28 februarie 2007

Blogul Fridei !

Azi noapte specialistul nostru no. 1 in bloguri: M. HNU a inaugurat si blogul Fridei
http://frida-in-romania.blogspot.com/
Incercati si acolo...
Asta-i!

27 februarie 2007

Tendinte... clujene !

PR TREND
Teorie si practica in publicitate si relatii publice

Delia Cristina Balaban
Flaviu Calin Rus
coordonatori
(Univ. B-B Cluj Napoca)


Volum colectiv cu peste douăzeci de autori... ce adună lucrările celei de-a doua ediţii din seria de conferinţe internaţionale PR Trend. Teorie şi practică în publicitate şi relaţii publice organizate de Catedra de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. Cele mai moderne problematizări într-un domeniu nou, revendicat de mulţi, cunoscut şi înţeles de puţini se găsesc în acest nou titlu, PR Trend, apărut în colecţia Comunicare Media a editurii Tritonic. Coordonatorii, Delia Balaban şi Călin Rus, reuşesc să pună laolaltă contribuţii ale unor autori la modă, din Germania şi Italia, de la Universitatea Bucureşti, de la SNSPA, de la Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi, precum şi de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.
Disputa dintre tagma teoreticienilor şi a celor care încearcă să transforme în business ce se scrie în cărţile de PR continuă şi în întâlnirile Asociaţiei Române a Profesioniştilor de Relaţii Publice, din care fac parte aproape toţi cei care au contribuit la acest volum. Cele mai multe teorii sunt axate pe relaţia dintre organizaţie şi public (...). Din această perspectivă, rolul esenţial revine evaluării situaţiei şi luării unor decizii strategice. În acest fel, relaţiile publice devin o funcţie a managementului, specialiştii din relaţiile publice ocupă o poziţie la vârf în conducerea organizaţiei, iar modelele teoretice sunt marcate de problemele deciziei - subliniază, despre subiect, Cristina Coman.
( Mireille Radoi)

In tipar. In curand in librarii. Asta-i...

Sex, terorism si servicii...

JURNALUL OZANEI
+18
Carola Arbel

224 pagini
10 x 18 cm
fara colectie

[…] Dar, ca să încep cu începutul: suntem trei, uneori patru, alteori mai multe.
Yemenita Rona, neagră ca tăciunele, subţirică trasă prin inel, cu sâni imenşi, fund cârn, picioare aproximativ frumoase, vânează orice mascul care îi iese-n cale, îl fute temeinic şi-l aruncă ca pe-o coaja de banană. Face sex oriunde, în wc-ul public sau în grădina primăriei, în maşină sau în autobuz, la filme roz ori la ea-n casă…
Marocanca Tikva, blondă, plinuţă, c-o gură de-ngroapă trei mahalale gen Podu’ Roşu – ghiceşte-n cărţi, cafea şi plumb, fasole şi alte oleaginoase –, trainică-n legături, prinde bărbaţi însuraţi şi-i manevrează ca la circ, după care începe vechea melodie, lasă-ţi nevasta, lasă-ţi copilul, lasă-ţi căţelul…
Eu, Ozana – după cum se vede: româncă ? Plictisită, blazată, violentă, vânătoare de inteligenţe şi, normal, de sex. Amândouă ar urma să fie bune-n concepţia personală, dar nu prea iese aşa... Eu sunt poliţistă. Am cătuşe şi pistol, insignă, lanternă şi bulan; cu astea ne-au dotat, mai nou, de la americani cetire, că tot ce-i greu luăm de la ei; am şi spray lacrimogen şi aparat cu şocuri electrice, plus telefoanele. Dacă ies cu toate pe mine poate să fie infractorul olog şi să aibă multă bunăvoinţă, tot nu-l prind. De-aia toate astea, în afară de pistol, insignă şi cătuşe, stau în birou. […]

- De ce să mă duc io în România? N-am nici un chef să mă duc în România şi mă doare-n cur de ancheta voastră. Lucrez la poliţie, datele pe care le-aţi prezentat şi acţiunea, din câte văd, aparţine Mossadului şi eu n-am nici în clin nici în mânecă cu Mossadul, shalom şi nu la revedere!

In curand in librarii! Asta-i...

Lansarea Frida... minut cu minut!

Vineri 2 martie
Magazinul DIVERTA
Plaza România

1. cu începere de la ora 17 – muzica mexicană în magazin – CD Lila DOWNS
Anunţuri – B. Hrib / M. Rădoi
Proiectie video – selecţie 35-40 de imagini: autoportrete ale Fridei, fotografii, peisaje din Mexic.
Se împart fluturaşi.

2. ora 18,15 - Bogdan Hrib, introduce evenimentul şi invitaţii.
Începe proiecţia pe fundal.

3. ora 18,20Rodolfo Herrera, Ataşat Cultural, Ambasada Statelor Unite Mexicane.

4. ora 18,30Victoria Vuşcan, traducător

5. ora 18,37Mihaela Miroiu

6. ora 18,45Mireille Rădoi

7. ora 18,50 - pe o masă mai discretă, se deschide o sticlă de Tequila Jose Cuervo şi se oferă câtorva persoane, alături de felii de lămâie verde, sare, şerveţele.

Coperti originale

Breaking news!
Suntem in negocieri cu un domn din State, pe numele sau Targete, cel care a realizat cele mai fantasy covers pentru Zelazny.
Speram deci ca Noua printi din Amber si Armele din Avalon vor apare pana la sfarsitul lunii martie cu respectivele ilustratii.
Asta-i...

25 februarie 2007

News...


Si a fost joi 22 februarie.
Mi-as fi dorit mai multa lume la lansare.
Am fost noi si ai nostri.
Au vorbit: echipa Cristina si Stefan Ghidoveanu, Mike Haulica si subsemnatul. Multumim toturor celor care au fost alaturi de noi.

In tipar:
- Pulbere de stele / Neil Gaiman / fiction.ro
- Blestemul Chalionului / Lois McMaster Bujold / fiction.ro / primul volum al trilogiei Chalionului.
- Negocierea cu moartea - un scriitor despre scriitura / Margaret Atwood / colectia comunicare-media

Gata de distributie:
- Un miliard de sanse / Cory Doctorow - va incepe distributia de marti...

Presa:
- un frumos articol despre romanul Frida in Formula AS. Multumim Adriana Bittel.
- EvZ vorbeste despre Tirania actualitatii

In pregatire / intra la tipar saptamana viitoare:
- PR Trend / Delia Cristina Balaban si Flaviu Calin Rus - coordonatori (Univ B-B Cluj)/ colectia comunicare-media
- Codul Cavalerilor - cea mai tare parodie dupa Codul lui da Vinci / Tom Eaton / fara colectie / format 10 x 18
- Jurnalul Ozanei - sex, terorism si servicii secrete in Orientul Mijlociu / Carola Arbel / fara colectie / format 10 x 18

Cam atat. Multumim. Asta-i!

21 februarie 2007

Blestemul lui ... Bujold


Lois McMaster Bujold
Cîştigătoare a 5 premii Hugo, 3 Nebula, 3 Locus

Blestemul Chalionului
Premiul Mythopoeic 2002, nominalizări Hugo şi World Fantasy 2002
Primul volum al Trilogiei Chalionului.

„Lois devine din ce în ce mai bună. Cum face asta? Fiecare carte este mai bună decît precedenta.“
Anne McCaffrey

„Proaspăt, incitant şi, ca de obicei, superb.“
Robert Jordan

„Lois McMaster Bujold în cea mai bună formă.“
Harry Turtledove

20 februarie 2007

Wanted FRIDA


Daca vedeti acest afis sa stiti ca inauntru se vinde romanul.
Adica intr-o librarie!
Cumparati cat se mai gaseste!

19 februarie 2007

Codul Cavalerilor...care cavaleri?


Au trecut trei ani de la Codul lui Da Vinci
Ecourile cartii s-au stins.
Ecourile filmului... dar mai bine sa nu zicem nimic de film.
Soseste acum Tom Eaton - cel care desluseste adevaratul Cod !
CODUL CAVALERILOR
Care cavaleri?
Nici eu nu m-am prins da' am cam ras...
Imaginati-va un Cod al lui Da Vinci in varianta sud-africana.
Cea mai tare parodie dupa Codul lui Da Vinci...In curand in librarii...

2 x Anonymous

Au sosit 2 comentarii la postul cu editorul.
Unul la 19.20, celălalt la 20.22
Primul m-a nedumerit şi, un pic, m-a enervat. Al doilea m-a întristat şi m-a înfuriat.
M-am stăpânit o vreme - lucram la redactarea unei cărţi (duminica seara!) – apoi am hotărît să-mi scriu gândurile şi mâine, dacă voi simţi la fel, să le public.

În consecinta:
- Stimaţi anonimi, atunci cînd lăudaţi sau criticaţi de ce nu vă asumaţi numele, profesia, blogul, etc. ? Mă întreb dacă întotdeauna ne-a fost mai uşor să strigăm din mulţime sau doar perioada 44-89 ne-a transformat în acest fel? Îmi aduc aminte de o adunare generală a locatarilor la fostul nostru sediu de pe Teiul Doamnei, cînd am început să fiu apostrofat din mulţime... Am zis atunci: Cei care au ceva concret să-i reproşeze să iasă în faţă să se prezinte şi să spună... Nu au făcut-o, dar au ţipat mai departe ascunşi printre cei 50 – 60 de locatari adunaţi.
- Anonimul de la 19.20 scrie despre cât de mare editor sunt şi cum am rezistat pe piaţă, fiind o şulfă şi trăgând ţepe. Sau sensul era învers? Eu am înţeles-o ca mai sus. Nu am folosit niciodată cuvîntul şuflă la adresa nimănui. Ţepe, da – totuşi încerc să nu judec oamenii după aparenţe...
- Tot cel de la 19.20 scria că business-ul este mai mult sau mai puţin o competiţie abjectă. Nu pot fi de acord! Evident că nu vorbim de un pension elveţian sau o mânăstire de maici, dar până la abject e o cale foarte lungă. Business-ul sau mai exact spiritul întreprinzător a împins această societate, a oamenilor, mult înainte – evident cu plusurile şi minusurile enerente, cu riscuri şi pierderi... Sacrificiile întreprinzătorilor au fost de multe ori enorme – sănătatea, familia (şi cei care mă cunosc ştiu despre ce vorbesc!), pentru unii pierderile au fost iremediabile – şi-au pierdut viaţa pentru o idee, un vis... Chiar dacă la capătul drumului ar fi fost şi mulţi bani, provocarea a fost de altă natură – intelectuală şi sentimentală... Aşa cred eu...
- A urmat cel de la 20.22 care (foarte politicos, ca şi primul!) crede că ar trebui ca pe lângă felicitarile pentru lupta zilnică (eu nu văzusem nicăieri felicitări!) să-mi asum şi „greşelile despre care vorbeau criticii, care nu sunt deloc puţini lately. Nu autocritica ci recunoaşterea greşelilor, it would be fair enough.” Evident m-am enervat (asta mi-e firea!) şi m-am întrebat dacă acel anonim ştie exact despre ce vorbeşte... Cine sunt criticii, ce vor ei, dacă sunt obiectivi sau nu, dacă sunt sinceri sau plătiţi de concurenţă, dacă sunt din branşă, dacă ştiu toate detaliile, dacă înţeleg care sunt problemele şi cum pot fi rezolvate... Mai pe scurt dacă sunt editori, prieteni, duşmani, cititori, chibiţi, traducători, scriitori, colegi...?
- În mintea şi sufletul meu am fost întotdeauna de bună credinţă – unii dintre cei care mă cunosc mai bine şi mi-au fost alături în multe situaţii vor înţelege, ceilalţi nu, şi nu vor crede... Din nefericire am amestecat lumile, mi-am pus sufletul în palmă, am luptat cu garda jos, crezând că sunt mai credibil, am riscat mult tot timpul, am pierdut şi am câştigat. Nu ştiu din care mai mult... Şi înfrângerile şi victoriile au fost multe şi mari. Mi le asum. Ca şi greşelile de care vorbea Anonimul 20.22... Întotdeauna a trebuit să mi le asum. În faţa mea şi a celorlalţi – cei care au înţeles. Repet – Îmi asum toate deciziile luate chiar dacă au fost dictate de circumstanţe dificile, chiar dacă nu am fost hotărâte de mine, chiar dacă nu am greşit eu personal...
- Dar am pretins şi celorlalţi spirit de echipă, înţelegere şi solidaritate – unii au înţeles (mă repet!), unii nu. Am trecut cu vederea greşeli şi răutăţi, omisiuni şi incompetenţe. Poate că am greşit – Îmi asum şi asta. Nu o voi mai face. Adică nu voi mai trece cu vederea. Şi nu voi mai amesteca lumile...
- În concluzie, acesta va fi ultimul post cu eticheta „personale”. Cei pentru care merită să-mi deschid sufletul şi uşa, ştiu unde să mă găsească. Celorlalţi nu le spun nimic.
- Din acest moment acest spaţiu va fi doar al cărţilor...
Multumesc tuturor.

Acest text a fost scris la ora 22.01, duminică 18 februarie 2007

16 februarie 2007

Frida in librarii !!!!

De acum 1 ora a inceput distributia romanului Frida in librariile din Bucuresti.
Pana la sfarsitul saptamanii viitoare se va gasi peste tot.
Lectura placuta, prieteni!
Cartea este superba - nu pot sa fiu modest!
Asta-i...

Nu sunt un editor bun...

Acum cateva zile o buna prietena imi spunea ca s-a intalnit cu doi distinsi domni, unul dintre ei de la o editura mare si concurenta, celalalt de la o editura fosta de stat si despre care nu stiam ca mai exista. Prietena mea a fost intrebata unde isi "scoate" cartea (ciudata exprimare si usor stomatologica, dar foarte des folosita!) si ea a raspuns: La Tritonic. Reactiile domnilor au fost vehemente - sa-ti retragi cartea de acolo imediat ! Sunt neseriosi! Hrib e un bandit! - si tot asa. Se pare ca nu sunt singurii care nu ne au la suflet. Nici nu ar fi de mirare...
Si totusi am crezut ca tot ce am incercat sa realizez - carti, amicitii, prietenii, simple conversatii au fost incarcate de sinceritate si buna-credinta. Asa am simtit si gandit despre mine. Din afara s-a vazut altfel...
Nu sunt un bun editor pentru ca nu sunt parolist, cand sunt prins la mijloc intre clienti si furnizori. Clientii sunt librarii, furnizorii sunt oameni - traducatori, editori, tehnoredactori si graficieni sau institutii - tipografii, agentii literare, banci si administratie.
Nu sunt un bun editor pentru ca nu reusesc sa conving librariile sa ia mai multe carti si sa plateasca la timp. Desi eu incaseaza bani de la noi pe loc si nu la termen.
Nu sunt un bun editor pentru ca vreau sa "scot" (na, ca zic si eu!) multe carti care imi plac si ne plac - lui Mike, Mireille, Horia, Marius, Susana, Marinela si colegilor mei mai noi.
Nu sunt un pic editor pentru ca nu inteleg problemele sociale si economice ale tarii si lumii.
Ar trebui sa ma las de meserie.
Cred ca n-o s-o fac! Prea repede...
Asta-i...

15 februarie 2007

Negocierea cu... Atwood !



"Există patru moduri de a combina valoarea literară şi banii: cărţile de valoare care produc bani; cărţile fără valoare care produc bani; cărţile de valoare care nu produc bani; cărţile fără valoare care nu produc bani. Acestea sunt singurele variante. Toate sunt posibile."
Margaret Atwood

Margaret Atwood (n. 1939, Ottawa) a absolvit Colegiul Victoria al Universităţii din Toronto şi Colegiul Radcliffe. În cei 30 de ani de activitate, Margaret Atwood a primit numeroase premii şi distincţii. Este autoarea a peste 25 volume de non-ficţiune, dar şi poezie şi proză. Este, probabil, cea mai cunoscută pentru romanele The Edible Woman (1969), Surfacing (1972), The Handmaid’s Tale (1985), Cat’s Eye (1988), The Robber Bride (1993) şi Alias Grace (1996). Cel mai recent, The Blind Assassin, a fost distins în anul 2000 cu Booker Prize pentru ficţiune. Opera ei a fost publicată în peste 35 limbi, inclusiv în japoneză, turcă, finlandeză, coreeană, islandeză şi estoniană.

"A fost, de asemenea, o decizie care i-a înspăimântat pe părinţii mei: toleranţa lor pentru omide şi albine, precum şi pentru alte forme de viaţă, nu includea însă artiştii. Ca de obicei, au decis să aştepte în speranţa că această hotărâre a mea era doar o etapă, făcându-mi însă sugestia cu privire la necesitatea de a avea un serviciu din care să câştig bani. Una dintre prietenele mamei a fost însă mai optimistă. Este frumos, draga mea, a spus ea, întrucât vei putea cel puţin să lucrezi acasă. (Ea a considerat, probabil ca majoritatea femeilor înţelepte, că voi avea un cămin. Nu era la curent cu calomniile referitoare la femeile scriitor şi nu ştia că se comenta că aceste creaturi sterpe şi dedicate îşi neglijau îndatoririle cotidiene în favoarea unei denaturări a virginităţii sau a suicidului – suferind de una sau de cealaltă.)"
Margaret Atwood

Negocierea cu moartea / un scriitor despre scriitura / colectia comunicare-media / seria tehnici creative / 13 x 20 cm / 176 pag. / 18 ron (sau 20 ron)

Pulbere pentru Ro


Fotografie furata de la departamentul creatie - probabil ca asa va arata coperta Stardust. Sper sa placa tuturor, chiar si celor care admirau editia originala. Asta-i...

Vin cartile... buluc!

Fratilor, ziceam de curand ca avem nevoie de oameni. Incepem sa ne marim randurile incetisor, incetisor... Da' inca nu suntem destui. Din nefericire munca la Tritonic nu se prea poate face din alt oras. Avem nevoie de toate... bratele aici, zilnic. Din surse confidentiale va anuntam ca avem doua redactorite noi, un (adica o) secretar general de redactie (are deja o saptamana!) si probabil ca vom avea un nou PR. Speram...

Maine apare Frida! Pazea!

13 februarie 2007

4030

Azi am depasit 4000...
Multumesc.
Recunosc gelozia mea pentru blogurile domnisoarelor Tero, Jen si Rainbow - unde cititorii se inghesuie pe la usi. Dar pentru un debutant ar trebui sa fiu multumit.
Sunt.
Afara e cenusiu si presa ma doboara. Multe intrebari despre Frida si Dune. Raspund la cate pot. Prostia aia cu: "Daca ziua ar avea 48 de ore..." imi revine din cand in cand in minte. Si daca ar avea s-ar umple si ele. Niciodata nu e destul. Mi-e dor de un munte, de o plimbare in parc, de un fotbal si, mai ales, de mare...
Nu avem oameni, fratilor! Sariti sa ne ajutati!
Va multumesc. Asta-i...

Inflatie a la Doctorow...


Corporaţiile se zbat în ghearele falimentului. Vremea multinaţionalelor a apus. Oricine poate să obţină aproape orice, cu doar un dram de voinţă. Lumea a atins punctul critic al unei alte singularităţi, cea economică. Într-o Americă a viitorului imediat, Cory Doctorow adună laolaltă jurnalişti, bloggeri, genii tehnice, tocilari, gangsteri şi
miliardari, aruncîndu-i în vîrtejul unei lumi unde totul a devenit atît de ieftin, atît de accesibil oricui, încît însăşi noţiunea de economie, în sensul ei clasic, începe să se golească de substanţă. Apocalipsa sau primul pas către paradis: sînt doar cele două extreme ale unui spectru de un miliard de şanse...
Un milliard de şanse e primul segment al unui „roman-fluviu”, încă inedit în formă tipărită în Statele Unite. Cory Doctorow, cu obiectivitatea şi ironia duse la apogeu, îşi îndreaptă atenţia asupra noţiunii de progres tehnologic accelerat. Cum ar putea acesta să influenţeze viaţa cotidiană a omului de rînd, care încearcă disperat — şi zadarnic — să se adapteze din mers la schimbarea permanentă a tot ce îl înconjoară? O nouă teorie a evoluţiei sociale e romanţată aici, prin dialoguri sclipitoare şi idei năstruşnice, dar nu mai puţin realizabile. Un roman al prezentului extrem, o poveste în care viitorul devine desuet cu fiecare clipă care trece.

Millennium Press / 176 pag / 17 lei / 10 x 18 cm
In librarii la 01 martie.
Asta-i!

Vin lansarile! Prima este D U N E


Asta-i...
Veniti fratilor sa ne vedeti...

12 februarie 2007

Noi cei de aici si noi cei de dincolo

O veste trista. Sotul unei colege a plecat dincolo...
Anul trecut mama unei colege...
Multi, foarte multi, prea multi...
Stiti, cum se zice: cultura de corporatie, marea familie a firmei... Si ei erau tot NOI chiar daca nu i-am cunoscut niciodata personal.
E stupid sa transmiti condoleante. O faci pentru ca asa sunt cutumele.
Un gand bun pentru toti cei care sunt dincolo si intr-un fel sau altul au fost cu NOI. Un gand bun pentru toti cei de dincolo...
O lumanare aprinsa - farama de lumina pe drum...
Dumnezeu sa-i odihneasca!
Amin...

News...

Cautam de zor o coperta simpatica pentru Stardust / Pulbere de stele.

DUNE Casa Atreides a fost prezentata "Cartea saptamanii", ieri in EvZ de duminica.

Frida a fost prezentata vineri in Romania Libera (Multumim Elena Vladareanu si fostei noastre colege, Diana.) si in Jurnalul National - suplimentul TV, la pagina de carti (cu o simpatica imagine din filmul Frida / Salma Hayek!), asteptam si altii... Asta-i...

Monday morning

Nasol e lunea dimineata.
O intalnire conspirativa la ora 7 AM, la Bucur Obor, intr-un fel de fast food cu nume de personaj de telenovela columbiana - Ines. Chelnerite care nu te baga in seama, un electrician care stinge si aprinde lumina ( Nostalgii de pe vremea cand se ocupa de orga de lumini a discotecii de la parterul caminului cultural satesc!), o cafea proasta si ieftina (Dar nu chiar atat de proasta si de ieftina ca cea din gara Sofia de la penultima vizita avuta acolo...)si multa oboseala impreganta in piele si oase si vopsita pe ochi si pe fata... Brr...
Doar Ronin e vesel si ma intampina agitandu-si coada ca un drapel la fostele adunari din defuncta epoca... Brrr, ce amintiri imi revin in minte.
Sa trecem peste toate si sa revenim la carti.
Un secret: la sfarsitul saptamanii vom avea Frida (la noi, nu in librarii!) Sa speram... Asta-i...

10 februarie 2007

Praf si pulbere... de stele!



Neil Gaiman a cîştigat trei premii Hugo, două Nebula, unul World Fantasy, patru Bram Stoker, şapte Locus, două British SF şi cîte unul International british fantasy, Horror Guild şi Mythopoetic. A mai cîştigat premii în Spania, Fanţa, Brazilia, Germania, Italia, Israel.
Scriitor profesionist de peste douăzeci de ani, autor de romane, dar şi de non-fiction (e de menţionat monografia Duran Duran din 1984) şi romane grafice, editor de antologii, scenarist, maestru de ceremonii la marile premii mondiale de F&SF, Neil Gaiman s-a născut în Anglia, în 1960, dar acum trăieşte în Statele Unite, lîngă Minneapolis, Minnesota, unde creşte dovleci şi colecţionează calculatoare şi pisici. Vii. Cărţile lui au fost traduse în peste douăzeci de ţări. A cîştigat mai mult de zece premii internaţionale pentru romanele sale grafice, iar în 1991, Sandman nr.19 a luat premiul World Fantasy pentru povestire, fiind prima bandă desenată din lume care a cîştigat un premiu literar.
Site-ul lui (www.neilgaiman.com) primeşte lunar 1,4 milioane vizitatori. Vinde 1,2 milioane de cărţi pe an. Căutînd „Neil“ pe Google, din cele 84 milioane de referinţe, primele două sînt la Neil Gaiman (urmează Neil Young şi Neil Diamond).
Printre admiratorii lui se numără Norman Mailer, Stephen King, Alice Cooper. Neil Gaiman este acel Neil la care face referire Tori Amos în cîntecul ei Little Earthquakes: „Mă vei găsi dacă Neil mă va face copac?“

Despre Neil Gaiman
„Un scriitor cu un rar spirit de observaţie şi o nesfîrşită imaginaţie... a fost multă vreme o comoară a Angliei; acum este şi o comoară a Americii“ (William Gibson)

„Original, captivant şi deosebit de inventiv; o călătorie picarescă de-a lungul şi de-a latul Americii, în care călătorii sînt mai ciudaţi decît locurile întîlnite“ (George R. R. Martin)

„Este un tezaur de poveşti; sîntem norocoşi să-l avem“ (Stephen King)

Pulbere de stele
Traducere de Liviu Radu

„A fost odată un tînăr care dorea să-şi îndeplinească Dorinţa Sufletului.“ Tînărul este Tristan Thorn, locuitor al unui sat înconjurat de un zid care nu lasă pe nimeni să intre, nici să iasă. Dar Tristan s-a îndrăgostit de frumoasa Victoria Forester, căreia îi promite, pentru a-i cîştiga inima, că îi va aduce în dar o stea. Aşa începe cea mai mare aventură a vieţii lui, într-o lume plină cu vrăjitoare şi alte fiinţe fantastice.
În 2007 va avea loc premiera filmului realizat după Pulbere de stele de Matthew Vaughn, care îi are în distribuţie pe Charilie Cox, Claire Danes, Michelle Pfeiffer, Robert de Niro, Sienna Miller, Peter O’Toole.
O dată cu filmul, va fi lansată pe piaţă o ediţie de lux a volumului, cu ilustraţii de Charles Vess.

Asta-i de la Mike citire...

De ce nu raspund la telefon ?...

Toti ma acuza ca nu raspund la telefon - la cel mobil, evident!
Mai si raspund, din cand in cand.
Totusi de ce nu raspund:
1. pentru ca nu pot - adica: sunt intr-o sedinta si nu vreau sa o intrerup, sunt intr-o intalnire si nu e politicos sa o intrerup (telefonul fiind inchis), am iutat aparatul acasa, pe birou, la baie, in bucatarie, in haina sau in masina, sunt la baie, mananc, beau apa, suc sau cafea, am un copil calare pe mine, imbratisez sau sarut o presoana si cam atat;
2. pentru ca nu vreau - adica: sunt obosit, nervos, imi vine sa fug pe Marte sau in Cuba, ma doare capu', am alte probleme superurgente, nu cunosc numarul, nu-mi place numarul, nu-mi amintesc de persoana respectiva sau, din contra, imi amintesc si multe altele.
Or mai fi si alte motive dar nu imi vin in minte.
De exemplu pentru ca nu aud telefonul atunci cand e muzica in masina...
Asta-i...

La ce folosesc lansarile?

Ma intreba deunazi Spadez la ce-i foloseste sa vina la o lansare.
Raspuns:
- la o lansare cu autor prezent poate lua un autograf.
- cand nu exista autor poate socializa cu editorii, traducatorii, prietenii.
Concret:
- la Dune cei care vor cumpara in timpul lansarii cor primi un talon de precomanda pentru volumul urmator Dune: Casa H (un fel de Hrib, dar mai mare!) - adica vor completa un talon cu datele personale si pe baza lui vor primi in aprilie cu 15% reducere Casa H.
- la Frida vor prima un titlu Tritonic cadou primii 100 cumparatori ai romanului. Inca nu am stabilit care va fi acel titlu. Vor viziona un documentar inedit despre Frida si Diego adus de Ambasada Mexicului si o vor asculta pe Mireille vorbind despre Mexic si Frida cu ochiul celui care a vazut in detaliu...
Asta-i...
PS SI ne veti cunoaste bine si pe noi - ne veti putea certa, injura, felicita, etc...

08 februarie 2007

DUNE: Casa Atreides - prezentare oficiala


Brian Herbert & Kevin J. Anderson
DUNE: CASA ATREIDES
traducere de Mircea Pricăjan şi Silviu Genescu
redactori: Cristina şi Ştefan Ghidoveanu
ISBN 978-973-87590-4-6
800 pagini, 40.00 lei
Millennium Press, Satu Mare, ianuarie 2007.

Operă complexă şi profetică, cronica planetei deşertice Dune, aşa cum a fost ea imaginată de către Frank Herbert în urmă cu mai bine de patruzeci de ani, a înflăcărat minţile a milioane de cititori din întreaga lume.
La moartea sa, în 1986, Frank Herbert publicase şase romane din seria DUNE. O mare parte a amplei sale viziuni a rămas însă nescrisă.
Pornind de la însemnările tatălui său, Brian Herbert a colaborat cu romancierul Kevin J. Anderson pentru a aşterne pe hîrtie un episod inedit din vasta epopee, îngăduindu-ne să privim în trecutul acestui strălucit univers ficţional... cu decenii înainte ca Paul Muad'Dib Atreides să fi păşit pentru întîia oară pe nisipurile fierbinţi ale planetei Arrakis...

În CASA ATREIDES, bătrînul împărat Elrood al IX-lea stăpîneşte Tronul Leului de Aur, domnind autoritar asupra întregului univers cunoscut, în vreme ce fiul său Shaddam unelteşte împotriva sa, arzînd de nerăbdare să îi ia locul.
Ordinul cvasi-religios al surorilor Bene Gesserit urmează cu stricteţe un plan eugenic secret, menit să ducă la naşterea unui copil-zeu, atotputernicul Kwisatz Haderach. Pe planeta deşert Arrakis, planetologul imperial Kynes încearcă să pătrundă secretele mirodeniei, substanţa cea mai preţioasă din întregul Imperiu şi unica resursă a planetei pe care băştinaşii, temuţii războinici fremeni, o numesc Dune.
În tot acest timp, o familie nobiliară minoră, Casa Atreides, alege să urmeze calea primejdioasă a onoarei, stîrnind ura neîmpăcată a rivalilor din Casa Harkonnen şi declanşînd o înlănţuire de evenimente ce vor schimba cursul istoriei.

Dar acesta este numai începutul. În cursul acestui an vor apărea şi celelalte două volume ale trilogiei Preludiul Dunei, CASA HARKONNEN şi CASA CORRINO, care aduc seria la un punct culminant de o tensiune extraordinară, deschizînd calea pentru evenimentele din DUNE, capodopera lui Herbert senior.
Următoarele volume vor apărea în traducerea Cristinei şi a lui Ştefan Ghidoveanu (cel din urmă fiind editorul primei versiuni româneşti a ciclului original al lui Frank Herbert, dar şi coordonator al colecţiei Epic, eticheta sub care vor fi publicate toate volumele seriei Dune ce poartă semnătura lui Brian Herbert şi Kevin J. Anderson).

BRIAN HERBERT, fiul legendarului Frank Herbert, este el însuşi un autor prolific şi respectat. A publicat romanele Sidney’s Comet, Sudanna Sudanna, The Race for God si Man of Two Worlds (scris în colaborare cu tatăl său). Împreună cu KEVIN J. ANDERSON a publicat pînă în prezent două trilogii (Preludiul Dunei si Legendele Dunei) ce îsi situeaza actiunea în universul Dune.
Brian Herbert este, de asemenea, autorul unei biografii a lui Frank Herbert (Dreamer of Dune), nominalizată la premiile Hugo, si al unui volum despre marina comercială americană, The Forgotten Heroes.

KEVIN J. ANDERSON a publicat zeci de romane, devenite best-seller la nivel naţional şi internaţional. Scrierile sale au fost nominalizate la premiile Nebula, Bram Stoker şi SFX Reader’s Choice.
Alături de numeroasele incursiuni în universurile Star Wars şi X-Files, precum şi de thrillerele scrise în colaborare cu Doug Beason, s-au bucurat de mare succes romanele pe care le-a scris de unul singur: Hopscotch, Captain Nemo, Climbing Olympus şi ambiţioasa serie de proporţii epice Saga of Seven Suns, din care au apărut pînã în prezent primele cinci volume (din cele şapte proiectate).

Asta-i de la Horia citire...

Modificare ZELAZNY

Lansarea Zelazny - joi 29 martie ora 18, Diverta Mall Vitan, cu toata lumea aceea de care am mai scris azi.
Asta-i...

Dune peste tot !

Breaking news:
DUNE Casa Atreides a fost distribuit in toate librariile, dar pentru ca vanzarea este foarte buna s-ar putea intampla ca in unele locuri sa dispara pentru scurt timp. De aceea va rog sa ne semnalati orice asemenea problema, cat mai repede. Cei care doresc sa mai economiseasca niste lei sa uvor sa cumpere mai multe carti le recomand sa trimita un email la: distributie@tritonic.ro

Frida - advance reading copy a fost lansata ieri pe la pranz la Fratelli impreuna cu partenerii nostri de la Tabu. In afara de cei prezenti acolo, volumele au fost trimise la reprezentantii presei. Deci curand vor aparea prezentari. Speram vineri sau duminica in Jurnalul National si probabil Dune in Evenimentul Zilei.
Campaniile de promovare Dune si Frida vor continua toata luna februarie.

Lansari Tritonic:
(propuneri de lucru!)

joi 22 februarie ora 18 la Diverta Mall Vitan - DUNE impreuna cu Powersat / Ben Bova si prezentarea programului primavara vara. Vor fi acolo Mireille Radoi, Mike Haulica, speram Horia Ursu, cu siguranta Cristina si Stefan Ghidoveanu si cu voia dvs., subsemnatul.

vineri 2 martie ora 18 la Diverta Plaza Romania (Dr. Taberei) - Frida / Barbara Mujica. Vor fi acolo Mireille Radoi, Victoria Vuscan (traducatoarea cartii), partenerii de la Tabu: Cristina Bazavan si Noemi Revnic, de la Try gasca de la fiction, Mike si cu mine si mai ales o multime de vizitatori. Nu in ultimul rand reprezentantii Mexicului - insarcinatul cu afaceri si atasatul cultural.

joi 22 martie ora 18 la Diverta Mall Vitan - ZELAZNY cu Noua printi din Amber si Armele din Avalon. Aceiasi echipa ca la Dune, probabil fara Horia.

Va vom tine la curent cu modificarile ce pot aparea.
Asta-i...

05 februarie 2007

Advance Reading Copy pentru Frida

Vrand-nevrand am stat cu totii astazi sa pregatim niste advance reading copy / not for sale ale romanului Frida. Partenerii nostri de la Tabu fac o mare lansare a numarului pe februarie asa incat vom oferi si noi onoratei asistente volume in avanpremiera. In lumea "civilizata" acest sistem are vechime si este obligatoriu pentru a avea din vreme recenzii pentru un volum nou aparut. M-am exprimat cam abulic, dar ati inteles ce am vrut sa zic.

Azi a sosit si a doua politista: Dansul mortii.
Deja Dune: Casa Atreides, Powersat si Zimbetul ucigas se afla in librarii. Dar nu pentru mult timp. Am fost informati ca vanzarile la Dune merg neasteptat de bine. Ieri seara in Diverta Mall mai erau vreo 4 volume pe masutele Tritonic. Deci grabiti-va! Asta-i...

03 februarie 2007

Am revenit in Ro

N-o sa credeti, dar dupa un autotrip Sofia-Ruse, te bucuri atunci cand intri la Giurgiu. Soselele parca sunt mai late si mai netede.
Sunt obosit. Mike a fugit la Ona si Horia a fugit la tren (incarcat cu Dune si Powersat - nu prea multe ca sa nu facem risipa!)
Asta-i...

02 februarie 2007

36 de salve de tun... Bum bum bum !

Mike a propus acest titlu,
36 de carti luate (smulse) agentilor cu pretul a 9 ore de negocieri. Cafele, tigari, salate, miel sau porc, bere, cafea, tigari, carti, carti, carti...
Dupa multe: "Luata de..." sau "Vanduta la..." am reusit toti trei sa adunam vreo 36 de carti. Bune. Foarte bune. Super foarte bune. Veti vedea in... 2008!
Horia se foieste pe langa mine incercand sa bage in blog vreo doua poze... Acum!
Цам астеа сунт даца интелегети це жреуа са спун, даца ну аста-е!
Sa revenim:
Foto 1: restaurantul Happy, mancaruri monstruoase, fotograf; amicu' Hristo (ieri eram fericiti - inca nu intrasem in negocieri!)

Foto 2: Mike inconjurat (la propriu!) de carti in sufrageria stil Delta Dunarii a hostelului. Descrierea in detaliu: Marlboro, Staro Pramen, Coca-Cola, alune, porumb, o lumanare ciudata pe nume Casyopea, o solnita, trei pahare si, cel mai important, treizeci si ceva de volume de BT si MR si RBP si JAJ si multi altii...
Ora 12.15...
Uitasem: mai e si o bricheta pe masa aia ( o bricheta cu pisici - zice Horia!)
Scrumiera e doar in poza, in realitate nu-i!
Sub masa si prin imprejurimi o multime de pungi de hartie portocaliu aprins (fara aluzii!) oferite de agente. Desi au fost amandoua, numai una a pranzit cu noi. Cea fumatoare!
La culcare, tovarasi, maine venim inapoi! Feriti-va, avem carti in portbagaj! Asta-i...

01 februarie 2007

Happy birthday, Mike from Sofia !

Iata-ne la Sofia.
La etajul 1 al unei casute din centrul Sofiei, casuta ce poarta numele "Be my guest" Hostel.
Adica o fosta casa batraneasca transformata in hotel de o stea pentru tineri. Tineri ca noi: Mike, Horia si cu mine...
Drumul a fost naucitor: iesirea din Bucuresti a fost ucigatoare, vama cu buletinul foarte stimulanta...
Sa nu credeti ca nu mai sunt taxe! Sunt: travesarea podului 20,5 RON si vigneta la bulgari (minim) 5 euro.
Au urmat sosele pustii si multe gropi, serpentine si rotile necentrate ale Meganelului, un pic de lapovita si multe opriri pentru restroom si tigari. Cel mai simpatic a fost ocolul prin Pleven (Plevna) - ca sa mancam ceva. Ne-am oprit la un hotel enorm, turn (de tipul celor din resedintele de judet din Ro), cu un restaurant in care am fost unicii clienti. Am cerut spaghete bolognese si am primit taitei de supa cu un pic de sunca tocata si suc de rosii. Dar au fost ieftine si comestibile. Un alt mister - am cerut Cola si am primit Pepsi, dar... l-am baut!
Dupa o masa copioasa la Happy impreuna cu amicul Hristo Postakov, acum se bea palinca de Satu Mare si se vorbeste in englezeste.
Maine - negocieri grele...
Pentru Tritonicnews, live from Sofia, yours, BH !
Asta-i...