31 decembrie 2006

A propos: intram in UE

O buna prietena mi-a scris azi ca desi toti se isteriseaza cu "intrarea", viata ei nu se va schimba prea mult. Poate fi corect. Unii dintre noi eram deja in UE. Cumva... Si totusi eu sunt dintre cei care vor pune un steag tricolor in balcon (la sediu avem de mult timp 2 drapele - un Ro si un EU!), vor fi multi, vor fi putini? Cred in EU / UE dar mi s-a redeschis apetitul de patriotism. Macar un pic. La multi ani, romani europeni!

Multumesc pentru rabdare, intelegere si curaj celor care au stat alaturi de noi si de mine. Nu totdeauna au fost mai fericiti sau mai multumiti. Desi noi / eu ne-am straduit. Cateodata lucrurile au mers mai greu, mai prost, prost de tot sau deloc! Noi am fost de buna credinta. Vom fi la fel. Sper sa ramaneti cu noi. La multi ani, familie, prieteni, colegi si colaboratori!

Asta-i tot pe 2006! Sa ne vedem cu bine maine in 2007!

Sa nu uitam ultimii veniti...

La sfarsitul anului / pe ultima suta...

Magia pentru incepatori
Kelly Link
si
primele 2 volume din seria Anita Blake / Laurell K. Hamilton
Placeri interzise
Cadavrul care rade

Cum a fost 2006 ?...

E ora bilanturilor si analizelor?
Cred ca da...
Asadar:

Tritonic
Vanzarile au crescut. Ca si cheltuielile.
In totul vanzarilor ZEI AMERICANI / Neil Gaiman (aparut in aprilie, se apropie de 2000 de exemplare!), urmeaza pe pozitiile 2, 3 si 4 Trilogia Noul Crobuzon / China Mieville - Cicatricea (2), Statia Pierzaniei (3 - desi ar merita prima pozitie daca adaugam si exemplarele vandute in noiembrie-decembrie 2005!) si Consiliul de Fier (4).
Pe locul 5 un autor roman - prietenul si colegul meu, Mike. Adica Asteptand-o pe Sara / Michael Haulica (si nu uitati ca la Tritonic a aparut editia a II-a. Prima, in 2005, la Millenniumul lui Horica!)
Urmeaza apoi celelalte volume din fiction.ro
Vanzari bune si la Secretele lui Colin Powell sau Confesiunile unei mame / neveste lenese.
Apoi colectia comunicare/media.
Astea sunt in mare...
Colegii: Cei vechi au ramas aceiasi, cei noi s-au cam tot schimbat. Sa speram ca cei noi vor deveni vechi. Ne dorim.
Presa: Am fost mult mai vizibili in paginile publicatiilor. Multumiri colegilor jurnalisti.
Sediul si imprejurimile: Sediul e acelasi, doar strada este plina de noroi pentru ca au pus o conducta noua de apa, dar santierul a ramas vraiste. A mai crescut o casa mare vizavi de noi. Si Ronin a mai crescut. Atentie!
Marea lovitura: Venirea Millennium Press in grupul nostru.

Personal
Un an cu multe deplasari, de la Cape Town la Sofia, de la Bremen la Belgrad. O bursa in Germania cu ocazia Targului de carte de la Frankfurt. Multi prieteni noi, informatii, invataminte si idei...
Foarte important: am aflat care sunt sensurile si scopurile vietii... Cred ca am aflat.
Unul dintre ele este Lulu.
Asta-i!

30 decembrie 2006

Felicitare din Croatia


O urare-desen de la prietenul Seid, patronul Editurii Fraktura din Zagreb. Simpatica, nu?
Asta-i tot!

Locus - ianuarie 2007

O veste de la Jeff...
Stiti voi care: VanderMeer!
In numarul din ianuarie 2007 al LOCUS un amplu articol despre voiajul in Ro si despre Tritonic. Nu stim prea multe dar Jeff ne-a... amenintat ca e de... foarte bine. Asteptam sa vedem revista. Pana atunci pe blogul lui Jeff - un mic fragment si coperta cu Naomi Novik.
Multumim VanderMeer-irilor!
La multi ani! Happy New Year! Bonne Annee!
Asta-i!

27 decembrie 2006

Totul nou pe frontul de... est!

Suntem in masura sa va anuntam primele titluri care vor pare in 2007:

Ianuarie (spre sfarsit)
1. Zimbet ucigas / Lisa scottoline / colectia Crime Scene
2. Dansul mortii / Linda Fairstein / colectia Crime Scene

Februarie
3. Dune: Casa Atreides - vol I / Millennium Press, imprint Tritonic
4. Dune: Casa Atreides - vol II / Millennium Press, imprint Tritonic
5. Blestemul Chalionului / Lois McMasterBujold / vol 1 din trilogia "Blestemul Chalionului"
6. Powersat / Ben Bova / Millennium Press, imprint Tritonic
7. Frida / roman / Barbara Mujica / Colectia Premium

Vor urma intr-o ordine aproximativa: Zelazny cu primele 2 volume din seria Amber, Gaiman cu Pulbere de stele, Greg Bear cu thrillerul Quantico si tot asa...
Asta-i!

26 decembrie 2006

Craciun - ziua 2

Azi nu am mai auzit nimic despre depresii. Doar un pic. Nu am mai primit sms-uri si nici emailuri cu Sarbatori fericite! Dar am mancat si azi sarmale...

Uitasem de ieri - am terminat acel Child / Capcana Margrave: e ok. Nu-ti vine sa-l lasi. De la un moment dat pare usor previzibil - de, reteta clasica americana! - dar numai pentru cunoscatori...

Si nici Tirania actualitatii nu e chiar greu de digerat, de Craciun - am rasfoit-o in viteza - eu nu mai am sesiuni deci pot trai in ignoranta. Am aflat chestiuni inedite. Merita. Dar sa nu o laud, doar e editata de noi...

Asta-i! maine din nou la serviciu!

25 decembrie 2006

Depresii de Craciun

Depresii?
De Craciun? De ce oare?
Oare?
Da.
Da! Da!

M-am intrebat: cunosc eu prea multi oameni stresati, cu probleme, singuri in adancul lor? Sau prea multi dintre noi suntem asa? Victime ale capitalismului glorios... O tanara imi spunea ieri ca e cam deprimata; am trimis azi un sms intreband cum se mai simte. Mi-a zis (scris) : Ok! Si care era reteta? Xanax! Mi-am marturisit necunoasterea si am primit explicatia: Niste pastile mici, roz! Brr!!! M-am cam speriat! Altcineva imi scria ca urmare a prietenosului si usor banalului sms cu Sarbatori fericite! ca nu e in apele... stiti voi! Adica se simte Naspa! Iar, mi-am zis in gand. Situatia s-a mai repetat de vreo cateva ori: ba ca nu simte sarbatorile, ba ca abia asteapta sa treaca, ba ca are insomnii, ... si tot asa, tineri si tinere cu probleme!
Unde ne este dom'le invatamantul de partid sa ne dea niste solutii!
Sincer nu stiu daca e de ras sau de plans, pentru ca problema e serioasa. Muncim prea mult si nu ne bucuram de clipele frumoase, nu mai stim cum, s-a atrofiat organul, acesta e capitalismul victorios? Sincer, nu stiu. Si n-am solutii!
Cumparati-va o carte de colorat. Sau faceti un copil. Nu glumesc...
Pe mine m-a salvat Lulu alergandu-ma prin casa, eu jucand rolul monstrului cu destul devotament. Stiu, e usor de spus si greu de facut...
Cred ca s-a pierdut iubirea (nu cea de telenovele, ci cea de care aveam timp si chef in anii regimului trecut - cei care l-au trait!) si mai ales romantismul... Chestiunea aia cu plimbatul de mana prin parc. Si nu ma refer la liceeni. La ei mai exista... inca! Ci la cei mai munciti, asa la vreo 20 si ceva, 30 si ceva, ca de 40 si ceva, inca nu stiu, abia incep sa aflu.
Ma scuzati, daca am batut campii. Voiam sa scriu ceva frumos, dar am fost ingrijorat. Si mai sunt! M-as bucura sa vad multi oameni fericiti. Stiu, e utopic! E SF sau doar fantasy!
Iertati-ma, v-am plictisit...
Bucurati-va de bradul impodobit, familie si prieteni, sarmale si mamaliga, spiritul sarbatorilor!
Asta-i! Craciun fericit!

24 decembrie 2006

Aproape... Craciun !

Acesta e... Capul Bunei Sperante!
M-am gandit ca toata lumea trimite brazi si globulete. Eu va ofer o imagine a... sperantei. Sper. Am fost acolo si e impresionant - pentru ca e in sud, pentru ca toate culorile sunt altfel si, mai ales, pentru ca stand pe ultima stanca ce te desparte de mare, acolo departe, esti doar tu si. poate, Dumnezeu... Am avut sansa de a fi acolo. Va doresc din suflet sa o aveti si voi...

Pana atunci:
- toate multumirile si sentimentele mele tuturor celor care au fost in jurul meu, aproape sau departe, geografic, fizic sau psihic... Familie, prieteni, colegi, colaboratori, cititori... Toti!
Va doresc tot ce poate imagina mintea si inima mea mai bun...
- sarmale si cadouri multe, soare, dragoste, intelegere, prietenie, idei si vointa, noroc si sanatate.

Asta-i tot! Deocamdata! Craciun fericit!

23 decembrie 2006

Tirania actualitatii

Carte noua:

TIRANIA ACTUALITATII
o introducere in istoria si teoria stirilor

autor: Alina Bargaoanu
colectia Comunicare / media - 2006
13 x 20 / 264 pag.
Cuvant inainte de Marian Petcu

"... stirile TV, drog cotidian legal, pot interveni devastator pe termen scurt, dar mai ales lung in modelarea unui destin national. (...)" / prof. univ. dr. Manuela Cernat

Atentie, se apropie sesiunea! Cumparati-o!

Citind de la concurenta...

Na, c-am trait s-o vad si p-asta!
Adica sa ma vad singur (in oglinda!) citind carti de la concurenta!
Glumesc, fireste.
Chiar citesc, cu drag si admiratie, un Child de la Huma.
Bravo lor!
Era cat pe-ce sa-l prindem noi, dar n-a fost sa fie.
Asadar...

Lee Child / Capcana Margrave
Humanitas / thriller & mystery / 2006
softcover / 470 pag.

Coperta:
Ingenioasa, poate un pic prea incarcata. Numele autorului scris mare CHILD - gaselnita! Titlul e primul dintr-o serie, promoveaza in primul rand autorul.
Culoarea titlului - inspirata, fontul si marimea lui - banal si prea mic!
Designul - perfect, sugestiv, modern!

Titlul original: Killing Floor
Greu de tradus!

Tehnoredactare - ok, poate un pic cam prea cuminte. O mica vigneta cu pistolul de pe coperta era o idee...

Traducerea - ok, in general. Desi undeva apare un camion negru nou-nout si mai tarziu se transforma in camioneta. Probabil ca era camioneta tot timpul. Din aia pe care americanii o folosesc ca sa para mai interesanti dar nu cara nimic cu ea. In rest mici neclaritati. De exemplu ce inseamna foaiere de marmura pe care eroul le vede din goana masinii... La 263 apare un acum 4 ani de cand se cunosc si s-au mutat in acesl apartament tot de 4... desi inainte aflasera ca doar de 2 ani... O mica balbaiala.

Bine scrisa. Tensiune din plin. Nu iti vine sa o lasi din mana. Stilul american - orasul mic, marea conspiratie, un super erou, o politista sexy, un detectiv negru (ca sa fie corect!)... Oricum te tine bine in tensiune. Sunt la pag. 271 si fug sa citesc mai departe!

A propos, semnul de carte parca nu e prea inspirat. Dar poate mi se pare...

Doua observatii - in 1997, nu aparuse euro si deci dolarul era cel mai tare (cum zic si ei!), dar intre timp... Si a doua - se pomeneste undeva despre Bucuresti, ca un exemplu aleator, dar da bine pentru cititorii nostri.

Mai multe, poate, dupa ce voi termina. Felicitari, Huma! Asta-i!

19 decembrie 2006

Felicitare de Craciun din Portugalia

Stimati prieteni, asa arata o felicitare de Craciun primita de o editoare prietena din Portugalia. Simpatica ideea cu bradul din litere, nu-ia asa?
Circulo de Leitores - un club literar care tine de Random House / Bertelsmann
Asta-i!

18 decembrie 2006

Ce ne lipseste pentru a fi profi in SF/F !!

Chiar ?! Ce ne lipseste?
Cine editeaza carte in domeniu:

a/ Nemira - de cand lumea;
b/ Corint - colectia de clasici, dar au mai domolit-o si seriile pentru copii;
c/ Tritonic - avem 1 an, dar proiecte mari;
d/ Rao - nu declara, dar unele dintre thrillere sunt in zona SF/horror
e/ Minerva - ataca fantasy-ul timid deocamdata
f/ Humanitas - a incercat si va fi un jucator periculor;
g/ Amaltea - nu i-am uitat: Star Wars din belsug si romanii din Diasfera
h/ Lucman - cate-un pic
i/ aici mai e cineva, scuze daca am uitat un jucator din liga B..
A propos, nu ma judecati pentru ordinea de mai sus - e intamplatoare..

Cine ar trebui sa citeasca/cumpere:
1. - Pentru inceput un "nucleu dur" (expresia am auzit-o prin politica dar merge si aici!) de fani-cumparatori - vreo 5000 care sa cumpere de 600.000 lei / luna. Adica aprox. 2 carti. Adica vanzari de 10.000 carti/ luna. Rezulta 120.000 carti/an.
2. - Cititori care cocheteaza cu genurile SF/F - adica cei care prefera thrillerele, horror, amestecat cu crime novels sau thrillere ecologice... Probabil de varste peste 25 de ani, nu se uita la pret, dar cumpara si alte genuri de carte. Ii gasim in orasele foarte mari si Bucuresti - ei sunt 200.000 dar cumpara doar o carte la 2 luni (ma refer la cele din domeniul nostru!) . Deci rezulta 1.200.000 carti/an
3. - Cititorii tineri in formare - asa zisii "young adults" - care pot fi de la 12 ani (unii zic 10) la 16 ani (sau 14!). Ei nu au multi bani dar pot fi cuceriti cu povesti frumoase - fantasy. Sunt multi 300.000 si unii au parinti cu un pic de stare. Nu ma hazardez daca spun 1 carte/luna. Rezulta inca 3.600.000 carti/an.

Total general : 4.920.000 volume / an.
La un tiraj mediu de 2000 ex. rezulta 2.460 titluri (noi sau reeditari)
La un pret mediu de 20 lei/volum rezulta 98.400.000 Ron (nu incercati sa transformati in bani vechi - va va apuca durerea de cap de multi ce sunt!)

Dar se poate realiza aceasta suma? Sau este doar un scenariu SF?
Cat trebuie cheltuit pentru formarea cititorilor?
Cata promovare? Unde?
Care-i domeniul principal? Sau nu exista unul? Se va vinde orice place?

Sper ca a avut un rost toata aceasta expunere...
Sper ca nu v-am plictisit...
Sper ca este posibila...
...in 5 ani!
Asta-i!

17 decembrie 2006

Lulu, Linda si Lisa + ceva stiri







Evident cele trei prezente feminine au varste diferite si locuiesc in zone geografice foarte indepartate si totusi mi-au marcat ultimele 2 zile.
De ce?

Lulu locuieste in Bucuresti si are 5 ani si aproape 3 luni. Este fiica mea, Iulia Ioana. Desi e mica, o rog din cand in cand sa ma ajute la o sesiune de psihoterapie. La 40 am dreptul sa fiu deprimat sau depresat (nu stiu daca exista acest cuvant!). Si atunci imi recomanda urmatoarea terapie:
1. o jumate de ora de colorat brazi, Mosi Craciuni si cadouri din 3 carticele diferite;
2. o alta jumate de ora de puzzle - 2 mai simple: o pisica si o Alba ca Zapada;
3. un sfert de ora de cantat - Jingle Bells si O ce veste minunata;
4. in final un sfert de ora de Baba Oarba prin casa cu rasete si lovituri cu capul in tocurile usilor.
Cam asta-i! Intre timp uiti de toate problemele. Garantat!

Linda si Lisa sunt doua doamne respectabile din Big Apple, adica NYC.
Dupa cum vedeti in imaginile de mai sus - primele variante ale primelor 2 titluri din mult asteptata serie CRIME SCENE.
Vor apare la sfarsitul lunii februarie (in revista Diverta Magazin, nr. din decembrie gasiti un articol despre aceste viitoare aparitii, initial programate in noiembrie din din motive obiective amanate.

ZIMBET UCIGAS - vorbeste despre un celebru biroul de avocatura din Philadelphia, povesti cu italieni din al Doilea Razboi Mondial, crime, furtul unei inventii si multe altele. Despre viata si moarte intr-un ritm foarte latin, cu dialog viu si plin de umor si ironie... Vor urma detalii.

DANSUL MORTII - este o poveste despre New York, Metropolitan, balet, detectivi si procuroare. Viata trepidanta, dragoste, sex, pasiune... Va urma!

Colega noastra de la PR, Diana se va ocupa de informarea Dvs. printr-o serie de newslettere, ce vor apare cam la 2 saptamani.

Si cateva vesti diverse:
1. Mireille m-a sunat cu ocazia aniversarii - se plimba prin Mexic de-a lungul si de-a latul. Invata spaniola - cate 9 ore pe zi!!! Redacteaza volumul lui Margaret Atwood.
2. Azi au aparut cateva vorbe depre Magie in EvZ.
3. Vom incepe sa promovam cartile noastre in publicatii pentru tineri, ca Cool Girl, Bravo Girl, Joy etc. Cu ce succes se va vedea.
4. Despre UE si prof. Barbulescu in Le Monde Diplomatique / decembrie.

5. ultimul titlu Tritonic in acest an :
TIRANIA ACTUALITATII / colectia Comunicare Media
Atentie se apropie sesiunea!
Vom reveni!

A propos, tineti-ne pumnii maine avem mare negociere cu Diverta si DDC pentru 2007!
Multumim!

Asta-i!!!

15 decembrie 2006

40, Catavencu si Colin...

Si a fost si ziua asta!
Lunga si grea..., dar frumoasa.
Nu pot decat sa multumesc tuturor celor care mi-au urat La multi ani!
Ceilalti - cei care nu ma sau ne plac au tacut din gura...
Multumesc pentru telefoane, mesaje si emailuri - de peste tot!

Seara s-a incheiat cu petrecerea trustului Catavencu, la club Spice pe Calea Victoriei. Frumos. Lume cunoscuta. Iris in concert! Bravo Catavencu! Multumesc doamnelor si domnisoarelor (stiu ele care) din umbra PR-ului / marketingului de la Catavencu.

Despre Premiile Colin?
Ca sa nu o mai lungesc:

1. ideea de a da trei premii ierarhizate I, II si III si dupa aceea de a spune "toti sunt la fel" sau "scrie Premiu si nu numarul lui!" mi s-a parut nefericita de doua ori: a/ pentru ca asa s-a hotarat de catre oraganizatori/juriu - eu personal preferam de exemplu un "Premiu pentru opera magna". unul pentru roman, altul pentru povestiri, altul pentru debut si tot asa, ca la lumea de peste ocean. Si b/ pentru ca nu toti cei din juriu si-au asumat-o - la inceputul laudatio-ului pentru Florin Patea s-a inceput cu "asta nu e premiul III, e doar UN premiu" si tot asa.

2. nu s-a indoit nimeni (cred eu!) ca marele castigator va fi Dobos cu Abatia. Sincer nu am inteles daca s-au premiat autorii sau volumele - un volum, 2 volume (Patea) sau 3 volume (Dobos). In cazul lui Korn, eu personal nu am inteles despre ce carte era vorba...

3. mediatizarea a fost sub orice critica: in afara de fani, scriitori si ziaristi nu prea am vazut oameni de pe strada. Nu am vazut scris nicaieri despre eveniment INAINTE de a avea loc. Micile afise (A3) pe care le-am primit nu avea oe ele inscrisi sponsorii Amaltea si Tritonic - pacat! Felicitari domnului Hobana pentru initiativa, dar pacat ca nu a avut un staff care sa se ocupe de asezarea cartilor in librarie (acel mini raft de la intrare era jalnic!) de un pic de reclama, comunicate pe agentiile de presa, etc...

4. s-a vorbit mult si prea... prieteneste. Mi-as fi dorit sa se vorbeasca mai mult despre autori si poate sa existe scurte bio-bibliografii ale lor... Felicitari pentru plachete!

Asta-i deocamdata!

14 decembrie 2006

Fara o zi !

Ironia sortii - nu am avut net acasa.
Apoi am incercat sa lucrez cu micul BlackBerry - se pare ca nu sunt prea tehnic. Am reusit ceva apoi am sters - evident din nestiinta - totul. Sau neatentie...

Deci ieri 13 dec. nu am reusit sa postez nici o insemnare.
O fac acum, recuperand de pe micul device textul scris ieri - un fel de a te scarpina cu dreapta la urechea stanga.
------

Ultima zi la 39 si nu am internet acasa. Ingrozitor! Noroc ca tehnica ofera intotdeauna alternative si scriu de pe un mic BB.

Intai despre aventura bulgara:

O noapte dormita in tren, cu vama dubla, prietenoasa dar plictisitoare, cu pierdut timpul prin gari (Giurgiu si Ruse), cu trezit la 5.50, spalat pe ochi si coborat in Sofia care arata cam ca Bucurestiul in '95 (sa ma scuze prietenii bulgari, dar frigul, gunoiul si betivii nu pareau europeni..?!

Apoi o cafea buna la prietenul lui Mike de la Kiev, Cristo Pocitakov (sper ca transcrierea romana a numelui sau sa fie corecta!), scriitor sf, publicat si in Rusia si Spania, pe langa Bulgaria natala.

In fine, asediul agentiei literare (lung de peste 3 ore!), conusa de cele doua Drumeve, mama Ana si fiica Mira; asediu incheiat cu succese. Pazea concurentei! Titluri de top, dar deocamdata...no comment!

Din nou trenul de noapte si vama dubla intre 2 si 3 jumate - ca sa-ti dea o pauza la somn. La 6 dimineata - bucurosi ca vedem Gara de Nord si, mai ales, pe Marius venit sa ne salveze...

Asta-i!
Despre Premiile Vladimir Colin - maine pe lumina!

10 decembrie 2006

Sa dam Cezarului...


Cezarul fiind Horica! El a publicat acest cadru... maret pe blogul lui.
Se cuvin precizari:
1. Doi barbosi dau mana unind Nordul cu Sudul (mai ceva ca in Razboiul de Secesiune al SUA).
2. Pe fundal Stefan Ghidoveanu ne priveste sceptic: a mai auzit (la radio!) el multe din astea!
3. Undeva in dreapta (in afara cadrului), Margareta Paslaru semna autografe aruncand priviri geloase spre noi - participantii la lansare.
4. Mii de vizitatori ai Gaudeamusului nu ne bagau in seama, nestiind ce-i asteapta!
5. Ona a realizat fotografia! (sper sa nu gresesc)
6. Mike nu apare - pregatea o noua serie de oferte pentru achizitii de drepturi...
7. Cei de la statia de amplificare se plictiseau de moarte asteptand sa terminam...
8. Asta-i, ca de altceva nu-mi mai aduc aminte!

09 decembrie 2006

Granpa' Jeff

Breaking news !!!!
From USA:
Jeff VanderMeer este bunic...
Desi nu pare.
Felicitari!
Un nou Sagetator apare in lume. Un gand bun de la unul mai batran...
Amanunte la:
http://vanderworld.blogspot.com/2006/12/riley-daniel-kennedy-welcome-to-world.html
That's it!

Prin ceata, cu 990 de cadavre in portbagaj...

Vineri seara, libraria Junimea, Iasi, frig si umezeala
17.05
lansare, 12 persoane cu tot cu cei intamplatori si libraresele.
Narcisa Gherghe, o lady a cartilor e gazda.
Musafiri (fara o ordine speciala): Liviu Antonesei (si el asteptand-o pe Sara), Dan Dobos, zis "Abatele", F. M. Tudor, the translation... hunter, Mike "the Guru" H. si, in trecere, subsemnatul in rolul directorului-sofer...
In alte roluri: (ca de obicei) fii si prietenele, sotiile si copii, admiratori si sustinatori, trecatori, cumparatori si multi altii... (Ma rog, cum zisei, nu chiar asa de multi!)
Se vorbeste frumos...
Apoi in cadru restrans se bea o bere cu garnitura de pizza...
Delegatia de la centru - odihna la Caminul Teologic.

Sambata dimineata, dupa un mic dejun de post
Moara de Foc, Iasi, frig si ceata si umezeala
O usa metalica...
Batem!
Se deschide.
- Am venit sa luam cadavrele!
- Toate?
- Da!
- Sunt multe. 990! Va incap in portbagaj?
- Da!
Le inghesuie pe toate si masina fosta bleumarin, acum gri-bej murdar se pune in miscare.
Dupa Roman, dispare in ceata.
Reapare pe langa Doraly.
Langa avionul de la Doamna Ghica, Meganul Estate isi pierde un pasager - Gurul se duce la resedinta sa! - apoi un Caddy tot bleumarin opreste alaturi si cadavrele se muta in dubita.
Operatiunea se incheie!
Subsemnatul face o vizita la teatrul National (De, cultura...) si apoi se refugiaza in cartierul de adoptie!
End of story!
Noapte buna.
Asta-i!

07 decembrie 2006

Povesti cu ... vampiri !

Cititi Suplimentul TV al Jurnalului National de maine, vineri 8 decembrie.
O frumoasa prezentare a seriei Anita Blake la pagina de carte.

Si pe langa asta ...
O lansare Anita Blake - volumele
Placeri interzise
Cadavrul care rade

maine la Iasi
ora 17
Libraria Junimea

vor fi acolo
Florin Mircea Tudor
Mike Haulica
si cu voia dvs., subsemnatul

Va (cam) asteptam! Asta-i!

Pulbere de stele

Atentiune! Atentiune!
www.stardustmovie.com
este site-ul filmului ce se va lansa anul viitor avand la baza romanul lui Neil Gaiman.
La aceasta adresa Gaiman raspunde intrebarilor fanilor. Incercati!
Distributie redutabila: Robert de Niro, Michelle Pfeiffer, Claire Daines, Sienna Miller si Charlie Cox. Regia Matthew Vaughn.
Volumul va apare la Tritonic in aprilie, in conditii grafice PREMIUM.
Asta-i!

Obiecte taioase!

Best Books of 2006
Top 10 Editors' Picks:

Mystery & Thrillers
Gillian Flynn's deliciously dark and twisted Sharp Objects tops our list of the best mysteries and thrillers of 2006.


Debut Fiction
Sharp Objects, the chilling debut novel from Entertainment Weekly critic Gillian Flynn, takes the No. 1 spot in Debut Fiction for Best of 2006. See more editors' picks and customers' favorites in our Best of 2006 Store.

Editor: Shaye Areheart Books / Crown / Random House
September 26, 2006 Hardcover

Va apare la TRITONIC in mai 2007!

04 decembrie 2006

Mireille from Mexico


Tocmai ce am primit vesti de peste mari si tari. Mai mult mari...
Am rugat-o sa-mi scrie si un text. Soseste curand:
"De obicei, spunem ca paradisurile sunt doar in cer… Ca aici, pe pamant nu e decat viata de zi cu zi! Daca nu credeti ca sunt si paradisuri terestre, dati o fuga in Mexic, in San Miguel de Allende, intr-una dintre cele mai cautate 20 de destinatii din lume pentru "a te retrage" si a-ti vedea de inclinatiile artistice... Oricare ar fi ele - desenat, scris... editat! Eu am fost si am vazut: exista!"
Asta-i! Pe curand!

03 decembrie 2006

Cultul personalitatii pe englezeste!?

Daca doriti sa vedeti ecourile usor tardive, dar pline de invatamant (politic!?) ale subsemnatului, exprimate in engleza de o domnisoara care, daca imi amintesc bine, era draguta, incercati la adresa de mai jos:
http://www.brasov-visitor.ro/articol.php?id_numar_revista=36&id_articol=619
Asta-i! Gata pauza de maine din nou la saiba!

02 decembrie 2006

Unde vand editurile mici...? si cateva cifre...

Va spuneam deunazi ca am fost la o lansare...
Ma tot intreb cum se descurca editurile mai mici, mici si cele minuscule (adica 2-3 titluri pe an!) daca noi cu 100 de titluri trebuie sa ne razboim cu librariile. (Nu chiar cu toate - exista si exceptii si, fara sa supar pe nimeni, imi vin in cap doar Eminescu - Pitesti, Esotera - Timisoara, Corina - Arad... Probabil ca sunt mai multe - sper - si Marinela, big chief of distribution, o sa ma certe ca am pomenit doar 3, dar... astea imi erau la indemana!)

O doamna de la DDC imi spunea ca lucreaza cu 400 de edituri - socanta cifra. Pe mine daca ma intreaba cineva nu reusesc sa enumar nici 50. Discutand ieri cu Mike am ajuns la concluzia ca mai mult de 10, hai, treaca 15, nu isi fac reclama...

Si atunci? Cum traiesc ceilalti?
Au si alte joburi? E doar un hobby? Sunt finantate la greu? Se tarasc? Stau sa moara?
Dupa unele cifre Franta are doar 60 de trusturi editoriale... Pare normal.
Asta nu inseamna ca nu exista mii de imprinturi.

Pentru ce motiv ar dori cineva tina in viata o editura muribunda, daca nu poate trai din ea?
Din pasiune? Din ambitie?

Sa va dau cateva cifre interesante (oficiale!) primite in septembrie de la Asociatia Germana a Editorilor si Librarilor (Sunt tari, nu? Ei au reusit sa aiba una singura! Noi nici macar editorii nu am reusit sa-i unim intr-una singura?!)

Profit pentru carti straine (traduceri):
peste 9% profit la numai 14 % dintre titluri
intre 3 si 5 % profit la 24,6 % dintre titluri (cel mai mare grup!)

Profit pentru carti ale autorilor germani:
3-5 % profit la 16,8 % titluri;
1-3 % profit la 16,8 % titluri;
1% (!?) profit la 17,3 % titluri
si, apoteotic, PIERDERI la 26,3 % dintre titlurile editate.
Incurajator, nu-i asa!?

Cam atat ca sa nu speriem pe nimeni prea tare.
Asta-i!

01 decembrie 2006

Noi despre Jeff si Jeff despre noi!



Azi ziceam ca n-am inspiratie, apoi am vrut sa scriu despre o formatie simpatica ( Keane se numeste, iar albumul e "Hopes and Fears", nu stiu ce muzica este, adica ce nume are; mie imi place - voi reveni!), dar am aflat ca Jeff zice de noi una-alta.

Asa ca am pus imaginea asta ca sa aratam ca de la Cetatea Rasnovului, pe cer senin si sub atenta indrumare a lui Mike lucrurile sunt foarte serioase; nu cum zice domnu' Jeff la adresa de mai jos.

http://www.sfsite.com/columns/jeff237.htm#Next%20Time

Asta-i!

1 Decembrie - si n-am inspiratie


Azi este 1 Decembrie si nu am inspiratie!
Nu vreau sa vorbesc despre carti; afara e o dimineata cenusie si nesuferita. Din fericire e destul de cald. Voi vorbi mai tarziu despre planuri si idei si vise...
Acum va invit sa va bucurati de aceasta imagine.(Nu pot sa va spun La multi ani de 1 Decembrie, e putin straniu sa-ti urezi la multi ani de Ziua Nationala, totusi... strive to be happy!)
Vara trecuta la Voineasa intr-o plimbare prin munti cu Lulu (aproape 5 ani atunci) si Titi (peste 71), o zi cu soare si inspiratie.
Asta-i!