au îndreptat atenţia spre preistoria acestei extraordinare lumi ficţionale, descriind originile diverselor comunităţi: Ghilda Navigatorilor, Ghilda Asasinilor, ordinul Bene Gesserit, fremenii de pe Arrakis. Însă toate acestea vor fi doar o pregătire pentru monumentalul diptic alcătuit din VÎNĂTORII DUNEI şi VIERMII DE NISIP AI DUNEI, care vor încheia apoteotic seria originală rămasă neterminată, cele două volume fiind scrise pornind de la rezumatul şi notele lăsate de Frank Herbert pentru mult aşteptatul DUNE 7.

Toate aceste volume vor apărea, pe parcursul acestui an (Casa Atreides – februarie 2007, Casa Harkonnen – aprilie 2007, Casa Corrino – noiembrie 2007) şi al următorului (probabil cu aceleasi intervale: martie / iunie / noiembrie 2008), la Millennium Press, un imprint al Grupului Editorial Tritonic, în îngrijirea celui care a fost şi redactorul seriei originale, remarcabilul editor şi traducător Ştefan Ghidoveanu.
Incă de la apariţia primului volum Casa Atreides in februarie, marca Dune s-a instalat in topul vanzarilor (topul Diverta locul 8).

(Comunicat PR / Horia Ursu / Millennium Press / imprint Tritonic)

22 aprilie 2007

Topul ImaginaStore.com

01.Dune - Casa Harkonnen
02.Armele din Avalon
03.Dune - Casa Atreides
04.Nouă Prinţi din Amber
05.Blestemul Chalionului
06.Timpul nu are miros
07.Magia pentru incepatori
08.Consiliul de fier
09.AER
10.Cicatricea

Interesant nu-i asa, lipseste Statia Pierzaniei... Si-au cumparat-o toti? Si nici Neil Gaiman nu pare prea iubit... Asta e...

Vorbe pe fuga

Nici nu ne-am intors bine de la Londra - miercuri seara, ca am si plecat - joi dimineata, la Iasi pentru lansarea colectiei UE - Europa mea : 6 ghiduri de supravietuire in UE. Vineri catre dimineata ne-am intors cu Marius superdriver. Lansarea ok, lume nu prea multa, dar pe sistemul putini da' buni. Multumim domnule rector, domnilor stoica si Farte si celorlalti al caror nume nu il cunosc... Multumim autorilor - emotionati, tineri si simpatici. O singura prezenta feminina - putin cam prea rezervata (de, emotiile...) dar foarte placuta. Dl. Barbulescu in verva ca de obicei, la fel si Mireille care a moderat. S-au vandut cateva seturi si Diverta si-a facut datoria. Pacat ca nu am avut si un microfon.
Vineri a fost o zi nebuna asa ca nu am reusit sa incep serialul despre Londra. Promit de luni.
Au aparut alaturi de cele 6 UE, alte 2 volume importante si asteptate:
1. Dune - Casa Harkonnen / 40 ron
2. Propaganda si Razboi / Mioara Anton / 35 ron
Cam pe la sfarsitul saptamanii vor fi in toate librariile.
Despre alte multe lucruri - luni de dis-de-dimineata... Asta-i...

15 aprilie 2007

Breaking news from... London

Traim!
Dupa o cursa nebuna cu un avion, un autocar, alt avion si un taxi am ajuns la hotel
Ieri si azi aventuri prin Londra.
Mai multe - pe larg - in zilele urmatoare. Daca vom avea timp si net...
Pozele:
1. Mike si Roata Mileniumului (sau Ochiul Londrei) sambata pe seara...
2. Mike si eu pe gardul de la Palatul Buckingam (daca asa se scrie...); baietii cu uniforme rosii si caciuli nu erau acolo, se insera...
3. Duminica dumineata, asteptand un autobuz spre centru. Soare si 25 grade C...

Multumim prietenilor nostri Jenny, Geo si Cousin Wally, precum si unui aparat Nikon...
Asta-i...

12 aprilie 2007

Topul imaginastore.com

01. Armele din Avalon
02. Nouă Prinţi din Amber
03. Dune - Casa Atreides
04. Blestemul Chalionului
05. Timpul nu are miros
06. Consiliul de fier
07. Magia pentru incepatori
08. AER
09. Cicatricea
10. Statia pierzaniei

Azi domneste Zelazny, ieri era Herbert!
Asta-i...

Maine in zbor...

Maine zburam spre Londra pe cai ocolite (am zis deja!)
Probabil ca o vreme (intre 3 si 6 zile) nu voi putea scrie. Sa nu ne uitati.
Speram sa aducem o multime de vesti bune...
Asteptati-va la surprize in mai:
In fiction - Steaua Pandorei
In Tritonic Premium - Obiectele Ascutite si Spionul lui Dumnezeu
Si...
Atentiune!
Noua colectie LIT cu 4 titluri - Pazea, concurenta!
Pe curand cu detalii. Acum fug sa-mi fac bagajele (si in plus un vecin taie cu un flex niste profile metalice si imi farama creierii!!!!)
aaaaasta-i...

11 aprilie 2007

Cui ii este frica de SF&F

Stateam ieri dupa o sedinta lunga cu departamentele - distributie, productie si editorial - si ma gandeam cine cumpara, cum cumpara, de ce cumpara si cand cumpara carti din astea de le zisei : SF & F (sau horror, istorii alternative, fantasy contemporan, hard sf si multe alte specii si subspecii pe care le gasiti asa cum mai ziceam / scriam o data (demult) la www.bn.com sau mai nou la www.imaginastore.com)
Mike vorbea de nucleul dur - cei 200 (pana si la Termopile au fost mai multi!) si de cei pe care trebuie sa-i castigam dintre cei nehotarati (astia fiind vreo 5000). Marinela vorbea de cei putini care intra in librarii si despre oferte speciale, prezentare mai eficienta, vizibilitate la rafturi si seriozitate in plati (aici e greu cu librarii mari si mici...), despre tiraje cumpatate si titluri alese pe spranceana. Mireille sustinea spatiul virtual - librarii pe net, siteuri de prezentare, disconturi consistente. Eu voiam tiraje mari care sa inunde piata. Multe titluri in cantitati mari...
Apoi am discutat despre autori clasici si debutanti, despre cat conteaza premiile (putin pentru cititorul obisnuit, nespecializat; mult pentru cei pasionati!), despre reclama agresiva in toate publicatiile, pe toti peretii - care costa de nu va imaginati...!
Toti aveam dreptate...
Grav este ca nimanui nu-i este frica de SF & F. Asa cred. Unii il stiu si il apreciaza. Parca numarul lor creste, dar cam incet. Altii cumpara ceea ce vad si aud... Altii cumpara pentru ca iubesc volumele Tritonic (sunt putini, dar buni!)
Si atunci care-i problema?
Publicatiile literare care nu scriu despre aceste carti?
Neinformatii care cred ca inca se scrie despre roboti umanoizi cu beculete si antenute?
Cred ca ar trebui in Romania sa renuntam la S-ul din SF...
Am batut campii, nu-i asa?
I-as zice: Escape to Fiction...(e corect? ca engleza mea e suferinda...) Fuga de realitate, evadarea din lumea reala - cine nu si-o doreste?
Asta-i...
PS De fapt nu stiu despre ce am vrut sa scriu aici. Cred doar ca am o durere de cap groazanica, afara sunt nori cenusii, nu mi-am baut cafeaua...

Supravietuitori in... UE

Nu uitati 19 aprilie in Iasi / Diverta / Iulius Mall si 9 mai in Bucuresti / Diverta / Mall Vitan !

Veti putea tinti in autori cu tot felul de intrebari. Ei vor incerca sa raspunda...

09 aprilie 2007

Spionul lui Dumnezeu - booklet mai


Lunea de Paste

Inca e liniste in Bucuresti. Desi traficul a inceput sa creasca.
Uf uf, mi-am uitat pe undeva ochelarii mei de editor batran si acum (dupa vreo 15 emailuri si 3 texte de prezentare / recenzii pentru diverse publicatii in care ne prezentam cartile) simt ca imi iau foc ochii. Nici azi nu sunt noutati... noi!
Asa ca pe maine...
Vor fi trei zile pline - multe titluri in aprilie si plecarea de vineri, apoi lansarile.. Sper sa mai reusesc sa scriu cate ceva zilele astea.
Sa va bucurati de soare si liniste si copaci infloriti si cer albastru si prieteni si iubiri... Brrr, devin patetic!
Asta-i!

08 aprilie 2007

Duminica de Paste

Liniste si pace in Coacazelor 5. Ronin a mestecat visator cateva bobite de hrana pentru cainii casmonauti si s-a ascuns in cotetul confort 1 sporit. Am trecut pe aici pentru ca voiam sa citesc tona de emailuri primite. Nu erau chiar o tona, nici macar o litra, doar 6...
Dintre care 2 de la autorul nostru Juan Gomez-Jurado, care nu are liniste la NYC si e foarte incantat de o cronica buna in USA Today. In loc de sarbatoarea Invierii Domnului, el a lansat (pe 7 aprilie) volumul God's Spy... Sa aiba bafta!
Nu am nimic destept de spus / scris. Maine voi lucra putin - am de pregatit materialele de presa / ad-urile pentru saptamanile viitoare - ca noi (Mike & BH) plecam in capitala Albionului.
Azi e placut de condus masina prin Bucuresti - o adevarata voluptate, vezi un vehicul la juma de km.
Despre Kult - nu prea s-au inghesuit multi sa scrie. Un super reportaj la Horia (nu va mai dau link ca sunt obosit - doar stiti unde...) si cateva impresii la Marian Coman.
Asta-i...

06 aprilie 2007

Kulturesti... episodul 2

Am primit de la Mike lista (ca eu ramolit fiind am uitat!). Deci:


PREMIILE KULT 2006

Premiul pentru cea mai bunã traducere
Ona Frantz pentru MAGIA PENTRU ÎNCEPÃTORI de Kelly Link / Tritonic 2006
premiul inminat de Roxana Brinceanu, cistigatoarea de anul trecut)
nominalizati:
Mircea Pricãjan pentru VIRICONIUM de M. John Harrison si VENISS UNDERGROUND de Jeff VanderMeer
Liviu Radu pentru ZEI AMERICANI si BÃIETII LUI ANANSI de Neil Gaiman
Premiul pentru debut absolut
Robert Coller
premiul inminat de Mugur Cornila, www.imaginastore.com
nominalizati:
Andrei Gaceff si Dumitru Stãtescu

Premiul pentru cel mai bun volum individual
Costi Gurgu - RETETARIUM / Tritonic, 2006
premiul inminat de Marian Coman, cistigatorul de anul trecut.
l-a ridicat sora lui Costi Gurgu
nominalizati:
Roxana Brînceanu - SHARIA / Tritonic, 2006
Ana-Maria Negrilã - ÎMPÃRATUL GHETURILOR / Diasfera, 2006

Premii pentru activitatea în cadrul AtelierKult:
1. Premiul pentru cea mai buna prozã publicatã
in spatiul AtelierKult în cursul anului 2006
Aron Biro, pentru "Valori familiale"
inminat de Mireille Radoi / Grupul Tritonic

2. Premiul pentru calitatea literarã de exceptie
(pentru cel mai mare numãr de povestiri cotate în Top 25)
Marian Coman
inminat de Bogdan Hrib / Grupul Tritonic
3. Premiul pentru activitatea criticã
(pentru cel mai activ comentator al povestirilor publicate pe AtelierKult.com)
Andrei Gaceff
inminat de Florina Pirjol / Grupul Corint

Una peste alta a fost simpatic desi (deja) am auzit tot felul de comentarii prin spatiul virtual si cel fizic cum ca ne dam premiile noi intre noi... Asa o fi, da' incercati si voi sa faceti la fel... Inventati alte premii, organizati un eveniment, aduceti bani si carti, invitati lume si presa... Concurenta e deschisa. Eu ma bucur ca Atelier Kult cu cei doi fondatori aflati departe si cu Horia depasit de multele probleme organizatorice a reusit un eveniment - pentru cei care il doreau si il apreciaza. Pentru ceilalti... ne pare rau.
Felicitari premianti si organizatori... Multumim invitatilor... Ne pare rau pentru absenti... asteptam critici si, mai ales, propuneri.
Asta-i...
PS Scuze am fost cam serios (am citit un email azi care ma intristat si nedumerit... Pacat!)

Obiecte ascutite...primele flyere




Deplasari si delegatii

Tocmai ma pregateam sa scriu despre drumurile noastre in perioada urmatoare cand am primit o intrebare pe aceasta tema.
Inainte de toate va doresc un Paste cat mai senin, luminos, fericit si imbelsugat - suna ca la scoala sau ca la sedinta, dar chiar e un gand sincer. Sa va bucurati de clipe si oameni.

Londra
Prima evadare a unui comando Tritonic la London Book Fair (Earl Court / 2007). Mike si cu mine, vineri 13 plecam pe un traseu intortocheat (prin Milano - ca sa nu ne prinda urma!), urmand ca pe seara sa ajungem in Londra.
Sambata si Duminica - zile de acomodare: doar 2-3 intalniri si plimbari pe jos de-a lungul Tamisei salivand la beri si cafele (Poate ne-om permite macar 1, 2!)
Luni si Marti - targ pe paine: intalniri, contracte, cataloage, negocieri, tot tacamul...
Miercuri 18 aprilie(pe aceiasi ruta ocolitoare) back home!

Iasi
Miercuri 18 aprilie - Sorin desanteaza in Palatul Culturii - stand mare, central, langa numele mari ca Humanitas, Polirom sau Nemira. Doua fete frumoase, pe care nu le cunoaste nimeni - Cristina PR a aranjat - vor sta la stand.
Joi 19 aprilie - o invazie la Iulius Mall - Magazinul Diverta - ora 18.30 - Europe strikes back... adica lansarea celor 6 ghiduri de... supravietuire in UE. O duzina de autori si invitati. Printre ei (asa cum ati vazut in poster...) prof. Iordan Barbulescu - autor si coordonator al colectiei, Rectorul Universitatii ALI (Ciudat suna daca pronunti legat!) Cuza si, nu in cele din urma directoarea noastra mexicanizata (ca si Romania dupa cum zicea Tismaneanu acum vreo 3 ani!) , Mireille Radoi.
Probabil ca voi fi si eu pe acolo daca cineva vrea sa critice sau sa laude ma poate invita la o cafea. Cu semnul intrebarii Mike, dar binenteles Marius...
Pana Duminica vom fi cu stand acolo...

Focsani
Biblioteca Judeteana organizeaza un fel de targ-seminar (nu am priceput exact!). Vom fi acolo Cristina si Stefan Ghidoveanu de vineri 20 pana duminica 22 - stand Tritonic si multe carti din fiction.ro.
Asta-i...

05 aprilie 2007

Kulturesti... episodul 1

Si a fost si ziua K!
Adica un Kult la Carturesti.
Mi-este imosobil sa scriu ceva inteligent acum pentru ca ma grabesc si afara sunt nori cenusii si nici nu am o inspiratie de zile mari. (Asta se cam repeta in ultima vreme... o fi primavara de vina?)
La Carturesti Verona lume multa si buna.
Sponsori multi pusi pe afis, dar mai putini cei din realitate. Tocmai ce scriam acum o zi sau doua ce frumos e sa vezi atatea edituri celebre pe un afis. Doar pe afis! Carti au sosit doar de la Nemira, Corint, Millennim si Tritonic (evident ultimele 2!) Din nefericire Nemira nu si-a trimis un reprezentant. Corint / Leda, da: domnisoara Parjol a vorbit foarte bine, dar nu a fost auzita pentru ca nu avea microfon (vina organizatorilor - adica a noastra... copilul care nu plange nu primeste mancare. Nu am plans / cerut, nu am primit microfon...) De la noi erau echipele reunite cu Horia - mare gazdoi, Mireille (& The Husband from Mexico - Mario!), Mike, Marinela, Cristina, cu voia dvs. eu... Invitati din belsug - ii zic pe sarite: Liviu Radu, Ona, Comanelu', Roxana zisa Sharia, Lorgean, Andrei G, Ben, Jen si Ionuca, Monica (fetele cu o multime de camere digitale - ziceai ca esti la Oscaruri!) si multi altii care n-o sa se supere ca nu-i citez...

Lume multa de tot! Ba chiar si neSeFisti ca Big Bossul de la Monitorul Oficial sau presa culturala - o domnisoara foarte draguta si blonda de la TVR Cultural care i-a luat un interviu lui Mike... a vorbit si despre cele 2 Zelazny (cu emotii la inceput - nu erau in librarie, acum sunt si nu le cumpara nimeni!!!)
sa nu-l uit pe Mugur cu al sau ImaginaStore care tocmai ce functioneaza...
Despre ceilalti sponsori invizibili Rao si Amalteea nu pot sa zic nimic... Au ramas cu prezenta pe afis si nu au oferit carti pentru premii... C'est la vie!
Si incepe premierea...
Va urma. Asta-i...
(Photos by Jen)

Multa, multa... propaganda !

Războiul: naţional, sfânt, de dezrobire, pentru distrugerea iudeo-comunismului, a bolşevismului, pentru apărarea continentului şi a valorilor civilizaţiei europene, pentru...

Deşi propaganda României în timpul celui de-al doilea război mondial este unul dintre capitolele mai puţin cunoscute, ea reprezintă totuşi parte a unei istorii extrem de dureroasă prin consecinţele sale.

Este istoria unei ţări care a cunoscut, deopotrivă, în cei trei ani de război, atât entuziasmul, cât şi dezastrul. Energiile consumate în acest timp au epuizat cele două Românii: cea a propagandei, mitică şi eroică, şi cea a realităţii imediate, înspăimântată de bombardamentele aliate şi de spectrul unei ocupaţii sovietice.
(Mioara Anton)
Propaganda si Razboi / Campania din Est / 1941-1944 / Mioara Anton / Colectia Biblioteca de istorie / 462 pag / 35 ron / Aparitie: aprilie 2006

Ghiduri de supravietuire in...UE


04 aprilie 2007

Librarie virtuala SF / F

Ne gasiti si aici cu toate titlurile din fiction.ro
Va rog sa dati navala...
Avem carti destule!
Asta-i...

03 aprilie 2007

Obiecte - coperta Ro

Aceasta este coperta la al doilea volum al colectiei Tritonic Premium:
OBIECTE ASCUTITE
autor Gillian Flynn
hardcover
aparitie - prima jumatate a lunii mai.
Grafica respecta coperta editiei originale americane. Cea britanica este cu totul altfel - un drum: Route 66.
Sincer imi place mai mult aceasta. Pana in acest moment nu am reusit sa vindem acest volum impreuna cu un pachet de lame de ras, cutite de bucatarie, pumnare de vanatoare, baionete de razboi sau Swiss Army Knifes... Hi hi hi... Ne mai straduim. Asta-i...

Zelazny citit...

Am citit primul volum - Noua printi din Amber - si m-am aruncat in cel de-al doilea - Armele din Avalon - cu mult zel (azi noapte pe la 4, cand oamenii normali dorm eu citeam si primeam emailuri de la Horia cu afisele Kult... ) si zor. Nu stiu din ce cauza, mi se pare ca Armele e mai echilibrat si personajele sunt mai bine conturate, in plus un love-story nu strica niciodata. Deocamdata am citit doar vreo 50 de pagini...

Nouă Prinţi din Amber este primul pas într-o călătorie fantastică ce începe într-o clinică privată din New York, dar se termină departe de realitatea familiară, în Amber, lumea imaginată de Roger Zelazny, maestrul fantasy-ului american.
Amber este un loc care nu se află pe Pămîntul pe care îl ştim, un loc în care se duce o luptă acerbă pentru succesiunea la tron, un loc în care se află cheia identităţii lui Corwin, care trebuie să descopere adevărul despre accidentul care i-a cauzat amnezia.

Armele din Avalon, al doilea volum al Cronicilor Amberului, continuă povestea lui Corwin, prinţ de Amber şi pretendent la tron.
După tentativa eşuată de a îl învinge pe fratele său Eric, Corwin porneşte în căutarea Avalonului, o lume ce va introduce un nou element în problema succesiunii: armele de foc.
Dar Drumul întunecat a cărui prezenţă malefică se face simţită în Lorraine şi Avalon pare să străbată toate Umbrele, şi pare să fie în strînsă legătură cu un blestem rostit într-o clipă de furie...

(comunicat PR / Tritonic )
Asta-i...

Nu uitati de... KULTura !

Nota: Placut de vazut cum pot sta alaturi editurile din crestetul afisului, fara sa se certe...

02 aprilie 2007

Dune 2, Kult, Zelazny si Quantico...

Pe larg.

DUNE: Casa Harkonnen pleaca azi la Monitor. O caramida la fel de groasa ca Atreides. Si la fel de scumpa/ieftina - 40 ron.

Roger Zelazny - cele 2 volume vor fi prezentate in deschiderea... ostilitatilor Kulte! Sunt doar mici bijuterii. Aproape am terminat de citit primul volum - Noua printi din Amber - super simpatic, dar parca fumeaza cam mult personajele (Salem! - tigari serioase)

Galele Kult - nu uitati - miercuri la 18.30 / Carturesti Verona / lume buna, carti bune, premii si aplauze. A propos - vine Horia in Bucuresti...


QUANTICO
este un thiller tehnologic situat într-un viitor apropiat (a doua jumătate a secolului 21), în care America este excedată de atacuri teroriste. Agenţii FBI pregătiţi la Academia de la Quantico, Virginia, trebuie să facă faţă unui comportament criminal care s-a adaptat dezvoltării tehnologice. Crimele high-tech, hacking-ul biologic - modificarea genetică a oamenilor în scopuri criminale, răspîndirea de boli cu ţintă precisă care să atace grupuri etnice (evrei sau musulmani) sînt noile date ale problemei. Trei absolvenţi ai Academiei, împreună cu veterana Rebecca Rose sînt pe urmele celui mai căutat terorist al epocii.
Romanul este o ocazie pentru Greg Bear de a face consideraţii despre terorism, politică şi tehnologia informaţiei.

(comunicat PR / Tritonic )
Asta-i tot pe ziua de azi - numita luni!

E luni si e nasol...

Toate zilele de luni parca sunt dintr-un roman cu fantome, care te napadesc... Totul felul de lucruri si fiinte care intarzie toate actiunile tale. Care te mananca de energie. Ar trebui sa ma obisnuiesc. Nu reusesc.

De Florii am aprins lumanari la Schitul Darvari - lume lunistita, soare racoros. M-am gandit la cei dragi care nu mai sunt si la cei dragi care sunt. Si la vietile lor, la viata mea si la multe altele... Evident ca tot la carti m-a dus gandul...
Cu intarziere: La multi ani, cetateni cu nume de flori... Sper ca daca aiti primit multe cadouri, nu au fost pacaleli de 1 aprilie. Observati ca eu nu am scris nimic, totcmai ca sa nu para o pacaleala.

La Telega - undeva in stanga Campinei, Lulu a mea s-a distrat teribil distribuindu-ma in rol de cal. Nu m-a durut prea tare mijlocul - din fericire! Aer curat, rasete, minge si alte jucarii...

Sa aveti parte de o saptamana senina in suflet. Si Sarbatori fericite.