25 septembrie 2006

Vesti din Frankfurt despre Munchen

Pentru ca am fost bombanit, ( Nu va ascund de catre cine! De Horia cel Milenar) incerc sa mai scriu cate ceva desi in Frankfurt e 12 noaptea, sunt in holul unui complex sportiv cu aer de camin, lucrez la un calculator de la 1800 si femeia de serviciu spala pardoseala prin jurul meu.

La ultima epistola adormisem fericit (pesntru 3 ore!) in Arad.
A urmat apoi o super racing de vreo 1000 km pana la Munchen. Problema nu a fost distanta cat faptul ca fiind vineri m-am incurcat prin multe ambuteiaje (stau! se zice pe aici) si am avut oarecari neintelegeri cu o ploaie mocaneasca.

Tarziu pe seara am ajuns la Munchen, mai exact in imprejurimi, intr-un orasel care este capitala televiiunilor private (Pro 7, Premiere, s.a.) Hotelul decent, de tip 2 stele spre 3. Orasul by night plin de viata. Se pregatea Oktober fest (in septembrie!). Despre seminarul privind modificarea legii dreptului de autor si implicatiile acesteia asupra editorilor n-are rost sa va povestesc. Interesant dar prea tehnic - adica juridic! Orasul o bijuterie italo-germana, cel putin dupa stilul cladirilor. Am evitat Oktober fest si m-am bucurat de Gradina engleza - un super parc in mijlocul urbei si mai ales de linistea unor restaurante neatinse de turistii petrecareti. Sa-mi traiasca gazdele care fiind de-ai casei stiau unde sa mearga. Librarii enorme foarte ordonate. Multe carti noi, aceiasi autori americani, editii frumoase in hard-cover. Literatur Haus - in fiecare oras mare primaria sprijina lectura.

Duminica a inceput drumul spre Bremen. Eu la volan, dar cu trei copiloti. Locali din fericire. Altfel imi prindeam urechile intre atatea autostrazi. In curand nu va mai exista agricultura pentru ca totul va fi acoperit cu sosele. Sa le traiasca.

Drumul spre Bremen trece prin Götingen. Acel mic oras universitar in care multi intelectuali romani au invatat. Un centru vechi pietonal, librarii universitare, cofetarii cu o multime de bomboane si prajituri din ciocolata. O nebunie. Si mai ales cateva cladiri superbe. O casa din lemn, pictata, de prin sec 17. liniste si pace. E vacanta. Mi se spune ca atunci cand apar studentii orasul e ca sub asediu. Populatia locala nu prea ii iubeste. Sunt saraci, nu consuma multe, merge pe biciclete si fac galagie. Asa o fi...

Seara ajungem in Bremen. E duminica (acum o saptamana)
promit sa scriu si maine dimineata.
Asta-i!

19 septembrie 2006

Vesti de departe

Scuze stimati colegi si cititori.
Pentru ca un important client de-al nostru ne-a incurcat un pic borcanele nu am mai reusit sa ma tin de scris 2-3 zile inainte de plecarea mea peste mari si tari.
Iar ajuns aici lucrurile s-au precipitat.

Dar sa pornim te la inceput.
Joi pe la 14.30 dupa o furtunoasa sedinta a executivului si financiarului: Mireille, Susana si cu mine, hotaram plecarea fara sa cunoastem exact resursele.
Batranul meu Subaru, de care toata lumea uitase ne lasa in drum, gelos si fara benzina la 10 m de sediu. Marius si cu Mugur onoreaza benzinaria vecina si reusim cu greu sa ne despartim de straduta noastra. In portbagaj o valiza enorma rosie - de, haine pentru 3 saptamani si jumatate si o alta cutie enorma de carton maro, plina ochi de carti - pentru Frankfurt.

Capitala nu ne lasa prea usor sa o parasim si nici celebra autostrada 1 - plina de lucrari pe aproape 45 de km - nu e simplu de depasit. Plin de elan si bunavointa, Marius incearca sa recupereze dupa Pitesti.

Cu chiu cu vai ajungem la Sibiu, unde nu mai gasesc deschis nici un birou de asigurari. Plecam mai departe. Dupa Savarsin, deja in miez de noapte un accident. Coloana si da-i si stai!
Sorin cu treaba terminata si un Caddy plin de Secretele lui Colin Powell si ceva Viriconium ne asteapta in Arad de cateva ore bune.

Cu greu ne strecuram si dupa 45 de minute suntem din nou on the road.
Pe la 23.45 ne intalnim in parcarea din fata garii Arad. Paznicul parcarii - are 2 joburi - imi scrie o asigurare la lumina unui bec chior, schimb 100 euro si 5000 de forinti la o casa de schimb ascunsa printre schelele garii in reconstructie. Multi dubiosi prin jurul nostru.
Ne despartim. Marius si Sorin pleaca spre Bucuresti cu pretioasa marfa.

A propos de marfa - carti si librarii: din nefericire controlam foarte greu modul in care volumele noastre ajung in librarii si mai ales in rafturile librariilor. Rugamintea mea este ca atunci cand constatati lipsuri scrieti-ne inclusiv data, numele volumului si al librariei. Multumesc.

Eu ma indrept usor prin Arad, spre verisoara Mihaela cea care ma asteapta cu o pulpa de pui si piure de pe la 20.30. La ora 2 ajung in pat. Trezirea e la 5.
Pe curand un nou episod.
Asta-i.

12 septembrie 2006

De la Sinaia la Istanbul

Orice lucru frumos are un sfarsit!
Asa si voiajul lui KJ in Romania.
Aseara s-a intors de la Sinaia. a ales hotelul Cerna pentru ultima noapte in Ro. Mireille a mers cu ea la agentie. Si cu surprindere am aflat cu totii cu un drum in cuseta de 6 persoane la Istanbul costa doar 50 usd. Mai ieftin ca o noapte la hotel.
Azi la 13.30 s-a urcat in tren. Ajunge maine dimineata. Mike si cu Marius au insotit-o la gara.

Breaking news:

1. Sexul vinde - corectat si pe calc + o super coperta a Alexandrei Bardan a plecat la tipar.
2. Maine decoleaza si Orasul gravat - varianta definitiva, formatul colectiei.
3. Tot maine vor pleca si cele 2 Confesiuni la tipar.
4. Aer si Anansi Boys in redactare avansata!

Pe curand. Asta-i tot!

10 septembrie 2006

Ghiocel, Iulia, Sarbul si Episcopul

Asa a fost ziua de azi pe scurt.
Adica:

Ghiocel era un bou. Un bou alb. Chiar un bou, avand coarne, coada... Un bou alb pe post de model pentru tablourile lui Grigorescu. Acest lucru si alte cateva le-a aflat episcopul nostru KJ vizitand Muzeul Nicolae Grigorescu din Campina. Oameni amabili, o casa-muzeu bine ingrijita, tablouri, Scoala de la Barbizon, covoare si pusti antice de vanatoare...

Iulia este Iulia Hasdeu. Prezenta in tot si in toate la Castelul ce-i poarta numele tot in Campina. Magie si arhitectura medievala, spiritism si eruditie. Din toate in resedinta familiei Hasdeu de dupa tragica disparitie a Iuliei. Nu va puteti inchipui cum este descris acest fascinant castel-bijuterie in celebrul ghid Lonely Planet. Si nici nu va spun ca sa nu va enervati ca si mine. Sa nu mai vorbim despre alte informatii aiurisante din susnumitul ghid - de exemplu ca puteti manca o masa la un restaurant cu 1 euro. Nu spune ce masa si unde...

Sarbul nu era acolo. Doar Taverna. Cea din Sinaia. Si inca vre-o mie de consumatori infometati.
Soare si cer senin. Dar noi am mancat inauntru. Afara era ca in Gara de Nord. Sau mai nou, in Aeroportul fost Otopeni, acum Henri Coanda. Mancarea buna, dar parca nu ca cea de pe vremurile de inceput. KJ - un fel de tocana de porc picanta cu legume, vinul casei si discutii despre Zoran Z ( Va voi povesti alta data cine este si ce-a facut!)

Episcopul a fost cazat la Hotel Bulevard (2 stele) si va vizita Pelesul.
Marti va parasi Romania pentru Istanbul by train.
Pe curand.
Asta-i!

09 septembrie 2006

Secrete pentru sefi !

Breaking news:

Un nou volum Tritonic:
SECRETELE lui COLIN POWELL

Profesorul de management Oren Harari adoptă metoda de performanţă a lui Colin Powell ca un model de luare a deciziilor pentru cei din sectorul privat .
Harari consideră personalitatea lui Powell ca fiind esenţa virtuţilor unei conduceri flexibile.
The Washington Post

Powell este un lider înnăscut, cu simţul strategiei potrivite pentru a învinge în război şi în politică.
Pentru cei ce nu sunt atât de norocoşi încât să aibă această vocaţie, cartea lui Harari îi poate învăţa cum să conducă, urmând exemplul lui Powell.
USA Today


Este o carte despre conducere, testată pe câmpul de luptă, şi – deşi autorul a arătat cum se aplică aceste principii – nu trebuie să fii şeful unei insituţii pentru a beneficia de învăţătura şi înţelepciunea lui Colin Powell.
Booklist

Deja secretele lui Colin Powell nu mai sunt secrete. Profesorul de management Oren Harari le-a transpus într-o carte care poate fi consultată de oricine care se află într-o poziţie de conducere sau aspiră la aceasta.
Dallas Morning News

Saptamana viitoare in librarii
Format 13 x 20 / 256 pagini / 25 lei

Orasul gravat si un pic de vinete

A fost lansarea!
Exilati de care librari in incaperea de la etaj am avut o clipa senzatia de deja-vu, apoi am inteles ca imi aminteam de Gala Atelier Kurt. Doar ca atunci etajul de la Carturesti era mai incapator. Totusi nu a fost nevoie de spatiu mai mult pentru ca aglomeratia de la Jeff nu s-a repetat. Cei 60 - 70 de participanti au simtit magia vorbelor atunci cand KJ a citit prima parte a capitolului 3 in engleza, urmata apoi de Lorena cu varianta romaneasca.
Au fost clipe mai calde, cel putin asa le-am simtit eu.
Si va multumesc celor care ati fost acolo.
Apoi autografe si interviuri.
O masa rezervata la un restaurant linistit. KJ s-a delectat cu vinete cu parmezan, un alb de Beciul Domnesc si un merlot de Recas (excelenta aroma).
Azi va cunoaste Bucurestiul by foot.
O zi noroasa si neprietenoasa. Speranta ca nu va ploua.
Asta-i!

08 septembrie 2006

Bucharest Underground

Am trait s-o vad si p-asta!
Un autor Tritonic, cetatean australian, rezident tailandez, de sex feminin imortalizat de un fotograf roman de la Playboy printre zidurile de beton cu grafitti (sper ca asa se scrie!) si pe o bordura a unui trotuar de langa a casa parasita din zona Unirii.
Impresionant!
Despre intrebari, Kirsten nu a vrut sa ne vorbeasca. S-a rusinat? Nu stiu cand va apare interviul, dar cred ca va fi de senzatie. KJ a zis: "Noroc ca prietenii mei nu pot citi in romana!"
Asta-i!
Nu uitati : The D Day - azi la 18.30 la Carturesti Verona! OrAsUl GrAvAt !

(Wo)Man of the Day

Breaking news:

1. Omul zilei:
http://www.jurnalul.ro/articol_61316/omul_zilei___kirsten_j._bishop.html
2. Fotografii pentru Playboy la Muzeul Antipa, printre animale impaiate... Brrrr...

Asta-i! I'll be back soon!

07 septembrie 2006

SEXUL VINDE! in curand...

Nu prea stim cine, pe cine vinde,
totusi acesta este titlul urmatorului volum editat de Tritonic
in colectia Comunicare Media.
Playboy, Cosmopolitan, Madonna, The Doors si multe altele...

Autor: Rodger Streitmatter
Subtitlu: Aventura mass-media de la reprimare la obsesie
Aceasta este prezentarea de pe coperta 4 - a editiei americane (cea originala):

În 1953, atunci cînd Lucille Ball a rămas însărcinată, cenzorii le-au cerut personajelor din „I Love Lucy” să spună că, acum, roşcata devenise „familistă”. Ei se temeau ca nu cumva cuvîntul „însărcinată” să evoce în mintea telespectatorilor imagini cu un bărbat şi o femeie făcînd sex.

Astăzi, după 50 de ani, sexul a pătruns în toate aspectele vieţii publice, de la panourile gigantice cu supermodele aproape goale, pînă la definiţia îngăduitoare dată de Bill Clinton sexului şi la sărutul de maximă audienţă dintre Madonna şi Britney Spears.

Sexul vinde!
Urmăreşte această mutaţie de la reprimare la obsesie, arătînd felul în care moravurile sexuale s-au schimbat în ultima jumătate de secol.
Nu numai că autorul explorează mijloacele de comunicare în masă care au pus în evidenţă schimbarea, dar arată, de asemenea, cum mass-media a jucat un rol esenţial în propagarea Revoluţiei Sexuale.

Straitmatter demonstrează că o mare parte din conţinutul sexual prezent in mass-media este pozitiv deoarece oferă părinţilor şi educatorilor o cale de a aborda subiecte dificile precum SIDA, identitatea sexuală şi comportamentul sexual adecvat al tinerilor.

Format 13 x 20 cm / 288 pagini / 25 lei
Data aparitiei: 25 septembrie 2006

She's here!

The Bishop is here!
Adica a fost pentru ca acum zece minute a plecat din sediu spre un hotel (greu de gasit o camera in capitala in aceasta Luna a Francofoniei!) Mireille si cu Mike au plimbat-o prin sediu, i-au aratat cartile din colectie si, mai ales, am chinuit-o rugand-o sa semneze cateva volume care au plecat in viteza spre mass-media.
Diseara ii vom prezenta bucataria romaneasca la Hanul lui Manuc.
Maine va da un interviu pentru Playboy.
Mai multe nu stim deocamdata si chiar daca stim, nu vrem sa va spunem.
Asta-i! Voi reveni!

05 septembrie 2006

Notting Hill si Friendly Fire

Azi TVR 1 ne-a delectat (oare pentru a cata oara?) cu un film simpatic, siropos si sintetic. Simpatic pentru ca Londra e frumoasa (desi nu am vizitat-o inca, asa am auzit!), siropos pentru ca love story-ul e cam in genul Meg Ryan si sintetic pentru ca nu am auzit de nici o actrita mare care sa se fi maritat cu un librar.
Vedeti ce puteti pati daca vindeti carti!? De aceea nu avem prea multi librari independenti! Mai ales in Bucuresti!

Breaking news:

1. KJ Bishop a aterizat in Bucuresti si a petrecut o noapte intr-un hotel din zona garii. Brrr... a zis ca Bucurestiul e asa si pe dincolo... Mai bine nu va povestesc. Apoi a fugit la Brasov. Poate ii schimbam parerea zilele urmatoare. (Nu ma uitati cu participarea la lansare, sa nu ne facem de ras! Merci.)

2. Friendly Fire - Secolul Antiamerican - volum al autoarei americane Julia E. Sweig este recenzat in numarul din august al revistei Dilemateca. Si, spun unele surse discrete, va fi prezentat in octombrie la Parte de carte. Ne dorim!

Asta-i tot!

The Devil's Code ?!

Aceasta e surpriza!

THE DE VILLIERS CODE
Tom Eaton

Vaticanul nu ştie nimic despre existenţa acestei cărţi.
Nu are nimic a face cu secretul eredităţii lui Hristos!
Absolut nimeni nu a încercat să o interzică!
Probabilitatea să fie transformată într-o producţie cinematografică de mare anvergură,
cu Tom Hanks în rolul principal, e aproape nulă!

O crimă cu sânge rece.
Un criminal masochist.
Un secret din timpuri imemoriale.
O poliţistă frumoasă.
O mulţime de propoziţii scurte.

Atunci când C. C. Langa – câştigător al Premiului Nobel, fizician, bigot şi specialist în decriptarea simbolurilor- este chemat să investigheze crima misterioasă din The National Gallery of Cape Town, cercetătorul ajunge ţinta unui complot subteran menit să schimbe pentru totdeauna cursul istoriei.
Sau cel puţin până la următoarea cotitură a acesteia.
Poate chiar în episodul următor.

Romanul se dovedeşte a fi o captivantă cursă împotriva timpului şi a literaturii extravagante.
Langa şi frumoasa lui parteneră urmăresc un lanţ de indicii de-a lungul întregii Africi de Sud, fiecare gest al lor e pândit de un asasin ce poartă cu sine stigmatul familiilor bronzate şi e condus îndeaproape de creierul complotului , pe numele lui Învăţătorul.

De la peisajele lui Pierneef, de la culmile lumii artistice până la străzile dizgraţioase din Limpopo, strălucirea nu se stinge niciodată, acţiunea şi tensiunea urcă spre climax.

Există oare secrete pentru care merită să ucizi? Poate Langa să descopere adevărul gol goluţ?

Câte căi trebuie să străbată un om şi câte lucruri să cunoască, până când să poată spune că e Om cu adevărat?
De ce prezentările de carte abundă întotdeauna în întrebări retorice?

Nimeni în ultimii patru sute de ani, de la Kenilworth încoace, nu a însemnat mai mult pentru literatura sud-africană, spun criticii.
Autorul, Tom Eaton este atât romancier şi editorialist, cât şi savant.

Asta-i prezentarea de pe coperta 4 (a tradus Georgiana) - asteptati-va la ceva si mai rau!

Vine un episcop!

Parca asta inseamna BISHOP in engleza!
Oricum, Kirsten J Bishop soseste pe 7 septembrie in Bucuresti.
ORASUL GRAVAT
Lansarea vineri 8 septembrie 18.30 la Carturesti Magheru (Verona).
O premiera - carti numerotate si semnate - pentru colectionari!
Doar la lansare!
In rest, nu prea multe noutati:
1. Orasul se va gasi in toate librariile de saptamana viitoare (miercuri sau joi - dupa cum ne ajuta posta!)
2. A sosit de la traducere (Liviu Radu) al doilea volum al lui Gaiman - Baietii lui Anansi (Anansi Boys); va aparea pana la sfarsitul lunii - vom anunta!
3. Ne-au sosit multe contracte la semnat - surprize pentru 2007! Nici nu stiti ce surprize teribile va asteapta!
4. Surpriza cea mai cea este ca am batut palma pentru cea mai tare parodie dupa Codul lui Da Vinci - va aparea la Gaudeamus! Atat deocamdata, dar promit ca merita!
Asta-i! Pe curand!
Promit sa scriu zilnic (o vreme?!)